Köpvillkor

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR1. Företagsinformation

Reformasthlm.se drivs av Reforma Sthlm AB (orgnr: 556849-2606) och Reformastockholm.no drivs av Reforma Sthlm Aktibolag (orgnr: 918967265). Kunder i Sverige handlar via Reforma Sthlm AB och kunder i Norge handlar av vårt norska bolag Reforma Sthlm Aktibolag.


2. Priser

Samtliga priser på reformasthlm.se anges inklusive moms. Det totala priset tillsammans med gällande frakt- och betalningsvillkor finner Du i kundvagnen.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser.
Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella tryckfel vad gäller pris före och efter att beställningen är behandlad under förutsättning att prisfelet är av uppenbar karaktär. 


2.1 Prisgaranti

På Reforma Sthlm tillämpar vi prisgaranti på våra produkter!


Vad innebär vår prisgaranti? 

Reforma Sthlm tillämpar prisgaranti på hela sortimentet. Prisgarantin innebär att vi regelbundet kontrollerar konkurrenternas priser, så att våra priser aldrig är högre än våra konkurrenters. Om du köper en vara på Reforma Sthlm och mot all förmodan hittar samma vara till lägre pris någon annanstans, återbetalar vi mellanskillnaden.

 
Hos Reforma Sthlm kan du med andra ord handla tryggt och säkert utan att någonsin oroa dig för prissättning över marknadspris!


Följande villkor måste uppfyllas för att prisgarantin ska gälla:

Butiken med det lägre priset måste vara en svensk butik, det vill säga en butik med svensk Momsregistreringsnummer (VAT-nummer), oavsett om det är en internetshop eller en fysisk butik. Erbjudandet om prisgaranti omfattar inte auktionsfirmor eller dylikt.

Produkten med det lägre priset måste vara av exakt samma modell, tyg, färg, material, storlek och antal som du köpt hos Reforma Sthlm. Priset i den andra butiken måste vara ordinarie pris, erbjudandet omfattar inte reavaror, kampanjvaror eller dylikt. Om det tillkommer en frakt- eller administrationskostnad måste detta räknas in i priset för produkten för att erbjudandet om prisgaranti ska kunna tillämpas.

För att utnyttja Reforma Sthlm:s prisgaranti, måste Reforma Sthlm erhålla kontrollerbara uppgifter om att varan finns att köpa till ett lägre pris, t.ex genom en annons, länk etc.

Erbjudandet om prisgaranti gäller i 10 dagar efter den dagen då du lade ordern på Reformasthlm.se. 


För att utnyttja Reforma Sthlm:s prisgaranti, beställer du dina varor precis som vanligt på www.reformasthlm.se. Kontakta Reforma Sthlm:s kundservice med en länk eller annat underlag från butiken där du fann den billigare produkten. Vi undersöker informationen och återbetalar mellanskillnaden när uppgifterna verifierats.


Reforma Sthlm förbehåller sig rätten att vid vilket tillfälle som helst ändra, anpassa och avsluta erbjudandet om prisgaranti. 


Order

När Du registrerat en order hos Reforma Sthlm och Reforma Sthlm accepterat ordern träffas ett avtal mellan Dig och Reforma Sthlm. Orderbekräftelse skickas till den e-postadress Du registrerat.

Reforma Sthlm förbehåller sig rätt att rätta i lagda och bekräftade ordrar till följd av skrivfel och liknande misstag.

Eventuella avbeställningar innan leverans debiteras med 39 SEK för de administrativa kostnader som uppkommer i samband med avbokningen.

OBS! Om ordern redan har börjat packas/skickats från vårt lager kan avbeställning fortfarande göras men då tillkommer en administrativ avgift om 99 SEK. 

Reforma Sthlm accepterar inga köp av personer som är minderåriga.


