Inred harmoniskt med feng shui | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred med feng shui och ge ditt hem rätt energi och harmoni

Inred med feng shui


Feng shui betyder ”vind och vatten” och är en flera tusen år gammal kinesisk lära som lär oss att inreda efter naturens krafter. Sammafattningsvis handlar det om hur vi influeras av de energifält som finns runt omkring oss, hur vi påverkas av former, material och färger. Läran om de fem elementen (trä, eld, jord, metall och vatten) är grundstommen i läran om Feng Shui. 

Såhär inreder du ditt hem på bästa sätt enligt feng shui:

Badrummet
I badrummt är det viktigt att skapa lugn och ro, tvättar vi av oss dagens händelser och badrummet är ett av de sista rummen vi besöker innan dagens slut. Se till att vädra badrummet ofta så att luften är ren och frisk, håll badrumsspegeln ren och fläckfri tänk "less is more" när det kommer till inredningen. Ha hellre för få än för många saker framme i badrummet då många saker kan skapa en känsla av rörighet och oro. För att släppa ut så lite energi ur hemmet som möjligt ska toalettlock, toalettdörr och kranar alltid vara stängda. Välj en färgskala som känns frisk och klara. För att få små badrum att kännas större kan man med fördel sätta upp stora speglar i dessa badrum. 

Saker att undvika i badrummet:

Undvik lampor med starkt sken.

Undvik speglar med vassa hörn och kanter.
 
Hallen
Använda gärna ljusa färger så att hallen (som ofta kan vara liten och trång) upplevs som större. Om möjligt kan du även i hallen sätta upp en spegel som gör att ingången upplevs som större än den egentligen är. Små utrymmen kan också lätt upplevas som mörka, så se till att du har en bra belysning i hallen.

Saker att undvika i hallen:

Undvik möbler och saker som tar mycket plats. Häng undan kläder som inte används.

Sätt helst inte upp en hallspegel mitt emot dörren, den sätta sätt med fördel istället på en plats i hallen där den reflekterar något vackert eller förstorar upp rummet.

Vardagsrummet
Vardagsrummet är för många hemmets viktigaste rum och i vardagsrummet spenderar de flesta av oss mycket av vår hemmatid. Se därför till att inreda vardagsrummet så personligt och hemtrevligt som möjligt, med till exempel fotografier på nära och kära som stärker känslan av sammanhållning och trygghet. Väggarna ska gärna vara i en ljus färg. Som accentfärger funkar gult och orange bra i vardagsrummet om man vill stimulera samtal och konversationer. I mörka hörn är det bra att placera ut blommor/växter och/eller golvlampor, som gör att rummet rundas av och ljusas upp.
Saker att undvika i vardagsrummet

Undvik att placera soffor eller fåtöljer med ryggen vänd mot ingången. Undermedvetet gör detta attt man hela tiden oroar sig för att någon ska smyga sig på bakifrån. Som gäst ger det även en signal om att du är ovillig att få besök. 

Köket
Köket är hemmets hjärta och är en plats som ska vara både praktisk och estetisk. Ställ därför undan så många av köksmaskinerna som möjligt och ställ istället fram saker som inspirerar till matlagning, till exempel en fruktskål, färska kryddor och vackra burkar. Det är även bra att använda färger som påminner om naturen (då detta stimulerar till matlagning) som t.ex. grönt och brunt i köket. Färger som rött, gult och orange stimulerar aptiten och matsmältningen, och är därför bra fäger att använda som accentfärger i köket. Om möjligt välj också ett runt matbord, det är bäst för gemenskapen!
Saker att undvika i köket

Undvik att ha klockor i köket, eftersom dessa symboliserar stress. Äta ska man med fördel göra i lugn och ro!

Sovrummet
Sovrummet ska symbolisera vila och kärlek och bör därför inte inredas i för starka färger. Sovrummet ska helst ligga i den del av hemmet som är lugnast, helst på övervåningen där inga människor kan gå förbi utanför fönstret. Bästa vädersträcket är i norr, då solen går upp utanför fönstret på morgonen och då det är svalt i rummet på kvällen. Färger som passar i ett sovrum är de som ligger nära våra hudtoner, eller också jordnära färger, allt från aprikos till brunt men även mossgrönt. Skarpa gula färger och rött bör helst undvikas, då de är för intensiva färger för att passa i sovrummet. Däremot kan röda detaljer förstärka passionen! 
Saker att undvika i sovrummet:

Undvik att ta med dig dator och telefon och ha heller ingen TV i sovrummet då detta skapar stress. 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden QADvxK:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!