Linum Design

Linum Design

Linum Design

Svenskt designvarumärke som sedan 1966 har skapat fina textilier till våra hem. För Linum design är det viktigt att fokusera på produktion som är hållbart i längden.

Svenskt designvarumärke som skapar fina textilier till hemmet

Linum är ett sofistikerat designvarumärke som producerar fina textilier och de har under åren utarbetat sin egen färgkod. Deras produkter är bara gjorda av naturmaterial, och textilierna är gjorda av bland annat silke, bomull och ull. Linum Design är inspirerade av att bevara det svenska i textiliernas känsla, och de har många fina textilier med definierade mönster, och mycket inspiration är hämtad från naturens olika hörn. Linum Design arbetar för att skapa produkter som är klassiska i sin utformning och som inte går ur tiden, detta för att de ska hålla länge i våra hem.

Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.