Reforma Sthlm Blogg - Hetaste inredningstrenderna just nu!


Passa på!

Vi har nått slutspurten för vår stora lampkampanj. Passa på att lysa upp hemmet inför hösten med trendiga och exklusiva lampor! I shoppen säljer vi hundratals alternativ för riktigt låga priser. Sista chansen! Vi garanterar blixtsnabba leveranser för alla lampor som finns i lager.

 
Taklampa Vintage Barn - Svart 
369 kr
Ord pris 739 kr
Vägglampa 'Arm' - Mässing
870 kr
Ord pris 1739 kr
Taklampa 'Aurora' - Bärnsten/Glas
635 kr
Ord pris 1269 kr
Taklampa 'Cluster Line'
900 kr
Ord pris 1799 kr
Taklampa 'Sputnik' (M)
2170 kr
Ord pris 4339 kr
Bordslampa 'Play' - Vit
420 kr
Ord pris 839 kr
Bordslampa 'Triple' - Svart/Mässing
440 kr
Ord pris 879 kr
Taklampa 'Cylinder' - Vit/Mässing
365 kr
Ord pris 729 kr
    

Ta en inspirationsbild och tagga oss – tar du bilden som vi på Reforma Sthlm gillar mest vinner du en valfri produkt ur vår senaste vårkollektion!


Såhär gör du för att delta i tävlingen:

1. Ta en inspirationsbild med minst en produkt som finns i vår webshop. Det kan t.ex. vara en bild på ditt vardagsrum, din vackra tavla eller på något stilleben som du gjort och är stolt över* :)

2. Tagga bilden med #reformasthlm och @reformasthlm och följ oss, så deltar du automatiskt i tävlingen!

3. Klart! 


Ytterligare information om tävlingen hittar du nedan!


Det vinnande bidraget väljs ut av en jury på Reforma Sthlm och kan inte överklagas. För att du skall ha chans att vinna måste bilden ha följande:

Minst 10 st likes
Minst en produkt i bilden skall finnas i vår webshop.
Korrekt taggning, #reformasthlm och @reformasthlm
Du måste ha tagit bilden själv.

Tävlingen pågår till och med den 28 februari 2018 och vinnaren kontaktas via Instagram/Facebook/email senast den 15 mars 2018. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Ditt bidrag kan komma att publiceras av Reforma Sthlm i sociala medier.


* Bilden kan komma att publiceras på www.reformasthlm.se / www.shabbyhome.se och/eller på Reforma Sthlm:s instagram-konto och/eller Facebook-kontoEn tropisk inredningstrend sveper just nu in över oss och i alla inredningsmagasin går det att se reportage där inredningen ger oss vibbar av Bahamas, Jamaicapalmer, Bob Marley och evigt gassande sommarsol! 

Möbler och inredning som påminner oss om djungel, stränder, turkosa hav och tropiska frukter och fåglar är helt enkelt en av årets starkaste inredningstrender! 

 

Kuddfodral Jungle Växter är en av nio olika motiv i vår nya serie "Junlge" som ger ditt hem den rätta djungel-känslan!

139 kr
KÖP NU
Kaktusar är garanterat en av årets hetaste inredningsdetaljer! 

329 kr
KÖP NU
Poster med olika fjädrar och vintage känsla!

179 kr
KÖP NU
Vem älskar inte en färggrann flamingo på väggen?

Stor och härlig poster från CityMapArt där 20% av intäkterna går till välgörenhet!


249 kr
KÖP NU
Alltid FRI FRAKT vid köp över 500kr och FRI RETUR på alla köp!
Utemöbler vår och sommar 2015
Trädgårdsmöbler som passar din inredningsstil och ditt hem!

Vår och sommar betyder långa dagar och kvällar utomhus och finns det något bättre än att avnjuta luncher och middagar under öppen himmel?! Att ha utemöbler och trädgårdsmöbler av bra kvalitet och stil är därmed ett måste om du skall kunna njuta hela sommaren!

Är det dags att byta ut ditt gamla trädgårdsbord och stolar? Du hittar massor av utemöbler hos oss på Reforma Sthlm och vi har nyheter från såväl House Doctor, Bloomingville, Normal, Hubsch m.fl.

