Hållbara material


Ved å velge møbler som er laget av resirkulert materiale minimerer du din klimapåvirkning vesentlig. Men hvor legne du faktisk bruker møbelet spiller også en veldig stor rolle i klimaavtrykket 

Vi tilbyr i dag et stort utvalg av møbler som er laget av resirkulert materila. Dette finner du blandt annet i kategorien RESPONSIBLE. En miljømerking som gjør det lettere for deg å ta miljøbeviste valg.

Våre møbler er blandt annet laget av resirkulert tre, stål, økologisk bomull og resirkulerte flastflasker


For å gjøre det mulig for materialene som brukes å få så langt liv som mulig har vi skrevet en resirkuleringsmanual, som vi oppmuntrer deg til å lese før du bestemmer deg for å bytte ut et møvel. 90% av plasten og en stor del av eskene som brukes for å beskytte de møblene vi sender til kundene er resirkulert.
Før år 2025 skal all stål og plast som brukes i produksjon av de møblene og innredningsartiklene vi selger være 100% resirkulerte. Alt treverk som brukes til produksjon skal være sertifisert etter FSC og all tekstil skal være sertifisert etter GOTS, samt 100% sporbart.

I 2020 øket vårt sortiment med møbler som er laget av FSC sertifisert tre, GOTS sertifisert tekstil, holdbar ull og resirkulert materiale med 200%

Vi jobber nå med at all stål og plast som brukes til pakking og transport av våre bestillingen skal være resirkulert. Dette skal gjelde alle varemerker vi selger. Nå pakker vi alle våre bestillinger fra Reformas egne varemerker i FSC esker og de aller fleste bestillinger pakkes og sendes i resirkulert materiale. Vårt mål er alle møbler og innredningsartikler vi selger skal være laget av innovativt og holdbart materiae. I 2020 var mer enn 22% av de møblene vi solgte laget av resirkulert materiale. Legger man til holdbart produsert materiale stiger tallet til 32%. I løpet av 2021 vil vi fordoble denne andelen.
Ved å velge møbler er laget av resirkulert materiale minimerer du ditt klimaavtrykk vesentlig. Hvor lenge du faktisk beholder og bruker møbelet spiller også en veldig stor rolle for møbelets klimaavtrykk.

Vi tilbyr et bredt utvalg av møbler som er laget av resirkulert materiale. Disse finner du blant annet i kategorien RESPONSIBLE. En produktmerking som gjør det enklere for deg å ta mer miljøvennlige valg.


Våre møbler er laget av resirkulert tre, stål, økologisk bomull og resirkulerte plastflasker (ja, du leste riktig).

For å gjøre det mulig for de materialene som brukes å få en så lang livssyklus som mulig har vi skrevet en resirkuleringsguide, som vi oppmuntrer alle til å lese. 90% av plasten og en stor del av eskene som møblene sendes i er resirkulert.

År 2025 ska all plast och stål som används för tillverkning av de möbler och inredningsartiklar som säljs hos Reforma vara 100% återvunnen. Allt trä som används för tillverkning ska vara certifierat enligt FSC och all textil ska vara certifierad enligt GOTS samt 100% spårbar.


Under 2020 utökade vi vårt utbud av möbler tillverkade i FSC-trä, GOTS-certifierade textilier, hållbar ull och återvunna material med 200%.


Vi arbetar nu för att all kartong och plast vi packar och skickar våra ordrar i ska vara återvunnen. Detta ska gälla samtliga varumärken vi återförsäljer. I dagsläget packas alla våra ordrar från Reformas egna varumärken i FSC-märkta kartonger och de allra flesta ordrar packas och skickas i återvunnen plast. 


Vårt mål är att alla möbler och inredningsdetaljer som vi säljer ska vara tillverkade av nytänkande och hållbara material. 2020 var mer än 22% av de möbler vi sålde tillverkade av återvunna material. Lägger man till hållbart producerade material stiger den siffran till 32%. Under 2021 vill vi fördubbla denna andel. 


Håll utkik efter den gröna RESPONSIBLE-märkningen! Dessa möbler rekommenderar vi extra ur miljösynpunkt.


För att göra det enkelt för dig som kund att handla mer klimatsmart hos oss har vi märkt upp alla möbler och inrednignsdetaljer som är av miljövänliga material, vintage eller producerat i miljöcertifierade fabriker med den gröna RESPSONSIBLE-märkningen. Håll utkik efter denna när du handlar hos oss! 


Läs mer om vad vi gör:

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi siktar på att f ördubbla denna siffra under 2021.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.