Hållbara material


Genom att välja möbler som är tillverkade av återvunnet material, minskar du dess klimatpåverkan avsevärt. Men hur länge du faktiskt använder möblerna spelar också en stor roll på det totala klimatavtrycket möbeln kommer generera.Hos Reforma finner du ett brett utbud av möbler tillverkade av återvunnet material. Dessa hittar du i produktkategorin RESPONSIBLE. Denna produktmärkning är till för att göra det lättare för dig att göra et mer miljövänligt val när du handlar möbler hos oss.

Många av våra möbler är tillverkade av återvunnet trä, stål, organisk bomull och återvunna plastflaskor (ja, du läste rätt)


För att göra det möjligt för material som används för få en så lång livscykel som möjligt, vi har skrivit en återvinningsguide som vi uppmuntrar alla att läsa. 90% av plasten och en stor del av de kartonger som våra ordrar packas och skickas i är återvunna.Innan år 2030 ska allt stål och all plast som används vid tillverkningen av möbler och inredning vi säljer vara 100% återvunnet. Allt trä som används för vår produktion av våra möbler ska vara certifierat enligt FSC och alla textilier ska vara certifierade enligt GOTS, samt 100% spårbara.  

De senaste åren har vi utökat vårt sortiment av möbler tillverkade av FSC-certifierat trä, GOTS-certifierat textil, hållbar ull och återvunnet material med 200%

Vi arbetar nu för att allt emballage och skyddsplast som används för att packa och transportera våra möbler i är hållbarhetsmärkt och återvinningsbart. Detta gäller även för de varumärken vi säljer. Vi packar våra ordrar i Reformas FSC-märka kartonger och de allra flesta beställningar skyddpackas i återvunnen plast.Vårt mål är att alla möbler och inredningsdetalher vi ska måste vara tillverkade av innovativa och därmed mer hållbara material. År 2020 var mer än 22% av möblerna vi sålde tillverkade av återvunnet material. Tar man även hållbart producerade material i beaktning, landar denna andel på 32%. Vårt mål är att denna andel ska öka med 10% per år. 


Genom att välja möbler som är tillverkade av återvunnet material, minskar du dess klimatpåverkan avsevärt. Men hur länge du faktiskt använder möblerna spelar också en stor roll på det totala klimatavtrycket möbeln kommer generera.


Hos Reforma finner du ett brett utbud av möbler tillverkade av återvunnet material. Dessa hittar du i produktkategorin RESPONSIBLE. Denna produktmärkning är till för att göra det lättare för dig att göra et mer miljövänligt val när du handlar möbler hos oss. 


Många av våra möbler är gjorda av återvunnet trä, stål, organisk bomull och återvunna plastflaskor (ja, du läste rätt).

För att möjliggöra en så lång livscykel som möjligt för de material vi använder, har vi skapat en återvinningsguide som vi uppmanar alla att läsa. 90% av plasten och en stor del av kartongerna som våra möbler packas i är återvunna.

År 2030 ska all plast och stål som används för tillverkning av de möbler och inredningsartiklar som säljs hos Reforma vara 100% återvunnen. Allt trä som används för tillverkning ska vara certifierat enligt FSC och all textil ska vara certifierad enligt GOTS samt 100% spårbar.


De senaste tre åren har vi utökat vårt utbud av möbler tillverkade i FSC-trä, GOTS-certifierade textilier, hållbar ull och återvunna material med 200%.


Vi arbetar nu för att all kartong och plast vi packar och skickar våra ordrar i ska vara återvunnen. Detta ska gälla samtliga varumärken vi återförsäljer. I dagsläget packas alla våra ordrar från Reformas egna varumärken i FSC-märkta kartonger och de allra flesta ordrar packas och skickas i återvunnen plast. 


Vårt mål är att alla möbler och inredningsdetaljer som vi säljer ska vara tillverkade av nytänkande och hållbara material. 2020 var mer än 22% av de möbler vi sålde tillverkade av återvunna material. Lägger man till hållbart producerade material stiger den siffran till 32%. Vårt mål är att denna andel ska öka med 10% per år. 


Håll utkik efter den gröna RESPONSIBLE-märkningen! Dessa möbler rekommenderar vi extra ur miljösynpunkt.


För att göra det enkelt för dig som kund att handla mer klimatsmart hos oss har vi märkt upp alla möbler och inrednignsdetaljer som är av miljövänliga material, vintage eller producerat i miljöcertifierade fabriker med den gröna RESPSONSIBLE-märkningen.


Läs mer om vad vi gör:

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!