Förbered din uteplats/balkong/trädgård för vår och sommar med inspirerande idéer och säsongens trädgårdsmöbelkombinationer från Reforma Sthlm. Vårt nya utbud av trädgårdsmöbler och utemöbler gör att vi kan erbjuda dig passande möbler till alla trädgårdar, altaner och balkonger.


Utemöbler Nordal 2015

Trädgårdsmöbler 2015

Trädgård krukor NordalReforma Sthlm instagram tävling

Ta en inspirationsbild och tagga oss – tar du bilden som vi på Reforma Sthlm gillar mest vinner du ett presentkort till ett värde av 2 500 kr!


Såhär gör du för att delta i tävlingen:

1. Ta en inspirationsbild med minst en produkt som finns i vår webshop. Det kan t.ex. vara en bild på ditt vardagsrum, din vackra tavla eller på något stilleben som du gjort och är stolt över* :)

2. Tagga bilden med #reformasthlm och @reformasthlm och följ oss, så deltar du automatiskt i tävlingen!

3. Klart! 


Ytterligare information om tävlingen hittar du nedan!


Det vinnande bidraget väljs ut av en jury på Reforma Sthlm och kan inte överklagas. För att du skall ha chans att vinna måste bilden ha följande:

Minst 10 st likes
Minst en produkt i bilden skall finnas i vår webshop.
Korrekt taggning, #reformasthlm och @reformasthlm
Du måste ha tagit bilden själv.

Tävlingen pågår till och med den 20 april 2017 och vinnaren kontaktas via Instagram/Facebook/email senast den 10 maj 2017. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Ditt bidrag kan komma att publiceras av Reforma Sthlm i sociala medier.


* Bilden kan komma att publiceras på www.reformasthlm.se / www.shabbyhome.se och/eller på Reforma Sthlm:s instagram-konto och/eller Facebook-kontoVacker, vintervit shabby chic inredning lyser upp denna mörka årstid!

Vi älskar våra nyheter från Nordal, bl.a. ett vintage soffbord och ett antikt sidobord i slitet trä. Även kannan Jug från House Doctor (att servera glögg i?!) och den varma filten är två favoriter i vinter!

Se alla produkter här: www.shabbyhome.se


Soffbord vintage shabby chic

Antikt sidobord shabby chicKanna the Jug House Doctor
Lagom till att mörkret och höstrusket slår till mot Sverige lanserar våra två största varumärken, House Doctor och Bloomingville, massor av nyheter som förgyller ditt hem och lyser upp vardagen!

Vi har just nu fyllt butiken med nya ljusstakar, lampor, dekoration, kuddar, filtar, mattor, vaser med den rätta danska designen som just nu pryder de flesta tidningsomslag och inredningsreportage!

Inspireras av bilderna nedan och ge ditt hem ett riktigt inredningslyft!

Se alla nyheter från Bloomingville här och alla nyheter från House Doctor här!Lampa Molecular House Doctor
Koppar korg Bloomingville - Köp inredning online
Ljusstake House Doctor - Köp inredning online
Kopparbord Bloomingville - Köp inredning online


 

Våren och sommarens inredningstrender 2014


 

 

 

Vårens härliga pasteller visar sig återigen, gärna i en kontrast med svart, petrol och blänkande accessoarer av koppar och mässing.

 

De senaste årens naturliga trend fortsätter att växa och vi uppskattar mer än någonsin naturliga material som linne, ull, koppar, betong, sten, trä, mässing och nu senaste trenden marmor. Den ljusa skandinaviska stilen får ett uppsving och dansk design har aldrig varit mer rätt än nu!

 

Den sista tydliga trenden är den otroligt populära grafiska och svartvita trenden! En tavelvägg med olika tavlor i svartvitt är fortfarande helrätt och kan ge nytt liv till vilket rum som helst!

 

 

Vi har givetvis fyllt upp butiken med massor av varor som ger ditt hem en känla av dessa trender! Du hittar alla våra nyheter här!

Inredningstredner höst och vinter 2013
Efter höstens stora inredningsmecka – Formex-mässan – kan vi nu sammanfatta höstens viktigaste och mest framträdande trender på inredningsfronten!

