REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Bambutrenden
Visst fortsätter bambutrenden även 2019. Möbler i bambu har verkligen förmågan att passa in i alla våra miljöer. Allt från en pall i bambu i badrummet med en skrynklad handduk slängd över till en hel sittmöbel i uterummet. Vem vill inte sitta i en bambufåtölj framför en öppen spis och läsa en bok eller Vrf inte dricka en kopp te i. Vi ser bambun överallt och i flera möbler. 

En drinkvagn i bambu gör sig perfekt i tex uterummet samtidigt som den kan användas som frotté / textilförvaring i ett badrum. Att lägga handdukarna snyggt på nedre delen av vagnen och samtidigt duka upp fina hygienartiklar, ljus och doftpinnar för att skapa den där perfekta känslan för välbefinnande. Bambun mjukar upp i våra miljöer och kombineras nästan snyggast ihop med våra baskulörer. En bambubänk med svart dyna sätter en tuffare prägel i rummet och vill man ha en dovare känsla så väljer man ist en ljusgrå el vit dyna. Varför inte variera beroende på årstid. En bambumöbel kan nyttjas året om även om själva materialet känns somrigt . 
Växter är ju toppen att kombinera/styla våra rum med. Växter som passar bra ihop med bambumöblemang är flera. I badrummet skulle exvis det moderna pampagräset passa bra och de trivs ju även i rum med mindre ljusinsläpp . I våra övriga rum funkar exvis kaktusar, fikonträd, olivträd, ormbunkar eller Vrf inte självaste bambuväxten själv.
Att tillföra textilier är ett annat sätt att skapa trevnad. Naturmaterial är ju det som fortfarande är på tapeten och ihop med bambu också helt rätt. 
Att välja textilier i linne som ett kuddfodral till bambusoffan är lika rätt som att lägga ett lockigt fårskinn i bambufåtöljen. Färgmässigt passar både en skarp detaljfärg eller en dov kulör och fårskinn i alla dess färger och utföranden.Bambudetaljerna blir allt fler och fler också. Riktigt mysig stämning blir det när man tänder en ljuslykta i bambu. Känner man att just den naturella bambufärgen inte passar in i sitt hem så är alternativet målad bambu. En svart ljuslykta i bambu passar in i de flestas hem. Taklampor i bambu mjukar upp och ger ofta ett härligt reflekterande sken. De finns i alla former. Runda, avlånga, ovala mfl.
På det uppdukade fikabordet i sommar känns inget mer rätt än att lägga de nybakade bullarna på ett härligt  bambufat. Ihop med svarta kaffekoppar av keramik blir det riktigt snyggt. Att servera det nybakade, snyggt uppskurna brödet direkt från skärbrädan i bambu är heller inte fel. En härlig fruktsallad i en stor skål av bambu tillsammans med mindre bambuskålar och matta svarta skedar till blir hur bra som helst. 
I våra hallar/entréer  får gärna både vägghängare och skoställ i bambu flytta in. Att hänga sin favoritväska eller sin snygga scarf över krokarna blir som en snygg inredningsdetalj.Till och med ett par gamla gummistövlar passar in och piffar till på skostället. Tillsammans med en regissörstol i bambu med vitt eller svart tyg blir hallen helt komplett och välkomnande.Ett annat sätt att använda sig av bambun i sitt hem kan vara att dela av ett större rum eller kanske en mindre del av ett rum med hjälp av skärmvägg. Skärmväggar i trä, tyg, stålprofiler är populära material men kanske fungerar en bambuvägg minst lika bra. Att skärma av en sovrumsdel från övriga rummet blir en snygg och funktionell inredningsdetalj med hjälp av bambun. En skärmvägg intill det fristående badkaret i det större badrummet skapar en tryggare känsla och mer ombonad miljö. Att få det ännu mer ombonat i badrummet med hjälp av bambu finns flera olika produkter. Att byta ut sina gamla tandborstar i plast och ist placera en tandborste av bambu i tandborstmuggen piffar verkligen till. En hårborse och kam av bambu får gärna ligga framme som snygga användbara detaljer. På badkarsbrädan av kalksten kan härliga handdukar av bambumaterial ta plats och skapa lyxkänsla. På handfatet kan man med gott samvete glömma framme sina sminkborstar i bambu. Samtidigt som en bambuplanta i smal högre vas passar in. På kroken av bambu i badrummet hänger naturligtvis den härligaste morgonrocken av bambumaterial. Jag tror vi kan vara överens om att bambun är här för att stanna. Den skapar värme men samtidigt fräschör. Den passar in överallt i våra hem, som naturell i sig själv el svart. Är även ett hållbart material i våra mest omtyckta dagliga produkter, att byta ut våra plastartiklar till bambu skapar så mycket mer. Vi gillar att skapa i våra hem och vill nå känslan av välbefinnande i våra olika stilar. Där kan verkligen materialet bambu hjälpa till.

---

Skribent: Erica Westman, Styleica
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 2h67Pr:
Kommentarer:
Fortsätt »