Social hållbarhet

När hållbarhetsfrågor diskuteras är det oftast den miljömässiga aspekten som står i fokus. Reforma har valt att även inkorporera den ekonomiska och sociala aspekten i vår hållbarhetsstrategi.
Under 2018 och 2019 genomförde Reforma ett omfattande arbete för att säkerställa att all produktion av möbler som säljs hos oss sker i fabriker med schyssta arbetsvillkor och under trygga anställningsformer.


Varje år investerar Reforma en del av vinsten i gröna projekt i utvecklingsländer. Dessa projekt gör båda miljömässig, ekonomisk och social nytta i berörda områden. 


2019 donerade vi pengar till ett projekt som bygger vindkraftverk i Kina. Vindkraftverken ersätter förbränningen av kol, vilken möjliggör stor ekonomisk och social förändring i området. Nya arbetstillfällen skapas och en renare luft kan andas. Under 2020 har vi donerat delar av vinsten till solcellsproduktion i Indien. Vi håller för tillfället på att beräkna våra totala utsläpp för 2021, och kommer när resultaten är klara klimatkompensera för detta. Läs mer om projektet här >År 2030 ska samtliga möbler och inredningsdetaljer vara producerade i fabriker med gröna el-avtal. Detta gör enormt stor skillnad för lokalbefolkningen i området. Reforma ska utöver det fortsätta sitt arbete med att investera i hållbara projekt i utvecklingsländer, som i sin tur skapar nya och trygga arbetsmöjligheter för befolkningen i området.


Genom våra investeringar i grön el erätts de kolkraftverk som tidigare strömförsörjt dessa områden. På detta sätt gör vi enormt stor skillnad för såväl människor som klimat och miljö. 


Med andra ord: f
ör varje artikel som säljs hos oss tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsparker i Indien. Dessa initiativ har direkt påverkan på klimat och miljö då de ersätter kolkraftverk som tidigare strömförsörjt dessa områden. 

Läs mer om vad vi gör:

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!