Köpvillkor

Köp- och leveransvillkor


Generellt 

Reformasthlm.se drivs av Reforma Sthlm AB (orgnr: 556849-2606) och Reformastockholm.no drivs av Reforma Sthlm Aktibolag (orgnr: 918967265). Kunder i Sverige handlar via Reforma Sthlm AB och kunder i Norge handlar av vårt norska bolag Reforma Sthlm Aktibolag. Köpvillkoren tillämpar samtliga köp gjorda på Reforma. Vid frågor, kontakta oss på info@reformasthlm.se så besvarar vi dig oftast inom 1 arbetsdag.  

Order 

När du genomför en beställning i kassan träffas ett avtal mellan Dig och Reforma Sthlm. Orderbekräftelse skickas till den e-postadress Du registrerat. Reforma förbehåller sig rätt att rätta i lagda och bekräftade ordrar till följd av skrivfel och liknande misstag. Reforma accepterar inga köp av personer som är minderåriga.

Priser 

Samtliga priser på Reforma Sthlm anges inklusive moms. Det totala priset tillsammans med gällande frakt finner du i kundvagnen innan du genomför köpet. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera uppenbara tryckfel vad gäller pris före och efter att beställningen är behandlad.

Leveranser 

Leveranstid 

Leveranstid kan skilja sig bland de olika produkterna. Mer information om respektive produkts leveranstid finner Du under varje enskild produktsida. Alla produkter i en order samlevereras från vårt lager varför den produkt med längst angivet leveransdatum är mest rättvisande leveranstid för den samlade ordern. Vänligen ta i beaktande att leveranstiderna på hemsidan är preliminära. För lagervaror är leveranstiden 1-3 arbetsdagar. För beställningsvaror är leveranstiden vanligtvis 1-2 veckor men kan i vissa fall uppgå till 12-16 veckor. Vid eventuella leveransförseningar kommer du att bli kontaktad av Reforma Sthlm. Om Reforma Sthlm inom skälig tid inte kan avhjälpa felet har du som konsument även rätt att häva köpet. 

Leveranssätt 

För vissa mindre beställningar kan Reforma Sthlm komma att använda postförsändelse. Du kommer i detta fall få ett sms/avi hemskickad där platsen för uthämtning av försändelsen står angiven. Större ordrar som soffor eller sängar kommer att transporteras så nära Din dörr (villa/radhus) eller port (flervåningshus) som föraren bedömer möjligt. Leveransavisering sker via transportföretaget på det telefonnummer Du registrerat hos Reforma Sthlm.

Avser beställningen en volymvikt över 20kg eller ett paket som överskrider omkrets 300cm kan ordern komma att skickas som hemleverans, trots att leverans till postombud valts i kassan i och med ditt köp. Detta på grund av att den totala volymen beräknas av fraktbolaget efter upphämtandet och därför kan komma att överstiga maxvikten för att lämnas på ombud. I kassan är det möjligt att välja kvällsleverans/inbärning som tillval mot en extra kostnad. På ett fåtal ställen i Sverige är dessa tjänster dock ej möjliga och skulle det uppstå en situation där vårt transportbolag inte har möjlighet att leverera din leverans på kvällen eller erbjuda inbärning förbehåller Reforma sig rätten att ändra ditt leveranssätt. Givetvis kommer vi då att kreditera den kostnaden på din faktura/betalning och du har då såklart även möjlighet att avbeställa ordern utan extra kostnad.

Leveranskostnad  

Ev. leveranskostnad anges i kassan. Vad som angivits som leveranskostnad gäller inte vid leverans till ö utan broförbindelse eller annan plats som saknar körbar väg. Reforma förbehåller sig i sådant fall rätten att ensidigt ändra leveranskostnad, leveranstid och leveranssätt. Du kommer dock att bli kontaktad innan leverans påbörjas.

