Badrumstrender 2021
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Badrumstrender 2021


Inred badrummet stilsäkert 

Från harmonisk minimalism till moderna svarta detaljer. Står du inför att renovera badrummet eller vill piffa upp det en aning finns det många trender och stilar att inspireras av. Vi har kokat ihop de senaste badrumstrenderna.

Färger och material i badrummet

Färgmässigt går årets badrumstrender åt de jordiska, varma tonerna med inslag av naturens kalla nyanser av blått och grönt. Den svarta trenden stannar kvar men har tagit sig an nya dramatiska uttryck.

Vi ser att trä har tagit över sten som innan var en stor favorit i badrummet. Trä har ökat mycket i popularitet vilket bidrar till en positiv inverkan på miljön. Det har gjorts betydligt många fler hållbara badrumsmöbler och detaljer i trä. Detta fantastiska naturmaterial bidrar till en harmonisk helhet, något som många söker och vill skapa när de inreder badrummet.

Mässing och stål är tidlösa val i badrummet som vi sett mycket av men de allra trendigaste just nu är detaljer som går i mattsvart. De svarta detaljerna ger en modern och stilsäker touch oavsett badrumsstil i övrigt. De svarta detaljerna ser vi mycket i duschen, handfatet och på hyllor.

Två trendiga stilar 2021

Nordic Elements: En vänlig badrumstrend inspirerad från Japan och Italien men tolkad på vårt eget nordiska vis. Denna stil ger avkoppling och lugn med naturens egna föremål. Naturen bjuds in i badrummet med generösa ljusinsläpp och harmoniska färger. Badrummet blir ett rum där vi kopplar av ordentligt. Färgerna i Nordic Elements går i jordens alla nyanser från beige, brunt och kaffe till kyliga gråblå nyanser. Färgskalan är klassisk skandinavisk och känns lugn och rustik. Tonen är valfri – satsa på enbart ljust eller mörkt eller mixa för en intressantare och mer levande känsla. Natursten och ljusa och mörka träslag kännetecknar trenden och även hantverk i rotting, runda speglar och naturligt ljus. Låt vackra och genomtänkta detaljer få framhäva möblernas design och skönhet i badrummet. Tillsammans skapar de en enhet och känsla av att allt hänger ihop på ett naturligt sätt.

Nordic Identity: Denna stil har en självsäker attityd och skarpa kontraster mellan svart och vitt, varmt och kallt, mjukt och hårt. I denna stil mixas naturens egna material tillsammans med det industriella. En blandning av glas, trä, metall och betong. Färgerna som kännetecknar denna stil är monokromt svart och vitt i olika toner och mönster samt naturfärg (trä). Stilen har rena linjer och arkitektonisk känsla samt statement-pieces med starkt identitet är viktiga inslag i trenden. 

Detaljer som lyfter ditt badrum

Att inreda ett badrum behöver inte vara så svårt. Det finns detaljer som skapar mysfaktor och god stämning i ett badrum på en gång, och som är enkla att piffa till med och det krävs inte speciellt mycket förberedelser. Små saker kan göra stor skillnad.

En enkel detalj som är värd att investera i är doftpinnar, om du investerar i denna lilla detalj har du både något fint att titta på och ett badrum som luktar gott hela tiden. En annan detalj som fort ger badrummet ett lyft är nya fräscha handdukar. Tänk att det ska vara enhetligt med de övriga detaljerna. Investera gärna i några alternativ där färgerna matchar med varandra eller plockar upp färger från resten av rummet för att skapa en lugn och fräsch atmosfär.

Duschdraperi gör jättemycket i badrummet och ett slitet eller missfärgat draperi drar genast ner hela badrummet. Satsa på ett duschdraperi som kan liva upp och är i en passande kulör med den övriga inredningen.

Förvaring i badrummet är en snygg inredningsdetalj och perfekt för att inte badrummet ska ge ifrån sig ett rörigt intryck. Hitta förvaring till dina saker där du kan gömma undan dem när de inte används. En hylla kan bli både praktiskt och snyggt med förvaringslådor på eller askar. Även små och stora korgar att förvara tvätt, handdukar eller annat i.

Tvålpumpen är en liten detalj men som kan bidra till ett stilfullt intryck. Satsa på en fin tvålpump som matchar resten av inredningen eller en som sticker ut. En fin handlotion bredvid känns extra lyxigt och något som gäster ofta uppskattar.

Att ha en matta i ett badrum är inte en självklar detalj för alla men när du väl investerat i en kommer du inte att ångra dig. Det är en mysig detalj som uppskattas att sätta fötterna på och bidrar till en ombonad och varm känsla i badrummet.


Skönhet för badrummet - Meraki

Meraki är ett varumärke grundat och utvecklat i Danmark. Bakom märket gömmer sig en unik värld med hudvård och produkter för vår skandinaviska livsstil. Meraki inspireras av Skandinaviens estetik och kärleken till naturen. Meraki är skönhet för dig och ditt hem där varje produkt innehåller noga utvalda ingredienser för att tillgodose både kropp och själ.

Doftspridare 'Nordic Pine'

Låt en underbar mild och sensuell doft av furu spridas i ditt badrum. Dessa doftpinnar från Meraki har en härlig doft som ger kropp och själ avkoppling samt en snygg design som passar in perfekt som inredningsdetalj med extra touch på badrumsfatet eller hyllan. 

Väggfäste 'Supply'  

Addera ett eller flera snygga väggfästen i badrummet. Väggfäste 'Supply' från Meraki är av 100% rostfritt stål och finns i tre olika färger: en i borstad silverfinish, en annan med borstad mässingfinish och den tredje i en borstad svart finish. Passar perfekt i duschen till tvålen eller schampoflaskan. Även som en hängare till handduken utanför duschen. Den blir en snygg, lyxig och stilfull detalj i badrummet. 


Naturnära förvaring från Dixie

Med hjälp av underbara förvaringskorgar från Dixie i vackra naturmaterial kan du njuta av ordning och reda i badrummet. Korgarna är handgjorda av noggrant utvalda material för bästa hållbarhet. Använd de större korgarna till att ha tvätt i eller handdukar. Supersnyggt att ställa de mindre korgarna på hyllan och fylla med små handvikta handdukar. Perfekt till att även förvara andra badrumssaker som hårspray, toalettpapper mm för att få bort den röriga känslan som uppstår när många saker står framme. Korgarna är gjorda av vattenhyacint och har en fin naturfärg. Med korgarnas färg och materialval bidrar det till en varm och naturnära känsla i badrummet och de höjer framförallt modegraden.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden yKy4AG:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2022 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2022 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!