4. Leveranstid

Leveranstid kan skilja sig bland de olika produkterna. Mer information om respektive produkts leveranstid finner Du under varje enskild produktsida.
Alla produkter i en order samlevereas från vårt lager varför den produkt med längst angivet leveransdatum är mest rättvisande leveranstid för den samlade ordern.
Vänligen ta i beaktande att leveranstiderna på hemidan är preliminära. Vid ev leveransförseingar kommer du att bli kontaktad av Reforma Sthlm. Om Reforma Sthlm inom skälig tid inte kan avhjälpa felet har du som konsument även rätt att häva köpet. 


5. Avbeställning

Varor som Reforma Sthlm har börjat paketera eller leverera och ej lagerförda varor som Reforma Sthlm börjat tillverka eller anpassa enligt Ditt önskemål kan inte avbeställas utan kostnad.
För beställningar där varorna ännu inte börjat packas kan avbeställning ske. I detta fall debiteras kunden en kostnad på 39 SEK för de administrativa kostnader som uppkommer i samband med avbeställningen. 

Om ordern redan har börjat packas från vårt lager (men ej skickats) kan avbeställning fortfarande göras men då tillkommer en administrativ avgift om 99 SEK


6. Leveranser och mottagande

Ev. leveranskostnad anges i kassan.

För vissa mindre beställningar kan Reforma Sthlm komma att använda postförsändelse.
Du kommer i detta fall få en avi hemskickad där platsen för uthämtning av försändelsen står angiven.
Större ordrar som soffor eller sängar kommer att transporteras så nära Din dörr (villa/radhus) eller port (flervåningshus) som föraren bedömer möjligt.
Leveransavisering sker via transportföretaget på det telefonnummer Du registrerat hos Reforma Sthlm.

Avser beställningen en volymvikt över 20kg eller ett paket som överskrider omkrets 300cm kan ordern komma att skickas som Bring Home Delivery, trots att Service Point valts i kassan i och med ditt köp. Detta på grund av att den totala volymen beräknas av DHL efter upphämtandet och därför kan komma att överstiga maxvikten för att lämnas på ombud. 

Vad som angivits ovan om leveranskostnad och leverans gäller inte vid leverans till ö utan broförbindelse eller annan plats som saknar körbar väg.
Reforma Sthlm förbehåller sig i sådant fall rätten att ensidigt ändra leveranskostnad, leveranstid och leveranssätt. Du kommer dock att bli uppringd på Ditt registrerade telefonnummer innan leverans påbörjas.

Vad som angivits ovan om leveranskostnad och leverans gäller inte vid leverans till adress utanför Sverige. Reforma Sthlm hänvisar Dig i sådant fall till kundservice för mer information.

Vänligen kontrollera så att emballaget inte är skadat vid leverans. Syns skada på emballaget ska detta noteras på fraktsedeln innan fraktsedeln kvitteras. Läs mer om transportskador under punkt 8.

I kassan är det möjligt att välja kvällsleverans/inbärning som tillval mot en extra kostnad. På ett fåtal ställen i Sverige är denna tjänst dock ej möjlig och skulle det uppstå en situation där Bring ej har möjlighet att leverera din leverans på kvällen/bära in den så kommer vi givetvis att kreditera den kostnaden på din faktura/köp och du har då såklart även möjlighet att cancellera ordern utan extra kostnad.


7. Ej mottagen leverans

Du som kund ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera leveransen vid leveranstillfället.
Tar Du inte emot leveransen drabbas Reforma Sthlm av kostnader. Reforma Sthlm förbehåller sig därför rätten att debitera Dig för sådana kostnader.
Detta gäller även för postförsändelse som levererats till utlämningsställe men som inte lösts ut.


Outlöst paket

Outlöst paket debiteras med avgift på 249:- för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Ditt paket ligger normalt i 14 dagar hos ombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager.


8. Transportskador, fel och reklamation

Följer inte annat av avtalet, står Reforma Sthlm risken för förlust och skada fram tills Du mottagit varan.

Har varan skadats under transporten ber Reforma Sthlm Dig att följa våra rutiner för transportskador genom att omedelbart anmäla skadan till transportören så att skadan noteras.
Du måste vara mycket tydlig med att påpeka att varan är transportskadad. Om transportören inte noterar skadan ska Du genast kontakta kundtjänst.
Låt varan vara kvar i emballaget om möjligt och spara detta inför eventuell upphämtning.
Fotografera skadan, helst med emballaget kvar, och beskriv skadan i det formulär Du får genom kontakt med kundtjänst. Dina fotografier bör visa skadan tydligt.

