Fri frakt över 999 kr      Prisgaranti       200% klimatkompenserat
Laddar


Beige inredning

Under 2021 blev beige inredning utsedd som en av de starkaste trenderna inom inredning – och så ser det ut att förbli. Vi älskar helt enkelt denna jordnära nyans. Bland de neutrala basfärger vi så gärna använder i våra skandinaviska hem, är beige ett alternativ som bjuder på en mjukare och varmare känsla än vitt, svart och grått. Många har kallat den för tråkig och opersonlig – men vi på Reforma håller verkligen inte med. Snarare vill vi beskriva färgen med adjektiv som klassisk, elegant, stilren och rent av vacker!

Så låt inte förutfattade meningar stoppa dig från att inreda med denna trendiga nyans. Vare sig du bestämmer dig för väggar, möbler eller dekorativ inredning i beige, kommer du snart att upptäcka att det finns fler fina toner av denna färg än du trott. Eller hur låter sand, chai, latte, cappuccino eller krämigt blek grädde? Nej, vi pratar inte om fika på stranden – utan givetvis om populära beige toner.

Beige som bas i din heminredning

Dras du kanske till inredningsstilar som modernt skandinaviskt, klassisk New England, romantiskt lantligt eller lekfullt bohemiskt? Det spelar faktiskt inte någon roll vilken inredningsstil du föredrar i ditt hem – beige funkar till dem alla. Precis som andra neutrala färger, är beige en färg vars stora styrka ligger i att den är både stilren och enormt anpassningsbar. Därför passar nyansen också alldeles utmärkt att inreda med, oavsett rum.

När du inreder ditt hem med beige som bas, får du en mjuk, harmonisk och neutral bas att jobba med. Beige är lika vackert tillsammans med klassiskt vita lister och snickerier, som det är på egen hand när inredningen går ton-i-ton.

Sovrum och vardagsrum i beige

Utav alla rum i ditt hem, är sovrummet den yta som verkligen ska främja avkoppling och lugn. Ett sovrum med väggar i beige ger dig en perfekt, varm bas för att skapa en vilsam atmosfär. Vill du åt den där lyxiga hotellkänslan, kan du inreda med mörka träslag, skira gardiner, en mjuk matta och krispiga sängkläder i linne – kanske i vitt eller ljusare beige toner, för ett extra elegant intryck. Lägg till inslag av natur med en vacker vas med några gröna kvistar eller vackra snittblommor.

Beige i kök

Vill du ha ett kök som känns varmt, inbjudande och ombonat? Testa att inreda med beige nyanser, kanske på skåpsluckor, väggar eller möbler. Inslag av obehandlat, ljust trä, beige köksapparater och linnedukar stärker ett elegant intryck. Med en beige bas i köket får du en perfekt grund för att låta vackra dekorationer, dukningar och maträtter stå i centrum.

Beige i badrum

Vem älskar inte vackert och elegant inredda badrum? Väldigt vanligt är det med badrum som inreds helt i vitt eller med grå bas – men vill du ha en mjukare atmosfär i badrummet, kan vi på Reforma verkligen slå ett extra slag för en varm, beige nyans. Det får det vita kaklet att se ännu vitare ut och passar otroligt fint med gröna växter, trä och metalldetaljer.

Tre sätt att inreda med beige

Har du också sett de där fantastiska hemmen på Instagram och i inredningsmagasin, som är inredda i beige toner? Undrar du hur du ska kunna åstadkomma något liknande, men som passar just din personliga smak? Här kommer tre tips för dig som söker inspiration på hur du kan inreda med beige.

Harmonisk ton-i-ton

Om det är en inredningstrend som blivit stark, särskilt inom den skandinaviska inredningsstilen, så är det trenden att låta små nyansskillnader gå före stora kontraster. Att inreda efter ton-i-ton-principen med beige, innebär att jobba med en jordnära färgpalett och sedan inreda med flera olika nyanser på skalan – från rummets väggar, till möbler och inredningsdetaljer. Exempel kan vara sandfärgade väggar, i kombination med en soffgrupp i en krämigt blek-beige, möbler av obehandlat trä och textilier i olika naturtrogna nyanser. För en balanserad look är det viktigt att du går från ljusa till mörkare toner av beige.

Vill du verkligen åt den skandinaviska stilen kan du med fördel också satsa på fårskinn, linne och mattor av naturmaterial som jute eller ull.

Livfullt med accenter och colour blocking

Är det avskalade, skandinaviska inte riktigt din grej? Kanske gillar du verkligen beige – men föredrar samtidigt en inredning som känns livfull, kreativ och kul? Vårt tips är att testa “colour blocking”. Här skapar du kontraster med olika färger som får bryta av mot den neutrala basen, snarare än färger ur samma skala. Exempel kan vara att inreda med beige basmöbler och väggar, men sedan välja mer livfulla färgaccenter på sådant som textilier, lampor och andra inredningsdetaljer.