Du som kund kan komma att debiteras ytterligare leveranskostnad efter din leverans om du (1) bokat hemleverans med fraktbolaget men inte varit hemma för att kunna ta emot leveransen. Detta debiteras då som återtag och nytt leveransförsök samt (2) om du väntar med att boka hemleverans och Reforma därmed blir debiterade lagerhyra för din sändning. Reforma förbehåller sig alltså rätten att fakturera dig som kund retroaktivt för dessa kostnader. 

Fel vid leverans 

Vänligen kontrollera så att emballaget inte är skadat vid leverans. OBS! Syns skada på emballaget ska detta direkt noteras på fraktsedeln innan fraktsedeln kvitteras av dig som kund. Om fel uppstår vid leverans, kontakta först transportbolaget. Kan de inte hjälpa dig gör vi det! Läs mer om transportskador under punkt 10.

Outlöst paket

Outlöst paket debiteras med en avgift för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Avgiften uppgår till 199 kr för per paket som skickats till ombud, och 499 kr per paket som skickats med hemleverans. Ditt paket ligger normalt i 14 dagar hos ombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager. Om hemleverans inte bokas inom 4 dagar från avisering finns risk för debitering för lagerhyra. Kostnaden för lagerhyra kommer att variera beroende på antalet dagar som ordern behöver vänta på lagret, samt storleken på paketet/paketen.

Ändring av leveransadress

Är din order ännu inte skickad kan vi ändra den leveransadress du angivit mot en administrationsavgift om 49kr. Har din order hunnit skickas från vårt lager kommer vi att debitera dig en administrativ avgift om 299 kr för att ändra din leveransadress i efterhand. Se därför till att du anger korrekt leveransadress när du lägger din order, samt kontrollera din orderbekräftelse noggrant. 

Kompensationspolicy vid försening 

Vi vill att våra kunder ska ha en så bra köpupplevelse som möjligt. Däremot kan det uppstå leveransförseningar och skador som vi inte kan förutse eller påverka då det är ett flertal aktörer involverade för fullbordad leverans till dig som kund. I fall när en leveransförsening uppstår, kan en kompensation utgå till kunden enligt följande:

Försening om 7-14 dagar: 2,5% av produktvärdet.
Försening om 15-21 dagar: 5% av produktvärdet.
Försening om 22 dagar eller mer: 7,5% av produktvärdet.

Observera att endast denna kompensation endast gäller den produkt som leveransförsenats och inte eventuellt övriga artiklar i samma ordern. Om en leveransförsening meddelas god tid i förväg och accepteras av kunden så utgår ingen kompensation. Kompensation kan erhållas i form av ett presentkort och är baserat på den leveransförsenade produktens värde (exklusive moms samt frakt- och hanteringskostnader). Presentkortet erhåller du förutsatt att du behåller din order. Erbjudandet om kompensation appliceras inte retroaktivt på en redan skickad order.

Om en produkt skulle levereras skadad eller defekt så ersätter vi i första hand den del som skadats eller är defekt för att komplettera produkten.
 
 
 

Pris- och produktinformation

Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris förbehåller sig Reforma rätten att häva köpeavtalet. Om en vara utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Reforma inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. Vi gör alltid vårt yttersta för att presentera varorna så verklighetstroget och korrekt som möjligt på sajten, men vi kan inte garantera att din skärm återger färg och storlek korrekt. Produktfakta och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar, lagerhållning, eventuell oriktigt angivna specifikationer osv. Bilder bör ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och/eller beskaffenhet.

Vid köp av vintage och/eller varor som är tillverkade av återvunnet material är det förväntat att varje  produkters utseende är unikt då detta är i linje med varans beskaffenhet. 

 

 

Betalning 

Kortbetalning

Idag kan du välja att betala dina varor på Reforma Sthlm med VISA eller Mastercard. Det är kostnadsfritt att betala med kontokort och Klarna skyddar din information. Klarna är ett svenskt företag som hanterar online-verifiering av kreditkort på ett säkert, snabbt och enkelt sätt. När du fyllt i dina kortuppgifter krypteras kontonumret direkt. Kommunikationen till Klarna-servern går via en krypterad direktförbindelse (https). När din information sedan skickas banken används bankens säkerhetssystem.  Klarna använder sig av den starkaste kryptering som finns tillgänglig på marknaden vilket garanterar den högsta säkerheten. Klarna uppfyller även kraven för marknadens främsta säkerhetsstandard PCI DSS samt innehar SSL-certifikat.

