ÖPPET KÖP & ÅNGERRÄTTÖppet köp

Som kund hos Reforma Sthlm har du alltid möjlighet att köpa hem våra produkter och själv avgöra om de motsvarar dina förväntningar! Därför ger vi 14 dagars öppet köp från det att du mottagit produkterna.


Så här gör du en retur

  • Om din produkt är skadad eller defekt (produktionsfel eller transportskadad) bör detta anmälas omgående till oss via  info@reformasthlm.se . Glöm inte att bifoga bilder på den skadade varan och inkludera ditt ordernummer i ämnesraden!

 
  • Om du inte tycker att din beställda produkt motsvarar dina förväntningar, vänligen skicka ett mail till info@reformasthlm.se där du förklarar vilken artikel du vill returnera och varför. OBS Glöm inte att skriva ditt ordernummer i ämnesraden. Detta ska göras inom 14 dagar. Ha din orderbekräftelse/kvitto till hands så underlättar det för oss att göra processen så fort och smidig som möjligt för dig.

 
  • Du kommer överens med kundtjänst om du önskar pengar tillbaka eller en ersättningsvara. Väljer du att få pengarna tillbaka så betalar vi dem inom 30 dagar från det att du hörde av dig.

 
  • Du får en retursedel som du använder för att returnera varan. Returkostnaden för paket som returneras via DHL Service Point är 69 kr och 249 kr för paket som returneras via DHL Home Delivery. Var noga med att förpacka varan ordentligt. Använd den ursprungliga produktförpackningen  samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Om varan är av större värde rekommenterar vi att du försäkrar transporten då det är du som köpare som står för risken om varan skadas under returtransporten.

 
  • Reforma Sthlm kommer inte att lösa ut paket mot postförskott. Vi kommer inte att hämta ut paket som skickas till serviceställen utan alla returer måste skickas direkt till Reformas returmottagning. Paket som skickas till ett serviceställe kommer att skickas tillbaka till avsändaren.

 
  • Så fort vi har fått varan och ser att skicket är godkänt skickar vi en ny vara eller återbetalar dina pengar och vi har en målsättning om att behandla din retur inom 14 arbtsdagar.

Ångerrätt

Vid köp av varor på Reforma Sthlm.se gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Reforma Sthlm detta inom 14 dagar från det att kunden eller kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Ångerrätten gäller ej varor som tillverkats enligt kundens anvisningar eller på något sätt är präglat enligt kundens anvisning. Om varan är av sådan art att ångerrätten ej gäller för denna produkt kommer detta tydligt att framgå.

Som konsument har du rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att och hur varan fungerar inom rimliga gränser, varan får dock inte användas ovårdat utan måste returneras i väsentligen oförändrat skick. En vara kan returneras upp till 14 dagar efter mottagen leverans, förutsatt att produkten returneras omonterad, komplett i originalemballage samt med kvitto. Om man är osäker på produkten skall man hantera den varsamt så att den går att returnera i säljbart skick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Ångerrätten gäller ej specialbeställda varor eller utförsäljningsvaror. Återbetalning sker inom 30 dagar från att ordern blivit avbokad.Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas Reforma Sthlm, innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden skall uppge namn, adress, ordernummer samt övrig relevant information som skickas till info@reformasthlm.se

Alternativt kan kunden använda denna blankett (http://publikationer.konsumentverket.se/sv/publikationer/lagarregler/lagar/2angerblankett.html) och skicka in till info@reformasthlm.se