 

Djur & natur

Trenden med att inreda med djur och natur fortsätter starkt i höst med massor av spännande nyheter. Kuddar med djurmotiv, nakna grena i vackra vaser, ljusa trätoner och djuraccessoarer som t.ex. hjorthorn, fåglar och tavlor med djurmotiv syntes såväl på Formex som i de senaste inredningstidningarna. Vi älskar att sudda ut gränsen mellan inne och ute och med hjälp av naturen kan du enkelt få en alldeles unik inredning som dessutom är harmonisk och vacker.

 

Varma metaller

Koppar och mässing hade sin storhetsperiod under det glada 1970-talet. Kopparkastruller, köksgeråd m.m. förgyllde vart och vartannat kök. Ljusstakar i mässing lyste upp byråer, sideboards och fönsterkarmar. På 1980-talet försvann de dock och har inte gjort revansch, förrän nu – och det med besked! På Formex fanns det inslag av varma metaller såsom guld, koppar och mässing i var och varannan monter och det varma skenet från metallerna kommer att ge en harmonisk, lyxig och mysig höstkänsla i varje hem som de får flytta in i höst!

 

Grafiskt

Svart och vitt är aldrig fel och det har heller aldrig varit så rätt! De svartvita, strama, strikta och grafiska inredningsdetaljerna kommer nu på bred front och de flesta varumärkena på Formex presenterade nya kollektioner med grafiska tavlor, vaser, ljusstakar och möbler. Ett enkelt sätt att få in den grafiska trenden i ditt hem är kan t.ex. vara att skapa en tavelvägg där flera tavlor hängs tillsammans eller att ställa vaser och ljusstakar tillsammans på ett sideboard.Vi har givetvis fyllt upp butiken med massor av varor som ger ditt hem en känla av dessa trender! Du hittar alla våra nyheter här!

Ny butik med shabby chic inredning och möbler!


En trend som biter sig fast i Skandinavien är den så kallade ”Shabby Chic  - stilen”, där det enkla vita möter romantik, lantliga möbler och inredning med patina och vintagekänsla.

Sedan starten har vi fått många förfrågningar om just shabby chic möbler och vi är därför mycket glada över att kunna berätta att det inom kort kommer öppnas en syster-butik till Reforma Sthlm! Butiken heter Shabby Home och finns snart på www.shabbyhome.se där ni kan frossa i inredning med denna älskade inredningsstil!
 Shabby Home - Webbutik med shabby chic inredning

 

 

 

Bloggen inredhemma.se har skrivit ett mycket bra inlägg om Shabby Chic som ni kan läsa om nedan:Vad är shabby chic?Shabby chic-stilen
har sina rötter i England och USA och började bli populär under 1980-talet. Under sent 1980-tal fick stilen ett namn. Det var Laura Ashwells som först namngav stilen shabby chic. Hon räknas i mångt och mycket som en guru inom shabby chic-kulturen.

Shabby chic är en mycket paradoxal stil som kan beskrivas på följande sätt:

 • Enkel, men ändå utsmyckad och elegant
 • Slarvig men ändå prydlig
 • Nya saker i gammal stil

 

Det som i USA kallas shabby chic skiljer sig kanske mycket från det vi i Skandinavien uppfattar som samma stil. Hos oss tenderar stilen att bli mycket mer dominerad av den vita färgen. I USA är det vanligt med mer färger, blommönster och varma toner. Där har stilen mer romantiska drag.

I Sverige förknippas shabby chic ofta med gamla, slitna möbler som målas om i vit nyans (ibland ”shabbas” möblerna, vilket betyder att man genom slipning och dyl. får dem att se mer slitna och skavda ut än vad de egentligen är). Just ommålning är ett stort inslag i denna stil. Man kan måla om alltifrån gamla möbler till metalljusstakar och bruksföremål. Annars är det vanligt att man inreder med gamla svartvita fotografier från sekelskiftet, spets och monogram, zinkföremål, vita byster/statyer, bord och stolar med böljande rokokoformer, mycket ljusa textilier och schabloner, väggtexter.

 

Hur inreder man i shabby chic-stil?