Fakturabetalning

Via Klarna erbjuder vi dig att betala din beställning med faktura. En snabb kreditupplysning görs i samband med din beställning och du får direkt besked om du blivit godkänd. Tänk på att du måste fylla i rätt adress och postnummer för att ditt fakturaköp ska bli godkänt. Betalningstiden är 14 dagar.

 

Delbetalning

Genom ett samarbete med Klarna kan vi erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Du kan ha upp till 50,000 kr på ditt delbetalningskonto. 

Alla köp du gör via Klarnas tjänst Klarna konto sammanställs på en kontofaktura månatligen. Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp. I kassan väljer du betalningsalternativet "Delbetalning" och önskad typ av delbetalning. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt. Klarna kommer skicka ett kontoavtal för underskrift hem till dig om ditt köp är högre än 1500 kr. Kontrollera att uppgifterna stämmer och signera avtalet och returnera det i bifogat svarskuvert.

 

Prisgaranti 

Om du köper en vara på Reforma Sthlm och mot all förmodan hittar samma vara till lägre pris någon annanstans, återbetalar vi mellanskillnaden. Hos Reforma Sthlm kan du med andra ord handla tryggt och säkert utan att någonsin oroa dig för prissättning över marknadspris! Följande villkor måste uppfyllas för att prisgarantin ska gälla:

  • Butiken med det lägre priset måste vara en svensk butik, det vill säga en butik med svensk Momsregistreringsnummer (VAT-nummer), oavsett om det är en internetshop eller en fysisk butik. Erbjudandet om prisgaranti omfattar inte auktionsfirmor eller dylikt.
  • Produkten med det lägre priset måste vara av exakt samma modell, tyg, färg, material, storlek och antal som du köpt hos Reforma Sthlm. Priset i den andra butiken måste vara ordinarie pris, erbjudandet omfattar inte reavaror, kampanjvaror eller dylikt. Om det tillkommer en frakt- eller administrationskostnad måste detta räknas in i priset för produkten för att erbjudandet om prisgaranti ska kunna tillämpas.
  • För att utnyttja Reforma Sthlm:s prisgaranti, måste Reforma Sthlm erhålla kontrollerbara uppgifter om att varan finns att köpa till ett lägre pris, t.ex genom en länk till var du hittat produkten för ett lägre pris.
  • Erbjudandet om prisgaranti gäller i 7 dagar efter den dagen då du lade ordern på Reformasthlm.se.

För att utnyttja Reforma Sthlm:s prisgaranti, beställer du dina varor precis som vanligt på www.reformasthlm.se. Kontakta Reforma Sthlm:s kundservice med en länk eller annat underlag från butiken där du fann den billigare produkten. Vi undersöker informationen och återbetalar mellanskillnaden när uppgifterna verifierats. Reforma Sthlm förbehåller sig rätten att vid vilket tillfälle som helst ändra, anpassa och avsluta erbjudandet om prisgaranti. 

 

Presentkort och rabatter 

På Reforma kan du köpa presentkort för att exempelvis ge bort i present. När du handlar ett presentkort hos oss kommer du att få en orderbekräftelse med en rabattkod som sedan kan användas i vår kassa. Skulle du mot förmodan stöta på problem med ditt presentkort ber vi dig kontakta oss så hjälper vi dig. Giltighetstiden för våra presentkort är 1 år (räknas från den dagen de ställdes ut).


Ibland går vi ut med specifika erbjudanden i form av rabattkoder. Dessa rabattkoder kan inte kombineras med andra erbjudanden eller varor som redan är prisnedsatta. Om du använder en rabattkod som inte är utställd för dig förbehåller vi oss rätten att neka samt avbeställa ditt köp efter att det gått igenom, alternativt debitera dig för det rabatterade beloppet. 

