5 tips på hur man med enkla medel piffar upp hemmet!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
5 tips på hur man med enkla medel piffar upp hemmet!


1. Krukor i höst och vinterfärger

När du hittar den perfekta krukan eller krukorna att dekorera din sideboard eller fönsterbänk med kan det lyfta ett helt rum. Det är lätt att glömma krukor när man inreder, men faktum är att de är den perfekta inredningsdetaljen vare sig du har gröna fingrar eller inte. En kruka vi har i vårt sortiment som inte går obemärkt förbi är ‘Pot Celeste’ från det svenska varumärket BYON. BYON är ett globalt etablerat varumärke som skapar design där lekfullhet och nyfikenhet ligger i fokus. Deras inriktning har resulterat i deras ständigt funktionella, unika och inspirerande detaljer för hemmet. ‘Pot Celeste’ är ett perfekt exempel på den lekfullhet BYON identifierar sig i. Krukan är kreativ och spännande med sin bubbliga designstruktur och gör sig perfekt i de jordnära färger den finns tillgänglig i. ‘Celeste’ finns som kruka i två olika storlekar i grönt och svart men även som vas där snittblommor gör sig extra fint.

2. Mysbelysning

Nu när det går mot allt mörkare tider är det nästan en självklarhet att vi själva måste arbeta lite extra för att få det ljus vi behöver. Ljuset i hemmet är inte bara viktigt för inredningen men även för vårt välmående. Olika lampor i tak, på golv eller bord kan skapar olika stämningar i hemmets alla rum beroende på vad man är ute efter. Lamporna ‘Taklampa - Rotting’ och ‘Rund taklampa - Rotting’ från Madam Stoltz är två lampor i olika former men som båda ger ett mysigt och bohemiskt intryck. Lamporna är gjorda i naturlig rotting vilket gör att både färgen och formen är unik för varje lampa som tillverkas. Tillsammans med en stor ljuskälla gör sig lamporna allra bäst då de skapar ett fint varmt ljus som är ultimat för alla myskvällar i vinterkylan. Dessa lampor i rotting från Madam Stolz är dessutom perfekt att matcha med andra möbler i rotting. Varför inte hänga lampan över soffbordet med rottingdetaljer eller din sideboard med rottingluckor?

3. Byt ut textilierna

Ett utav de enklaste sätten att få förändring i hemmet är att byta ut textilierna. Det är lätt att man av vana använder samma sängkläder, handdukar, kuddar eller har samma pläd liggandes på soffan. Det kan helt enkelt vara av ren rutin man fortsätter med samma färgskala eller texturer. Textilier kan enkelt bytas ut samtidigt som att de inte tar någon större plats att förvara. De kuddfodralen eller filtar du tycker är höstiga eller tröttnat på kan därför läggas undan och tas fram när du känner behov av en förändring igen.

Filtar & plädar i mysiga material

När det närmar sig minusgrader ute vill man bara krypa upp i soffan med en filt eller pläd och massa kuddar. Egentligen oavsett årstid är filtar och plädar något som både är praktiskt och estetiskt bra. Det kan vara när du fryser på sommarkvällarna eller vill skydda soffan från smuts och fläckar. Hos oss på Reforma kan du välja mellan filtar och plädar i många olika färger, storlekar och material. Varför inte tillsätta lite färg och mönster med den multifärgade pläden ‘Serena’ från Bloomingville. Perfekt lite tunnare filt i återvunnen bomull och polyester som livar upp med sina fina färger. För de lite kyligare kvällarna är istället pläden ‘Mathea’ från danska Cozy living ultimat. ‘Mathea’ har den perfekta gråa färgen och är en klassisk pläd i ullblandning som håller värmen länge. Lägg den i soffan eller varför inte som en inredningsdetalj i fåtöljen eller på sängkanten.

4. Kuddar i mängder

Kan man någonsin få för mycket kuddar i soffan eller sängen? Vi på Reforma tror i alla fall inte det! Att inreda med kuddar och kuddfodral är det smidigaste sättet att skapa snabb förändring och ett uppsving i hemmet. Att byta ut fodralen eller kuddarna behöver heller inte vara särskilt dyrt men det kan ge väldigt mycket till ett rum. Kuddar är dessutom den perfekta detaljen där man kan våga att leka med färger, former och texturer. Kuddfodralet ‘Corduroy’ i manchestertyg från det danska varumärket Nordstjerne är perfekt att matcha med de kuddar du redan har i soffan eller sängen. Samtliga kuddfodral från Nordstjerne vi har i sortimentet är i jordnära färger som gifter sig fint tillsammans. Matcha kuddarna i grön, brun och beige tillsammans för att bjuda in naturen in till vardagsrummet. Lägg sedan till det rostfärgade kuddfodralet ‘Corduroy’ när julen närmar sig för att höja julstämningen i hemmet.

Posters som speglar årstiden

Ytterligare ett knep för att få en nystart i hemmet är att byta ut sina posters och affischer. När en ny årstid ankommer eller när du helt enkelt har tröttnat på dina motiv finns vi på Reforma här för dig! Vi har hundratals olika motiv, ramar och posterhängare både från vårt egna varumärke men även från kända återförsäljare. Kombinera nya motiv med de du redan har eller byt ut helt - oavsett så är vi säkra på att du kan hitta nått som faller dig i smaken hos oss. En perfekt och vintrig kombination av posters är ‘Nordiskt landskap’ som är en serie med tre separat posters, men som gör sig allra bäst tillsammans på väggen. Affischerna ger en harmonisk och genomgående skandinavisk känsla i hemmet och passar perfekt para med en ljus ram i trä. Det går dock minst lika bra att sätta upp med någon utav våra posterhängare eller sätta upp på väggen som de är. Om du som många andra på vintern istället vill drömma dig bort till varmare breddgrader är kanske ett mer somrigt motiv något för dig. Men hjälp av härliga färger på väggarna kan de mörka dagarna bli lite ljusare. Postern ‘Swim’ från Paper Collection ger likt postern ‘Nordiskt landskap’ ett harmoniskt intryck, men på ett helt annat sätt. Bilden är fångad i Sydafrika i ett område som heter Western Cape. Poolen och området är omringad av milslånga gårdar och äppelträd. ‘Swim’ som poster är perfekt att rama in och sätta på väggen i vilket rum som helst - och vi kan garantera att den kommer pigga upp och ge energi under de allra mörkaste dagarna på året

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden D8Rqf7:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.