Det autentiska hemmet samt designtrender 2020!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
 Det autentiska hemmet samt designtrender 2020!

Den personliga inredning

Fler går ifrån den formella interiören som mer ser ut som ett visningsexemplar på hemnet, än ett faktiskt hem där du kan slappna. Ett hem som känns ombonat och mysigt där du till spendera mycket tid. I dessa stressiga tider ser vi kunder uppskatta den lugna och lugna miljön än en stel interiör som inte känns personlig!

Med hänsyn till miljön

Det har skett ett skifte från att fler har velat dekorera livlig lyx och överdådig design i marmor och guld, till att man önskar att hemmet ska berätta om din personlighet än om din plånbok. Din interiör ska berätta för andra vem du är. Det moderna och vintage blandas. Slow-fashion applicerar nu i hemmet. Det fokuseras på material, ursprunget och det blir allt mer viktigt hur en möbel skapas eller hållbart företagen tänker. Vi ser att hur designers och märken tar hänsyn till miljön och hållbarheten har blivit mer mainstream. Detta är något vi på Reforma uppmuntrar och uppskattar efter vi erbjuder en mix av båda. Vintage och modernt. Vi är måna om att våra kunder bryr sig mer om ursprunget av produkten snarare än vad man vill ha omedelbart. I 2020 kommer designers att prioritera miljön och ta hänsyn till det vi idag ser i klädindustrin som klassas slow-fashion.

Individualism i hemmet

Att få till en autentiska känslan i ditt hem kan du göra genom att mixa lager av texturer och material. Det som har varit i trend senaste tiden har varit maximalist, men att se detta varje dag kan bli för mycket för sinnet och ögat. Vi ser att det är mix av båda: en avslappnad lyx med en mix av vintage och ny färgnyans. Det viktigaste när du ska designa ditt hem är och din stil är att det är en känsla av individualism. Vi ser att det mer populärt och trendigt att man fyller ett hem med små skatter och fynd - några gamla, några nya, glänsande, några ärvda stolar. Allt detta i ditt hem för det speciellt och minnesvärd. Trenden idag är egentligen inte trendig. I stället handlar det om att fatta beslut som tar hänsyn till miljö, hälsa, livslängd och kvalitet. Vi kommer att se mycket individuella val baserade på personlig smak och personlighet, eller neutralitet för tidlöshetens skull. Det innebär att man mer gärna tar in en matta i naturmaterial som håller med tiden som är hållbar än någon annan matta med ett galet mönster som du tröttnar på och som inte är hållbart. Inredning kommer framöver att handla mindre om enbart en stil tex marmor och gulddetaljer och mer en samling möbler baserat på behov, syfte och funktionalitet

Att välja material med omsorg

Kunder har visat på ett starkt intresse för hantverk och kvalite. Materialet är nyckeln. Konsumenterna är mer intresserade av backstoryen och att det håller ett hållbart tänk av vintage mer än att det är en ny trend eller design. Det betyder att de är mer upptagna med att köpa kvalitet över kvantitet för att skapa ett skräddarsytt hem. Vilket vi på Reforma uppskattar eftersom det är det vår filosofi står för, att tänka en extra gång när du gör ett val av köp på ett soffbord. Vi har märkt att konsumenter gillar unika möbler med fokus på vintage och soffor som är gjorda i okonventionella material som läder- och ull och blandade med traditionella djärva silhuetter, vassa kurvor och välformade detaljer. Vi har också märkt en ökning av textilier med hög kontrast textilier me blandning av dämpade toner. Även mönster och blandning av material för att göra kombinationer av rustika strukturer med vanliga mönster och metalliska material. Att blanda metaller på unika sätt är ett annat exempel på hur det kan lyfta en möbelns utseende.

Lugnande färger

Färger som är lugnande och enkla att leva med, dyker upp i allt från väggfärger och möbler till tyger och tillbehör. Reforma märker att dessa mjuka, vackra nyanser fungerar som ett säkert sätt att lyfta ett hem. Vi ser allt mer när folk designar sina hem att det används lugna paletter som tex ljusgrå och blå. Framförallt i kök har vi sett att färgen flyttar in där 2020. Detta tror vi är en reaktion på det tidiga färgglada hemmet, nu vill folk ha dovare toner eftersom man inte tröttnar på dessa färger lika lätt.

Varma träslag

Naturliga träslag med toner som varierar från blekt till mörkt är inte bara eftertraktade utan de får också uttryck på intressanta sätt. Vi ser att dessa kommer in i interiören och ser sitt uttryck i unika detalj och plockas upp i alltifrån väggskåp till sidobord. Detta ger både textur och ett härligt och upplyftande oväntat designelement. Formgivare adderar trä 2020 i sin design och plockar upp ett visuellt intresse för tex ett vitrinskåp genom att spela träslaget i trälådor, hyllor och underlag. Vi ser att kunder även adderar trä överallt i hemmet för att ge värme och textur.

Jordnära

När man tänker på jordnära så dras man ofta mot det grå, bruna och grå nyanserna, men det finns även starka färger och material som tex solguld, laxrosa och himmelsblått. De färger Reforma ser i trend som du bör inspireras av är lila, korall, terakotta, rosa, brund och mörkblått. Rotting är också ett material vi ser som trendar i folks hem, det passa i både sovrum och vardagsrum. Ett rum kan gå ifrån strukturerat skandinaviskt minimalistisk till mysigt och jordnära. Rotting har varit i trend tidigare men har nu fångat folks hjärtan. Rotting vad en av de största inredningstrenderna våren och sommaren men vi ser nu att det kommer tillbaka. Det är ett material som håller stilen över tid som går att användas inomhus, plockas upp som en inredningsdetalj eller användas som utemöbler.

Mässing

En annan trend vi spanat in är mässing. I flera år har guld dominerat men nu är det dags för mässing. Vi ser att folk mer och mer, vågar ta in metallen i sitt hem. Det har varit svårt för många att plocka in detta material inomhus eftersom det är ett väldigt hårt och starkt inslag i din inredning. Men tillsammans med den mjuka och moderna ser vi att mässing och metall är en fin balans till det annars så mjuka. Kombinationen ger en balanserad känsla och ett autentiskt hem. Helst vintage. Det är de varma metallerna vi kommer att få se mer av som trend 2020. Vi ser mycket borstade metaller som får just denna känsla av rustik vintage. Vi på Reforma har både mässingslampor, stolar i metall och vintage lampor. In och spana under vår kategori “vintage” och botanisera i alla ovanstående trender 2020!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden HK2UT3:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!