 

Avbeställning 

För avbeställningar eller ändringar i din order, ber vi dig att maila oss på info@reformasthlm.se så hjälper vi dig!

Varor som Reforma har börjat paketera eller leverera och ej lagerförda varor som Reforma börjat tillverka eller anpassa enligt ditt önskemål kan inte avbeställas utan kostnad. En beställning med leveranstid på 1-10 dagar hanteras omgående. Övriga beställningar hanteras 10 h från att du lagt din order. Är din beställning hanterad enligt ovan, kan du inte avbryta köpet utan att det tillkommer en administrativ kostnad.

  • Om ordern redan har börjat hanteras/packas från vårt lager (men ej skickats) kan avbeställning fortfarande göras men då tillkommer en administrativ avgift om 199 SEK.
  • Har din order redan hunnit skickas från vårt lager behöver du låta sändningen gå i automatisk retur. Detta görs per automatik efter två veckor om du väljer att inte hämta ut sändningen hos ombud, alternativt inte bokar dag och tid för hemleverans. Inom 30 dagar efter det att sändningen har returnerats till oss, kommer vi att justera din betalning/faktura. Notera att kostnaden för detta är 199 kr per paket för leveranser till ombud och 499 kr per paket för leveranser som gjorts med hemleverans.

Har du betald med faktura rekommenderar vi att du betalar din faktura för att undvika förseningsavgifter. Önskar du istället pausa betalningen ber vi dig kontakta Klarna så hjälper de dig med det.

 

Ångerrätt och retur 

Som konsument har du rätt att ångra ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerfristen löper ut 14 dagar efter:

a) vid köpeavtal, dagen då du, eller någon annan som du anger (dock inte transportföretaget), tagit varorna i fysisk besittning,

b) vid avtal avseende flera varor som du beställt i en och samma beställning och som levereras var för sig, dagen då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar den sista varan i fysisk besittning, 

c) vid avtal avseende en vara som består av flera poster eller delar, dagen då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar den sista posten eller delen i fysisk besittning. 


Om ångerfristen löper ut på en lördag eller helgdag förlängs fristen till nästkommande vardag.

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande (t.ex. ett brev avsänt per post eller e-post) om ditt beslut att frånträda avtalet genom att skriva till oss på Reforma Sthlm AB, c/o Norrsken House, fack 77, Birger Jarlsgatan 57 C, 113 56 Stockholm, eller till info@reformasthlm.se

Du kan också använda det här standardformuläret som finns på Konsumentverkets hemsid, men du måste inte använda det.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut. Reforma står för merparten av returkostnaden och du som kund betalar endast 199 kr per paket som returneras via ombud och 499 kr per paket som returneras genom hemleverans.

Returen måste genomföras med samma metod som användes för att skicka ordern.

Handlar du som företag omfattas du dessvärre inte av ångerrätten. 


Verkan av utövad ångerrätt

Om du frånträder avtalet kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, exklusive nyttjad frakt och eventuell kostnad för betalning.

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 30 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använde vid köpet, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. 

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan.

Om du väntat med att använda din retursedel längre än 30 dagar från det att du fått den av oss, kommer du få återbetalning för din retur i form av ett tillgodokvitto istället för återbetalning. 

Om den returnerade produkten är använd i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion har Reforma e rätt att kräva dig på ersättning för den värdeminskning som produktens skick innebär. Avdrag upp till 100% kan göras om produkter som returneras är slitna, nedsmutsade eller på annat vis har genomgått en värdeminskning som gör att vi inte kan sälja dem vidare. Om vi bedömer att vi kan sälja en returnerad produkt till en annan kund, trots att produkten är använd i större utsträckning än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktion, men där vidareförsäljning endast kan ske till ett rabatterat pris, gör vi ett avdrag motsvarande den bedömda värdeminskningen. Produkter som returneras i nyskick, med originalförpackning återbetalas till fullo.

