RESPONSIBLE

Oavsett vad du handlar på Reforma är alla utsläpp orsakade av materialutvinning, produktion och transport till 200% klimatkompenserade för. Under kategorin RESPONSIBLE finner du de möbler som vi ur miljösynpunkt rekommenderar extra för dig som vill göra ett mer medvetet val. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete här >>


Köp miljövänliga och etiskt tillverkade möbler och inredning - Reforma Responsible

Är en artikel märkt med den gröna RESPONSIBLE-rutan är detta en artikel som vi på Reforma rekommenderar lite extra. Reforma RESPONSIBLE står för reuse, recycle och responsibility vilket betyder att när du handlar en artikel med denna märkning gör du ett mer hållbart och etiskt val. För samtliga artiklar i denna kategori har vi ställt hårdare krav på våra producenter och kan därför intyga att dessa artiklar antingen är tillverkade av återvunna material, är 100% vintage eller producerade i BSCI, ISO14001 och/eller SMETA-certifierade fabriker där du som kund kan känna dig trygg med att du bidrar till en hållbar resursanvändning och rättvisa arbetsförhållanden.


Konsumera medvetet, köp hållbara möbler!

En miljömässigt och socialt hållbar produktionskedja är viktigt för oss och något vi värderar högt. Vi tror och hoppas även att detta är något som förväntas av oss som detaljhandel. Reformas vision och mål är att få med möbelindustrin på det hållbara tåget genom att ställa krav på producenter och därmed ta socialt ansvar samt minska vårt klimatavtryck. Vi på Reforma Sthlm vill vara i framkant och på sikt lyckas tackla de utmaningar som finns i produktions- och tillverkningsprocessen av möbler och inredning. Välkommen till Reforma RESPONSIBLE!

RESPONSIBLE
Vintage vägghylla
5829 kr
Slutsåld
RESPONSIBLE
Vägghylla - Återvunnet trä (S)
199 kr
1-2 veckor
RESPONSIBLE
Soffbord - Återvunnet trä
4795 kr
1-2 veckor
RESPONSIBLE
Sittbänk - Återvunnet trä (120)
1995 kr
39-41 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Soffbord 'Mundu' - 2st återvunnet trä
2269 kr
20-22 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Sidobord/soffbord 'Pepper'
2195 kr
3-5 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Sidobord/soffbord 'Pepper'
2269 kr
3-5 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Bricka - Återvunnet trä
587 kr
6-10 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Hylla med trälådor - Trä/ Järn
6795 kr
29-31 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Väggdekor - Palm (S)
371 kr
1-2 veckor
RESPONSIBLE
Vägghylla med 5 fack - Trä
1895 kr
6-10 arbetsdagar
69
RESPONSIBLE
Stol 'Downtown' - Vit
395 kr (1295 kr)
15-17 arbetsdagar
Info Köp
RESPONSIBLE
Vägghylla - Återvunnet trä (L)
295 kr
1-2 veckor
Barstol 63 cm - Läder/Järn
2119 kr
16-18 arbetsdagar
47
RESPONSIBLE
Barnstol 'Brooklyn' - Ljusgrå
369 kr (699 kr)
1-2 veckor
Info Köp
59
RESPONSIBLE
Stol 'Montmartre' - Turkos lack
495 kr (1199 kr)
1-2 veckor
Info Köp
33
RESPONSIBLE
Runt matbord - Trä
1995 kr (2995 kr)
12-14 arbetsdagar
RESPONSIBLE
Hylla - Recycled Wood
599 kr
8-10 arbetsdagar
42
RESPONSIBLE
Stol 'Montmartre' - Vintage svart
699 kr (1199 kr)
16-18 arbetsdagar
Info Köp
« Föregående  1..  2  3  4  5  6  |  Visa alla

Miljövänliga möbler och fabriker med rättvisa arbetsförhållanden

Reuse – Möbler som är äkta vintage och därmed återvunna i sin helhet. Exempelvis matbord använda på indiska bröllop tidigt 1900tal, stolar från övergivna skolbyggnader och charmig förvaring som räddats från att slängas. Ingen ny produktion har skett alls. 

Recycle – Artiklar skapta av återvunna material. Med recycled, eller varför inte använda trenduttrycket upcycled, menas att en ny produkt tillverkas med bättre kvalité och större användningsområde än originalprodukten. Detta kan exempelvis vara att skapa ett matbord med virke från ett trasigt staket, en bordslampa av en billykta från en bil på väg till skroten eller en matta vävd av återvunna PETflaskor. 

Responsibility – I denna kategori garanterar vi att produkten är tillverkad i en fabrik certifierad med minst en av följande certifikat: ISO 14001 och BSCI. Läs mer om certifikatens innebörd här nedan. 


ISO 14001 är ett miljöledningssystem som sätter ett ramverk för en organisation eller företag och möjliggör kartläggning, mätning och förbättring av organisationens klimatavtryck. Riktlinjerna är baserade på internationella överrenskommelser och kraven som uppfylls leder till mer effektiv resursanvändning, minskande av miljöförstörande avfall och således en miljömässigt mer hållbar produktionskedja. Läs mer här >

BSCI är en förkortning för Business Social Compliance Initiative och är ett system som hjälper företag att ta socialt ansvar för sina globala produktions- och leverantörskedja. BSCI skyddar fabriksarbetarnas rättigheter efter internationell arbetsstandard baserat på guider och riktlinjer för näringsliv och multinationella företag från Internationella arbetsorganisationen (ILO), Förenta Nationerna (FN) samt Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD). Läs mer på deras hemsida här>