 • Måla väggar, tak och golv i vita nyanser. Golvet kan du med fördel måla schackrutigt (med ljusgråa rutor) eller behålla golvet som det är om du har breda, gamla golvplankor (lacka inte).
 • Klä väggar med vit väggpanel, antingen helt eller delvis. Kombinera ev. med en tapet med svagt mönster.
 • Gå på loppisar eller auktioner och köp gamla, slitna möbler som går att användas. Grundmåla dessa svarta, för att sedan måla dem vita. När du är klar slipar du fram det svarta en aning – så det ser slitet ut. Läs mer om metoden här.
 • Piffa upp gamla möbler du har hemma med ny färg och nya handtag t.ex. Klä hyllplan i vit spets eller byt ut glasrutorna mot ett uppspänt tyg i vit nyans eller klä om dina stolsdynor.
 • Inred med sådant du vanligtvis inte skulle ställa inomhus. Visst kan det bli en vacker kontrast med en härlig gammal vattenkanna i zink i vardagsrummet, eller en fin gammal trästege mot väggen. Det där gamla fönstret som du hittade på vinden kanske passar perfekt på väggen som prydnad.
 • Låt fantasin flöda. Kombinera nytt med gammalt, slitet med elegant. Se bara till att du inte blandar för många träslag eller färger och att sakerna har någon gemensam nämnare.
 • Pyssla gärna själv och skapa vackra strutar med tårtpapper eller gammalt tidningspapper. Vira murgröna runt en ståltråd, forma hjärtan eller cirklar och häng upp på dörrar eller kakelugnen.
 • Varje gång du köper en ny sak till ditt hem – fundera på om du tycker den är vacker eller ej. Om du är stolt över dina saker vill du visa upp dem. Ha öppna hyllor i köket, häng upp dina köksverktyg på smidda krokar och förvara dina råvaror i gamla glasburkar mm.
 • Hitta originella saker som inte alla andra har. Tyck om dina saker men bli inte nostalgisk. När du tröttnat är det bara att byta ut dem.

 


Detta passar inte in i shabby chic-stilen

 

 • Skinnsoffor och skinnfåtöljer är svåra att kombinera med denna stil. Lägg en filt eller ett lakan över så ordnar det sig.
 • Alltför färgstarka möbler kan få svårt att passa in.
 • Panelgardiner med moderna mönster ger ett hårt intryck.
 • För mycket retro och 50-talsinredning och shabby chic är nog en svår kombination.
 • Möbler i oljad ek kan vara svårt. Bord kan med fördel täckas med en vacker duk.
 • Lampor med strama mönster och former
 • Furumöbler som inte målas vita eller ljusa
 • Alltför mycket tunga möbler i sekelskiftets nystilar kan tynga ner stilen.

 

 

 

Expressens inredningsbilaga "Leva & Bo" tipsar om den senaste inredningstrenden där naturen bjuds in i våra hem och gränsen mellan ute och inne suddas ut! De tipsar om våra fina vintage hjorthorn från Bloomingville.

 

Expressen Leva och Bo

 

På Formex-mässan hösten 2012 var det tydligt att en av de allra starkaste trenderna just nu är att inreda med djur och växter.

 

Bjud in naturen innanför dörren, låt gränsen mellan ute och inne suddas ut och smycka med kvistar, löv, uppstoppade djur och låt ditt hem bli ett med naturen!

 

Se inspirerande bilder från våra olika varumärken här nedan och titta gärna på hela vårt sortiment av inredning med djur- och naturstil!


   

House Doctor - inred med djur och natur     Inred med djur och natur

 

 

Nu kan vi med stolthet avslöja att Äntligen Hemmas nya inredare Elsa Billgren har fått upp ögonen för Reforma Sthlm och våra möbler! I kväll klockan 20.00 är det premiär för våra produkter i programmet då Elsa ska inreda en hall i gult och grått! Håll utkik efter en stålstol, en gul pall, en väckarklocka i zink och en gul bricka med vintagestil!

 

Äntligen hemma inreder en hall med möbler från Reforma

 

Nu har vi fått in ett stort antal produkter från danska House Doctor! House Doctor är ett av de absolut mest välkända och populära varumärkena inom inredningstrenderna industri chic, vintage inredning och möbler med patina.

Reforma Sthlm - House Doctor

 

 

Om House Doctor

 

House Doctor erbjuder möbler och heminredning för den kräsne och designmedvetna och deras primära inredningsstilar är möbler med känsla av industri och inredning med vintage stil.

 

House Doctor lanserar årliga två kollektioner: Everyday och Moments. Everyday lanserads i januari och innehåller både välbekanta och nya produkter, medan Moments kollektionen, som lanseras i augusti, huvudsakligen består av nyheter och säsongsbetonade accessoarer.