 

Reklamation och transportskador 

Om du anser att din vara är felaktig, undermålig eller skadad så har du enligt konsumentköplagen (SFS 1990:932) rätt att reklamera produkten. Reklamationsrätten gäller i tre år, där första året gäller som ett garantiår, varpå Reforma står som bevisbärare. De nästkommande två åren inträder reklamationsrätten, där du som kund måste kunna styrka att felet är ursprungligt och relaterat till ett fabrikationsfel. Observera att felet måste anmälas inom skälig tid. Reklamationsrätten gäller enbart varor köpt av privatpersoner som använts till privat bruk. 

För synliga transportskador måste transportören meddelas direkt vid mottagandet med ett tillägg på följesedeln. Övriga transportskador måste anmälas inom 24 timmar till Reforma via mail. Om inte detta följs godkänner transportören inte reklamationen, varpå ersättning kommer att utebli. Fotografera leveransen, med skadan synlig, för att underlätta samt påskynda processen. Som kund bär du ansvaret för att syna godset noggrant och påtala eventuella fel, skador eller avvikelser innan du signerar några dokument. 

Du som kund måste vid leveranstillfället skriva under chaufförens fraktsedel där du bekräftar att leveransen varit i sin helhet, alternativt rapporterar du eventuella skador. Skulle du mot förmodan inte vara hemma vid leveranstillfället så har du avsagt dig din reklamationsrätt. 

Reklamationer som kan klassificeras som normalt slitage kommer ej att godkännas. Detta avser även t.ex. torrsprickor som inte påverkar möbelns utseende, hållbarhet eller funktionalitet - liksom solblekning och noppor som uppkommit till följd av andra textilier eller för mycket direktljus.

OBS! Emballaget ska alltid sparas vid en reklamation så att produkten kan returneras till oss. 

Defekta produkter som returneras till Reforma bör behandlas som om de vore felfria. Det är vid alla typer av returer ytterst viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskerar att skadas. Returen skall emballeras i originalkartongen samt med genomskinlig packtejp. Om produkten och dess emballage återkommer till Reforma i ett sådant skick att vi inte kan sälja den vidare som en ny produkt så förbehåller vi oss rätten att göra avdrag motsvarande värdeminskningen. Reforma förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med vara av samma modell.

Produkterna på Reforma inte är avsedda för offentligt eller kommersiellt bruk, såvida detta inte anges i produktbeskrivningen. Reklamationsrätten omfattar ej produkter som har använts i offentlig/kommersiell miljö där det ej har angetts i produktbeskrivningen.

 

Återbetalning 

Återbetalning sker som senast inom 30 arbetsdagar från dagen då returen mottagits och hanterats av Reforma. Återbetalning sker med samma betalningssätt som köpet gjordes. Nyttjar du ångerrätten betalar Reforma tillbaka vad som betalts för varan. Nyttjad frakt och eventuella kostnader till betalbolag återbetalas ej.

Om Reforma Sthlm företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation återbetalas eventuella fraktkostnader och betalkostnader inom 30 dagar från den dag Reforma mottagit den reklamerade varan.

 

Intergritetspolicy 

När Du registrerar Dig hos Reforma Sthlm och lägger en order hos oss godkänner Du att Reforma Sthlm använder och lagrar dina uppgifter för att fullfölja våra åtaganden gentemot Dig. Ditt namn, telefonnummer och adress överlämnas till det transportföretag för att detta ska kunna utföra leveransen till Dig. Reforma Sthlm ger naturligtvis inte ut e-postadress, telefonnummer eller adress till annan. Din e-postadress och ditt telefonnummer kan komma att användas för Reforma Sthlm:s kostnadsfria nyhetsbrev/sms-utskick. Du kan när som helst avbryta e-post- och/eller sms-utskicken. Instruktioner om hur du avregistrerar dig finns angivna i utskicket. Läs hela vår integritetspolicy här.  

 

Garantier

Ett års garanti gäller för varor som omfattas utav distansköplagen. Spara alltid Din faktura (orderbekräftelsen) då den utgör Ditt garantibevis. Samtliga garantifrågor ska anmälas till Reforma. 


