Dags att inreda uteplatsen!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Dags att inreda uteplatsen!

Dags att inreda uteplatsen och trädgården med prisvärda utemöbler.

 

Våren är äntligen på ingång vilket innebär att det är dags att börja planera och inreda din uteplats. Vare sig du har en liten balkong, en stor veranda eller kanske en hel trädgård att inreda så tycker jag att du ska lägga mycket tid och kärlek på att få till den rätta känslan och utseendet som du vill ha.

Det första du ska göra är att tänka igenom vad du vill ha din uteplats till. Vill du kunna sitta och ha middagar där eller ska det bara vara en skön plats att hänga på? Ligger din uteplats i bästa solläget och därför vill du kunna ligga och sola där? Ett bra tips är att börja med att samla på sig massa inspiration från tillexempel Pinterest Kanske har du tid att göra en egen moodboard med alla dina idéer och det du gillar. På så vis får du en helhetsbild av hur du vill att din uteplats ska se ut. Är du bara lite kreativ och lägger ner lite tid så kan din uteplats bli den perfekta platsen att tillbringa våren och sommaren på!Ihopfällbara möbler till balkongen - anpassa inköpen utefter dina behov!

Vid val av utemöbler skulle jag rekommendera att skapa en stilren bas. Om basen är enhetlig blir det lättare att matcha med övriga inredningsdetaljer. Se även till att välja möbler som är anpassade för den ytan din uteplats har. Det finns mycket smarta möbler som passar perfekt för mindre uteplatser och balkonger så att du kan maximerar ytan ordentligt.  

Om du har en liten uteplats eller balkong och vill kunna sitta och äta där tycker jag du ska satsa på lätta och hopfällbara bord och stolar. Då behöver du inte alltid ha alla stolar framme och utfällda. Något som både är praktiskt och snyggt är att ha en sittbänk eller stapelbara pallar. Har du däremot en större uteplats tycker jag du ska välja riktigt bekväma stolar vid matplatsen. Då sitter man gärna kvar länge och njuter!Loungemöbler och solstolar till trädgården

Att ha möjligheten att kunna ligga och sola med en läskande drink i handen är ju inte helt fel! Då vill du ju såklart ligga i en bekväm och snygg solstol. Om du inte har plats eller inte alltid vill ha solstolarna framme skulle jag välja en lite mer praktiskt och hopfällbar variant. Dessa är minst lika fina och bekväma! Eller varför inte köra på en hängmatta! Både snyggt, skönt och enkelt att hänga upp och ta ner när du inte använder den.

Vill du skapa en mysig oas för avslappnat häng så är det kanske någon form av loungemöbler du ska satsa på. Med en soffa och en fåtölj kan du skapa som ett utomhus vardagsrum. Fördelen med loungemöbler är att du lika gärna kan sitta ner för en trevlig och bekväm fikastund som att sitta i solen och sola. Det går också lika bra att bjuda på fördrink och sedan avnjuta en enklare middag i loungegruppen.Textilier, kuddar och mattor för utomhusbruk!

För att göra din uteplats personlig och mysig är det viktigt att addera olika textilier så som kuddar, filtar och mattor. Med några sköna filtar kan du och dina gäster sitta kvar länge även när det blir lite kyligare på kvällskvisten. Att ha några plädar som man kan sitta på är både snyggt och praktiskt! Lägg en fårskinnspläd på en sittbänk så har du enkelt skapt en fin och bekväm sittplats att avnjuta morgonkaffet på.

När din uteplats inte används eller om en regnskur plötsligt kommer så ska det vara både praktiskt och enkelt att förvara plädar och kuddar någonstans. Det löser du enkelt genom att ha en smart förvaringsbänk som fungerar precis lika bra som sittplats.

Att lägga ut en matta på din uteplats kommer skapa en mycket mer ombonad känsla och dessutom blir det skönt att gå på. Har du dessutom ett mindre snyggt golv och inte har råd eller ork att lägga nytt så löser en matta detta! Det finns mattor som är just till för utomhusbruk eller så kan du använda gamla trasmattor som du bara rullar ihop om du inte vill att de ska bli blöta av regnet.


 

Inred balkongen med krukväxter 

Jag tycker det är en självklarhet att ha växter på uteplatsen! Låt olika växterna stå i krukor som matchar övriga inredningen. Vare sig du har gröna fingrar eller inte så finns det massa olika typer av växter som både du och klimatet på din uteplats kan klara av.Utomhusbelysning och ljuslyktor blir pricken över i:et

För att skapa en riktig mysig stämning när mörkret faller så behöver du addera ljuslyktor och utomhusbelysning. Varför inte sätta upp en ljusslinga på balkongräcket eller hänga upp en lykta på väggen. Om du har en trädgård så är det även vackert att ljussätta ett träd eller någon del av trädgården som annars är mörk och inte känns så välkomnande. 

Om du bara kan lägga pengar på några få saker till din uteplats så tycker jag definitivt du ska satsa på några fina kuddar, en skön filt eller pläd, en ljuslykta och några växter i fina krukor. Med dessa detaljer kommer du långt och kan ge din uteplats ett helt nytt utseende!

Nu får vi hoppas på en härlig vår och sommar så att vi alla får njuta av att sitta på en vacker och nyinreda uteplats!

---

Skribent: Sophie Nierenburg

Instagram: @interiorinspobyc

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden vxRNAE:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!