 

House Doctors har ett mycket brett produktsortimentet som omfattar det mesta från kökstillbehör och vaser till möbler - och mycket, mycket mer!

 

Produkterna är designade och utvecklade i Danmark och produktioen sker med respekt för miljön.

 

 

 Tolix stolar och pallar med industristil

 

Industristilen har slagit ner som en bomb i Sverige och numera kan vi läsa om industrial chic, industriell retro och industrial vintage var och vartannat inredningsmagasin. Efterfrågan på allt som för tankarna till gamla fabrikslokaler eller verkstäder är närmast omättlig och vi suktar efter inredning och möbler med en känsla av vintage, patina och loppis.

 

Men vad är då egentligen industristil?

Utmärkande är det råa, slitna och opolerade. Typiska material är olika slags metaller som t.ex. zink och plåt, uppblandat med betong och trä. Ofta blandas dessa material i en och samma möbel, så att till exempel ett bord med träunderrede kan ha en skiva av betong.

 

Något som också är typiskt för industristilen är att det inte finns några bestämda regler för hur möbler ska användas. Saker kan med fördel användas på nya sätt och med nya syften. En gammal dörr behöver till exempel inte bara vara en dörr, utan kan också ses som en del till ett nytt matbord.

 

Industristilen innefattar framförallt bord, stolar,pallar, lampor, skyltar och detaljer som bokstäver och siffror.

 

– Den gamla Tolixstolen har kommit tillbaka med full kraft och är mer populär än någonsin. Det är väl den mest ”typiska” möbeln i industristil, säger inredare Magdalena Ahlberg

 

När det gäller taklamporna så ska de vara stora och helst i färgat eller ofärgad plåt.

 

Färgskalan är diskret med mycket trä, vitt, stål och betong. Detta kan sedan kompletteras med färgklickar i form av till exempel en gammal färgglad skylt.

 

 

Hur uppstod industristilen?

Stilen har sina rötter i den reaktionära så kallade Jugendstilen (eller Art Nouveau, som den också kom att kallas), vilken i sin tur präglades av influenser från den andra industriella revolutionen på 20-talet. Därav inspirationen från gamla fabrikslokaler och verkstäder.

 

 

Tips om du vill inreda i industristil

 

 • Blanda upp och utnyttja olika material. Metall och trä går alltid bra ihop, men det måste finnas en känsla av gammalt   och ”vintage” i träet, alltså inte någon polerad ek eller furu.

 

 •  Återanvänd gamla avlagda möbler på nya sätt!

 

 • Mixa olika typer av möbler. Stolarna runt matbordet behöber t.ex. inte vara likadana utan kan gärna vara av olika typer och modeller och kan till och med blandas upp med t.ex. pallar.

 

         

 

Nu kan ni vara med och tävla om två fina produkter från Reforma Sthlm (ev äppellåda och en insutrilampa)! Utlottningen kommer att göras av Sofia Brolin som driver den fina bloggen Hildas hem och såhär går ni tillvägs för att tävla:

Alla kan tävla - även om du inte har en egen blogg. Tävlingen pågår t.o.m den 5 oktober. De två vinnarna presenteras den 6 oktober i bloggen Hildas Hem. Lycka till!

Så här gör du:
1 LOTT om du skriver en kommentar med vilken av produkterna från Reforma Sthlm du vill vinna i loggen på Hilds Hem
+ 1 LOTT om du gillar Reforma Sthlm på Facebook.
+ 1 LOTT om du gillar Hildas Hem på Facebook eller Bloglovin. .
+ 1 LOTT om du länkar med tävlingsbilden i din blogg.

Skriv i kommentaren hur många lotter du tar!


Du som inte har någon blogg, skriv din mejladress i kommentaren så att Sofia kan kontakta dig om du vinner alternativt maila Sofia på sofia@brolinform.se  

Det finns oändligt många sätt att använda mjölkkannor i hemmet och i sin inredning. T.ex. som paraplyhållare i hallen, som blomvas på bordet eller som soptunna i arbetsrummet! Reforma Sthlm har letat landet runt och just nu har vi några gamla mjökkannor från Norrland inne i butiken. Alla är helt unika och ingen är den andra lik.