Skulle varan vara transportskadad eller ha något annat fel, ska Du reklamera detta till Reforma Sthlm genom att skicka ett mail samt fotografier till info@reformasthlm.se.
Är Du konsument ska reklamationen senast vara Reforma Sthlm tillhanda inom två månader från dagen Du märkt felet.
Handlar du som företag ska reklamationen senast vara Reforma Sthlm tillhanda inom sju dagar från dagen felet upptäcktes eller borde ha upptäckts.
OBS! Emballaget bör alltid sparas vid en reklamation så att produkten ev kan returneras till oss.

Vid eventuell tvist följer Reforma Sthlm ARN. 


9. Ångerrätt

För dig som är konsument gäller distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).
Handlar Du som företag omfattas du dessvärre inte av ångerrätten.

En vara kan returneras upp till 14 dagar efter mottagen leverans, förutsatt att produkten returneras omonterad, komplett i originalemballage samt med kvitto. Om man är osäker på produkten skall man hantera den varsamt så att den går att returnera i säljbart skick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Öppet köp gäller ej specialbeställda varor eller utförsäljningsvaror. Återbetalning sker inom 30 dagar från att returen mottagits av oss.

Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas Reforma Sthlm, innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden skall uppge namn, adress, ordernummer samt övrig relevant information.


10. Återbetalning vid ångerrätt


Återbetalning - Tidsfrist

Återbetalning sker inom 30 arbetsdagar från dagen då returen mottagits och hanterats av Reforma Sthlm. 


Återbetalning - Villkor

Återbetalning sker med samma betalninssätt som köpet gjordes. Nyttjar Du ångerrätten betalar Reforma Sthlm tillbaka vad som betalts för varan, inkl ev fraktkostnad. Nyttjas ångerrätten endast för delar av din beställning återbetalas dock inte ev faktura- eller leveranskostnad. Återbetalning - Fraktkostnad vid reklamation

Om Reforma Sthlm företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation återbetalas eventuella fraktkostnader inom 30 dagar från den dag Reforma Sthlm mottagit den reklamerade varan. 
   

11. Garantier

Två års garanti gäller för varor som omfattas utav distansköplagen. Spara alltid Din faktura (orderbekräftelsen) då den utgör Ditt garantibevis.

Samtliga garantifrågor ska anmälas till Reforma Sthlm.
Om fel som täcks av garantin (”Garantifall”) föreligger har Reforma Sthlm rätt att efter eget val besikta eller reparera varan på plats, byta ut hela eller del av varan eller återbetala köpeskillingen med skäligt avdrag för den nytta Du haft av varan. Återbetalning sker endast om varan returneras till Reforma Sthlm. Du bär kostnaden och står risken för sådan returtransport. Vid Garantifall utgår ingen annan än nyssnämnda kompensation.

Om Du orsakat eller annars bär ansvaret för det påstådda felet, debiterar Reforma Sthlm Dig för uppkomna direkta kostnader, t.ex. kostnad för besiktning av varan på plats.


12. Skrymmande gods och hemleveranser

Vid beställning av möbler eller andra produkter som är skrymmande och inte ryms hos ett postombud erbjuder vi hemleverans. Hemleveranser omfattas inte alltid av våra erbjudanden för fri frakt. Ev kostnad för hemleverans framgår i kassan efter att du angett ditt postnummer då det är detta, tillsammans med produktens storlek och volym, som avgör den totala fraktkostnaden. 
13.1 Dröjsmålsränta och påminnelseavgift

Dröjsmålsränta debiteras enligt 6 § räntelagen (1975:635).

Skulle Reforma Sthlm behöva påminna dig om att betalning är förfallen till betalning debiteras 50 kr för skriftlig betalningspåminnelse.

