5 tips att inreda din balkong på
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
5 tips att inreda din balkong på

Våren är äntligen här och med den kommer längtan efter ljus, grönska och frisk luft. För många av oss är balkongen en viktig förlängning av hemmet och en plats där vi kan njuta av solen, läsa en bok eller umgås med vänner och familj. Men hur gör man för att inreda balkongen på bästa sätt? Oavsett om du har en liten eller stor balkong finns det många smarta tips och idéer för att skapa en trivsam och personlig utomhusoas, så i detta inlägg går vi igenom vad man kan tänka på.

Skapa en grönskande oas

Balkongen kan förvandlas till en lugn och grönskande oas genom att använda växter och blommor. Fyll balkongen med krukväxter, hängande amplar och planteringslådor för att skapa en naturlig och avslappnad atmosfär. Tänk sedan på att välja växter som passar för din balkong. Beroende på vilket väder och klimat som råder där du bor kan du välja växter som trivs bättre just hos dig, till exempel om du har ett mer soligt läge eller mer skugga, då exponering mot solljus och vind förstås spelar roll i valet av växter, men även storleken på din balkong. Med hänsyn till storleken av din balkong så har du valmöjligheten att placera dina växter i krukor och lådor i varierande former och storlekar på olika platser på balkongen för att skapa en vacker komposition. Tänk på att välja krukor som passar din inredning din stil, och att gärna välja krukor i olika storlekar för att skapa en dynamisk och intressant look. För att skapa en mer intressant och varierad balkong kan du även placera växterna på olika höjder. Du kan använda hyllor, stegar eller hängande korgar bland annat för att skapa en visuellt tilltalande rörelse på din balkong.

Belysning för en varm atmosfär

Att lägga till belysning på balkongen kan ge en varm och mysig atmosfär på kvällarna. Använd ljusslingor, lanternor eller värmeljus för att skapa en avkopplande och romantisk stämning. För att skapa en mysig stämning på balkongen är det viktigt att välja rätt typ av ljuskällor. Tänk på att undvika för starkt och bländande ljus. Istället kan du satsa på belysning med varma och mjuka toner som skapar en avslappnad atmosfär. Du kan använda ljusslingor, LED-lampor, eller stearinljus för att skapa en mysig känsla. Placera sedan ljuskällorna på strategiska platser, för att skapa en avkopplande och harmonisk atmosfär. Du kan exempelvis placera ljusslingor runt balkongräcket eller runt växterna för att skapa en mjuk och mysig belysning. Du kan också använda golvlampor eller bordslampor för att skapa en mer fokuserad belysning på balkongen. För att ha en varierande och intressant belysning på balkongen kan du slutligen använda olika typer av belysning. Exempelvis kan du kombinera ljusslingor med golvlampor eller använda olika färger på lamporna.

Bekväma sittmöbler och textilier

Investera i bekväma sittmöbler och mjuka textilier som kuddar och plädar för att skapa en mysig utomhusvistelse. En utomhusmatta kan också bidra till att skapa en mjuk och inbjudande atmosfär. Balkongmöbler ska helst vara lätta och smidiga, så att du enkelt kan flytta dem vid behov. Stolar och bord i rotting eller metall är vanliga val, men du kan också överväga hopfällbara eller stapelbara möbler som tar minimalt med plats när de inte används. Tänk också på att välja möbler som passar din balkongs storlek och utgå efter din stil. Textilier hjälper till att skapa en mjuk och mysig atmosfär på balkongen, så överväg därför att använda kuddar, filtar och mattor i mjuka och bekväma material som bomull eller ull. Om din balkong är utsatt för mycket sol kan det vara skönt att skapa skugga med parasoller eller markiser. Dessa kan också hjälpa till att skydda dina möbler och textilier från solblekning.

Färger och kontraster

Färgerna på textilierna kan också påverka stämningen på balkongen - välj färger som gör dig glad och avslappnad. Att lägga till färgglada detaljer kan göra balkongen mer livlig och attraktiv. Använd färgglada kuddar, dynor, ljusstakar och andra accessoarer för att skapa en glad och välkomnande utomhusplats. Du kan också bestämma vilka färger du vill använda på din balkong genom att välja en färgpalett. En färgpalett med 2–3 färger som kompletterar varandra är oftast tillräckligt för att skapa en färgglad känsla. Man kan även använda sig av kontraster som skapar intressanta och spännande effekter. Till exempel genom att ha en färgglad matta på en annars neutral balkong eller kombinera olika mönster och färger på dina textilier. Man behöver däremot inte överdriva användningen av färger. En balanserad användning av färger kan skapa en harmonisk och välkomnande känsla på din balkong som ger ett trevligt intryck till helheten.

Smart förvaring

Inred balkongen organiserat och välkomnande genom att använda smart förvaring. Använd hyllor, krokar eller lådor och korgar för att hålla allt från krukväxter och trädgårdsredskap till dynor och filtar på plats och lättillgängliga. För att spara plats kan du bland annat använda krokar och hängare för att hänga upp föremål på din balkong, till exempel cyklar, trädgårdsredskap eller stolar. Det finns en mängd olika förvaringslösningar som är speciellt utformade för balkonger, till exempel hyllor, skåp och lådor som kan monteras på väggen eller hängas upp. Du kan använda plastlådor med täta lock eller förvaringslådor som är avsedda för utomhusbruk. För att skydda känsliga föremål kan du även använda plastpåsar eller linda in i bubbelplast. Det är både smart och praktiskt att välja en förvaringslösning som är lämplig för dina behov och som kan tåla väder och vind.

Genom att tänka på både funktion och estetik kan du skapa en harmonisk och personlig balkong som passar just dina behov och önskemål, och genom några enkla knep och kreativitet kan du skapa en vacker och bekväm utomhusmiljö där du kan koppla av.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 2JnAP4:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!