ÖPPET KÖP & ÅNGERRÄTT

 

                                                    

Öppet köp  


Som kund hos Shabby Home har du alltid möjlighet att köpa hem våra produkter och själv avgöra om de motsvarar dina förväntningar! Därför ger vi 14 dagars öppet köp från det att du mottagit produkterna.

 

Såhär gör du en retur:

Om du inte tycker att din beställda produkt motsvarar dina förväntningar, är skadad eller annat fel ska du direkt kontakta kundtjänst. Detta ska göras inom 14 dagar. Ha din orderbekräftelse/kvitto till hands så underlättar det för oss att göra processen så fort och smidig som  möjligt för dig. Du kommer överens med kundtjänst om du önskar pengar tillbaka eller en ersättningsvara. Väljer du att få pengarna tillbaka så betalar vi dem inom 30 dagar från det att du hörde av dig.  Returkostnaden uppgår till 49kr för returer som görs via DHL Service Point respektive 195 kr för returer som skickas via DHL Home Delivery. 

Du får en returadress dit du ska skicka varan. Var noga med att förpacka varan ordentligt. Använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, likvärdigt det som varan levererades i till dig. Om varan är av större värde rekommenterar vi att du försäkrar transporten då det är du som köpare som står för risken om varan skadas under returtransporten. Shabby Home  kommer inte att lösa ut paket mot postförskott och returfrakten står du som köpare för.  Så fort vi har fått varan och ser att skicket är godkänt skickar vi en ny vara eller återbetalar dina pengar.       

 

Ångerrätt     

För dig som är konsument (privatpersoner) gäller distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Du har rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter det att Du mottagit varan eller en väsentlig del av denna. Du har dock alltid sju vardagar på dig att ångra köpet från nyssnämnda tidpunkt. Vi kommer i varje enskilt fall pröva om ångerrätt gäller eller ej. Vi förbehåller sig rätten att debitera extra kostnader för hantering av ej kompletta returer. Har Du beställt fler varor gäller ångerrätten för hela eller delar av beställningen. Ångerrätten gäller dock inte för delar av varorna. Ångerrätt gäller inte för vara som tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars har en tydlig personlig prägel. För att ångerrätten ska gälla får Du inte bryta varans förpackning annat än om detta är absolut nödvändigt för att undersöka varan. För att ångerrätten ska gälla ska varan även vara i lika gott skick som när Du fick den, det vill säga oanvänd och oskadd. Originalemballaget måste sparas. Om Du önskar nyttja ångerrätten ska Du anmäla detta till oss via vår kundservice. Var tydlig med att Du åberopar ångerrätten. Varan ska vara oss tillhanda inom 30 dagar från att Du mottagit varan. Ej mottagen leverans eller ej uthämtad postförsändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Om Du önskar nyttja ångerrätten för hela eller delar av din beställning kan vi boka upphämtning och transport åt Dig. Returfrakten bekostas av Dig och ersätts inte av Shabby Home. Du står risken för att varan skadas eller kommer bort under returtransporten.