Om fel som täcks av garantin (”Garantifall”) föreligger har Reforma Sthlm rätt att efter eget val besikta eller reparera varan på plats, byta ut hela eller del av varan eller återbetala köpeskillingen med skäligt avdrag för den nytta Du haft av varan. Återbetalning sker endast om varan returneras till Reforma Sthlm. Du bär kostnaden och står risken för sådan returtransport. Vid Garantifall utgår ingen annan än nyssnämnda kompensation.


Om Du orsakat eller annars bär ansvaret för det påstådda felet, debiterar Reforma Dig för uppkomna direkta kostnader, t.ex. kostnad för besiktning av varan på plats.

 

Dröjsmålsränta och påminnelseavgift 

Dröjsmålsränta debiteras enligt 6 § räntelagen (1975:635). Skulle Reforma behöva påminna dig om att betalning är förfallen debiteras 69 kr för betalningspåminnelsen. 

 

Ansvarsbegränsningar och befrielsegrunder 

Är du konsument omfattar Reforma Sthlm:s ansvar inte ersättning för förlust i näringsverksamhet på grund av dröjsmål eller fel på varan eller, i andra fall än som avses i 31 § konsumentköplagen, ersättning på grund av skada på annat än den sålda varan. Om du inte är konsument ansvarar Reforma Sthlm inte för följdskada eller indirekt skada av något slag. 


Reforma Sthlm:s ansvar enligt avtalet är under alla förhållanden begränsat till ett belopp motsvarande värdet på den berörda varan. Reforma Sthlm:s ansvar för produktskada och personskada är begränsat till vad som följer av tvingande lagstiftning.


Följande omständigheter ska anses utgöra befrielsegrunder om de hindrar eller avsevärt försvårar eller försenar avtalets fullgörande. Part är ej skyldig att vidta åtgärder för att undvika eller övervinna följderna härav: Krig, strejk, uppror, mobilisering eller omfattande militärinkallelser av motsvarande omfattning, naturkatastrof eller extremt väderförhållande, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, export eller omfattande brist på transportmedel, arbetskonflikt inklusive konflikt på egna arbetsplatsen, eldsvåda, ny eller ändrad lagstiftning eller offentlig reglering eller dess tillämpning, fel i eller försening av leveranser från underleverantör som orsakats av någon av nu angivna befrielsegrunder, upphörd produktion hos underleverantör samt varje annan omständighet varöver part ej kunnat råda: allt under förutsättning att part inte kunde råda över sådan omständighet samt omständigheternas inverkan på avtalets fullgörande inte kunde förutses vid avtalets ingående.

 

Force Majeure

Reforma tillämpar ”force majeure”, vilket innebär att i händelse av krig, naturkatastrofer eller andra oförutsedda situationer utanför vår kontroll, så bär vi inget ansvar för eventuella följder.

 

Tvist 

Om Du är konsument: Tvist i anledning av detta avtal prövas av Stockholms tingsrätt som första instans. Svensk lag ska tillämpas.

Om Du inte är konsument: Tvist i anledning av detta avtal ska slutligt avgöras genom skiljedom administrerat vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (”SCC”). 

Överstiger inte tvisteföremålets värde hundra gånger det vid tiden för påkallande av skiljeförfarande gällande basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring (”Beloppsgränsen”), ska SCC:s Regler för Förenklat Skiljeförfarande tillämpas. Överstiger tvisteföremålets värde Beloppsgränsen, ska Skiljedomsregler för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut tillämpas. Uppgår tvisteföremålets värde till ett belopp mellan Beloppsgränsen och 10 000 000 kr ska skiljenämnden bestå av en skiljeman. Överstiger tvisteföremålets värde 10 000 000 kr ska skiljenämnden bestå av tre skiljemän. Tvisteföremålets värde omfattar kärandens yrkande i påkallelseskriften samt eventuella genkäromål i svarandens yttrande över påkallelseskriften.


Vid eventuell tvist följer Reforma Sthlm ARN. Skiljeförfarandets säte ska vara Stockholm.

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!