När Du registrerar Dig hos Reforma Sthlm och lägger en order hos oss godkänner Du att Reforma Sthlm använder och lagrar dina uppgifter för att fullfölja våra åtaganden gentemot Dig.
Ditt namn, telefonnummer och adress överlämnas till det transportföretag för att detta ska kunna utföra leveransen till Dig.
Reforma Sthlm ger naturligtvis inte ut e-postadress, telefonnummer eller adress till annan.


13.2 Personuppgifter

När Du registrerar Dig hos Reforma Sthlm och lägger en order hos oss godkänner Du att Reforma Sthlm använder och lagrar dina uppgifter för att fullfölja våra åtaganden gentemot Dig.
Ditt namn, telefonnummer och adress överlämnas till det transportföretag för att detta ska kunna utföra leveransen till Dig. Reforma Sthlm ger naturligtvis inte ut e-postadress, telefonnummer eller adress till annan.

Din e-postadress/telefonnummer kan komma att användas för Reforma Sthlm:s kostnadsfria nyhetsbrev/sms-utskick. Du kan när som helst avbyta e-post- och/eller sms-utskicken. Instruktioner om hur du avregistrerar dig finns angivna i utskicket.


14. Ansvarsbegränsning och befrielsegrunder

Är Du konsument omfattar Reforma Sthlm:s ansvar inte ersättning för förlust i näringsverksamhet på grund av dröjsmål eller fel på varan eller, i andra fall än som avses i 31 § konsumentköplagen,
ersättning på grund av skada på annat än den sålda varan. Om Du inte är konsument ansvarar Reforma Sthlm inte för följdskada eller indirekt skada av något slag.
Reforma Sthlm:s ansvar enligt avtalet är under alla förhållanden begränsat till ett belopp motsvarande värdet på den berörda varan.
Reforma Sthlm:s ansvar för produktskada och personskada är begränsat till vad som följer av tvingande lagstiftning.


Följande omständigheter ska anses utgöra befrielsegrunder om de hindrar eller avsevärt försvårar eller försenar avtalets fullgörande.
Part är ej skyldig att vidta åtgärder för att undvika eller övervinna följderna härav: Krig, strejk, uppror, mobilisering eller omfattande militärinkallelser av motsvarande omfattning, naturkatastrof eller
extremt väderförhållande, rekvisition, beslag, valutarestriktioner, export eller omfattande brist på transportmedel, arbetskonflikt inklusive konflikt på egna arbetsplatsen, eldsvåda,
ny eller ändrad lagstiftning eller offentlig reglering eller dess tillämpning, fel i eller försening av leveranser från underleverantör som orsakats av någon av nu angivna befrielsegrunder,
upphörd produktion hos underleverantör samt varje annan omständighet varöver part ej kunnat råda: allt under förutsättning att part inte kunde råda över sådan omständighet samt omständighetens
inverkan på avtalets fullgörande inte kunde förutses vid avtalets ingående.


15. Tvist

Om Du är konsument: Tvist i anledning av detta avtal prövas av Stockholms tingsrätt som första instans. Svensk lag ska tillämpas.

Om Du inte är konsument:
Tvist i anledning av detta avtal ska slutligt avgöras genom skiljedom administrerat vid Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut (”SCC”).
Överstiger inte tvisteföremålets värde hundra gånger det vid tiden för påkallande av skiljeförfarande gällande basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring (”Beloppsgränsen”),
ska SCC:s Regler för Förenklat Skiljeförfarande tillämpas. Överstiger tvisteföremålets värde Beloppsgränsen, ska Skiljedomsregler för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut tillämpas.
Uppgår tvisteföremålets värde till ett belopp mellan Beloppsgränsen och 10 000 000 kr ska skiljenämnden bestå av en skiljeman.
Överstiger tvisteföremålets värde 10 000 000 kr ska skiljenämnden bestå av tre skiljemän.
Tvisteföremålets värde omfattar kärandens yrkande i påkallelseskriften samt eventuella genkäromål i svarandens yttrande över påkallelseskriften.

Vid eventuell tvist följer Reforma Sthlm ARN. 

Skiljeförfarandets säte ska vara Stockholm.