Grafiskt och dramatiskt med svartvitt

Vill du åt en inredningsstil som känns modern, avskalad och elegant – men ändå har en viss edge? Testa den dramatiskt kontrastrika stilen och inred med beige i kombination med svartvitt! Här kan du med fördel satsa på grafiska linjer, till exempel i svart-vita textilier eller posters med grafiska tryck, till en beige bas på exempelvis väggar och basmöbler. Satsa sedan på inredningsdetaljer och kompletterande möbler som går i krispigt vitt eller svart. Porslin, marmor, svart läder och svart metall är exempel på material med lyxig finish som passar perfekt för att stärka stilen.

Beige inredning + naturnära element = sant

Vare sig du väljer att inreda med en beige bas eller använda beige som den primära färgen bland dina inredningsdetaljer, så är en sak säker – denna jordnära färg gifter sig med naturmaterial som inga andra. Beige inredning för genast tankarna till naturen. Till det organiska, oförställda och naturliga. Kanske är det också därför som vi på Reforma verkligen älskar beige inredning. Vi älskar ju hållbara och vackra naturmaterial!

Det är också något spännande som händer i mötet mellan det perfekt polerade och det naturligt imperfekta. När symmetri och perfekta kanter, matchas med organiska former och material som trä, rotting, ull, växter, keramikhantverk och sten. För visst är det något särskilt som sker när moderna hem inreds med ruffa äppellådor, rottinglampor och speglar av återvunnet trä – eller varför inte vass och kvistar av trollhassel i glasblåsta vaser?

Inslag av metall

Funderar du på vilka metaller som passar bäst att välja, för att matcha din inredning i beige? Då har vi goda nyheter! Beige gifter sig med det mesta – oavsett om det gäller små detaljer som ljusstakar, lampor och hängare, eller större möbler som bord och stolar. För en sval och fräscht modern känsla, testa att matcha beige med silver eller svartlackad metall. För en varmare, lantligare eller mer rustik ton, rekommenderar vi mässing, guld, koppar eller brons – som alla är riktigt vackra tillsammans med beige nyanser.

Färger som passar med beige

Vi har sagt det förr – beige är en neutral och lättmatchad färg. Därför behöver du egentligen sällan fråga dig vilka färger som passar ihop med beige inredning, för tillsammans med beige blir det ganska sällan fel. Dock kan det vara bra att fundera över om du vill inreda med kalla eller varma färgnyanser.

Beige nyanser som har lite mer gula eller röda undertoner, tenderar att vara varmare. Komplementfärger blir då exempelvis gult, brunt, rött, orange och rostiga toner. Drar den beige nyansen mot kallare toner, såsom blått, komplementeras den istället av svalare toner av grönt, blått och lila. För att göra det ännu enklare för dig, har vi här samlat några konkreta exempel på färger som är extra populära tillsammans med just beige.

Grått och beige – passar de ihop?

Om man kan blanda beige och grått i inredning, är en mycket vanlig fråga. Svaret är ett rungande ja – men välj då helst en varmgrå nyans. Eftersom både grått och beige är neutrala färger, så är de generellt väldigt lättmatchade. Faktum är att en av de mest populära färgerna inom inredning, är färgen som kallas för greige. Det är en mjuk och härlig färg som ofta beskrivs som det bästa av två världar – det är nämligen den perfekta blandningen av grå och beige.

Beige och rosa – feminint, romantiskt och elegant

En av de kanske vackraste färgkombinationerna tillsammans med beige, är rosa. Det är någonting med kombinationen av det som känns lyxig, på ett lite feminint och romantiskt vis. Från svala pasteller, till djuprosa som drar åt purpur och mauve. Ett extra slag vill vi slå för vackra puderrosa toner tillsammans med beige.

Beige, brunt och rost – organiskt och varmt

Brunt och rostiga nyanser, vare sig de drar mot orange eller rött, är elegant och vackert tillsammans med beige. Vare sig det kommer i form av mahogny och valnöt, eller rostfärgade sammetskuddar. Det är en färgkombination som verkligen passar dig som älskar ett hem som känns varmt inbjudande.

Beige och blå toner – sval lekfullhet eller elegant lyx?

Blått finns i otaliga nyanser, samt både varma och kalla toner. Med svala pastellblå toner får du i kombination med beige en miljö som kan kännas både barnsligt lekfull eller fräscht skandinavisk. Beige med toner av marin-, havs- eller kungsblå för tankarna till det marina, Kombinera istället din beige inredning med en dovt petrolblå ton och känslan blir lyxig elegans.

Beige och gul – soligt, lekfullt och bohemiskt

Gul är en färg som verkligen kan ta sig många olika uttryck. Från pigga, solgula nyanser, till lekfullt neongult och sofistikerad senapsgul. Beroende på nyans kan gult både bidra till att pigga upp en inredning som går i beige, till exempel i form av en kul accentfärg, som den kan bidra till mustig värme när den går mot mer senapsgula eller brandgula nyanser.

ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 
Logga in
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi siktar på att fördubbla denna siffra under 2024.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.