Den bohemiska inredningen möter den skandinaviska
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Den bohemiska inredningen möter den skandinaviskaVi ser mer och mer den Skandinaviska stilen och inte bara i Skandinavien utan många i andra länder efterfrågar stilen. Den skandinaviska stilen förknippas med en sofistikerad och trendsäker stil. En neutral färgbas är diskret och går gärna i vitt, svart eller jordnära kulörer som beige, grön och grå. Önskar vi skapa kontrast ska man våga att blanda ljusa och mörka färger, på så sätt skapar vi en tjusig kontrast och ett tips är att bryta av med en accentfärg, det ger en extra dynamik. Vi ser fortfarande mycket grönt i våra hem. Grönt är skönt, inte sant? Växter ger en otrolig härlig energi och skapar ett harmoniskt hem så snåla inte på gröna växter. Men något vi plockar in i den skandinaviska stilen är ett arrangemang där buketterna och de lättskötta krukväxterna få leva sitt eget liv, ett litet slarvigt utseende helt enkelt. Men vi får inte glömma kaktusen, den ser vi även i bohemiska hem. En lättskött växt med oregelbundna former och unika utseenden, växten ger rummet ett personligt intryck. Passar otroligt bra i de skandinaviska hemmen som bohemiska.

Naturmaterial så som obehandlade träslag skapar en bohemisk känsla

Naturmaterial flödar hett i våra hem! Plocka in obehandlade träslag eller trä som är lätt betsat med synliga fibrer. Även naturmaterial skapar harmoni och framför allt tillsammans med gröna växter. Tänk på att inte blanda för olika trämaterial! Något som även känns lite bohemiskt är vitaliserad ek som för tankarna till sandstranden, solstolen och värmen. Ett tips är att blanda in läderdetaljer tillsammans med trät, en tidlös kombination. Färgen blått förknippas med den Skandinaviska stilen och den skapar en harmonisk kontrast till en neutral färgbas. Till vitt, svart och trätoner gör sig färgen exemplarisk. Antingen adderar du lite eller mycket! Om du till exempel har en vägg som du tycker känns lite för mycket kan du alltid addera textilier eller inredningsdetaljer som också är blå. Väggen kommer då inte ta så mycket uppmärksamhet utan det blir färgklickar utspridda i hela rummet.

Så här kombinerar du skandinavisk minimalism med det bohemiska

Den vita färgen har vi länge sett i den skandinaviska stilen. Vitt är alltid ett säkert kort! Om vi blandar vita nyanser skapar vi en minimalistisk och lugn stämning i hela rummet. Det ger även ett öppet intryck. Vitt behöver inte alltid betyda tråkigt utan här kan vi isåfall blanda kulörerna på inredningsdetaljerna samt textilier. För att skapa en lyxigare känsla kan vi använda färgen: rosa. Det rosa lyfter verkligen stämningen och kan vara en färg som sticker ut i det minimalistiska. Att plocka in rosa detaljer, inte för många utan några enstaka hjälper oss att få en lyxig känsla. Glasväggen ser vi fortfarande och visst är det snyggt? Ibland kan man vilja dela upp ett rum men fortfarande ha kvar rymden. Glasväggen är inte bara en snygg inredningsdetalj utan den ger även en lyxig känsla! En glasvägg gör sig även bra i små rum då det fortfarande känns rymligt och öppet med glaspartierna. Den perfekta industriväggen hittar du här bland våra vintage inredningsdetaljer.

Få in personlighet och karaktär med hjälp av rätt belysning

Något som är väldigt snyggt är att blanda den bohemiska stilen tillsammans med den skandinaviska. Den bohemiska stilen är avslappnad med mycket känsla, exklusiv och personlig. Det gäller att inreda med hjärtat här! Det är viktigt att välja de detaljer som man verkligen älskar och låta det får ta plats i hemmet. Överös med ljusslingor, det finns ingen gräns utan jobba mycket med belysning i hemmet. Placera ljusslingor lite här och var, i en spegel, gardin eller varför inte i bokhyllan? Tänk på att använda varmt ljus för maximal myskänsla.

Med hjälp av gröna växter tar du naturen med dig in

Även i den bohemiska stilen har vi naturen nära, kanske lite extra nära. Använd mycket grönt och placera växter både högt och lågt, låt växterna rama in rummet. För att få en maximal bohemisk känsla ska man kombinera växterna i harmoniska färger. Man jobbar mycket med olika energier i den bohemiska inredningsstilen. Växter hjälper till en att slappna av. En ormbunke har även det bohemiska utseendet! Har du en sådan behöver du inte luftfuktare för att reglera den torra vinterluften. En ormbunke skapar fukt när porerna på undersidan av bladen svettas och släpper ut frukten. Den är alltså inte bara läcker utan också användbar :-) En till växt som vi ser mycket i de bohemiska hemmen är den kända Aloe Vera-växten. Många hudkrämer görs på växten och används om man till exempel har bränt sig i solen. Sedan har vi ännu en bohemisk växt som dessutom minskar allergier! Vi alla lyckas ju alltid få snuva på vintern och vet ni vad som kan motverka det? Ampelliljor. Deras blad absorberar allergener som till exempel damm. På två dagar kan den här växten trolla bort 90 procent av gifterna i ett rum.

Med unika detaljer får du en personlig WOW-faktor hemma

Den bohemiska stilen är också ganska avskalad men här jobbar vi mycket med unika detaljer. Vi vill att det ska bli en WOW-faktor! Det får gärna vara något som sticker ut, som drar till sig ögonen och är maffigt! Ett exempel kan vara en stol i vintage eller en gammal möbel eller något ovanligt som vi ofta inte ser.

Några sista tips för dig som vill ha det mer bohemiskt hemma

Gå lös med en spegelvägg! Blanda speglarna i olika former, stilar och material. V Unika och udda lampor är att satsa på! Önskar man en mysig och bohemisk känsla på balkongen? Jobba mycket med ljusslingor även här. Ljuslyktor, mysiga kuddar, plädar och gröna växter i olika höjder. Det man kan tänka på är att charmen med den bohemiska stilen är att blanda gammalt och nytt. Ett tips är att ha andra och gamla stolar till matbordet eller tvärtom. Plocka in de vackra textilierna! Fina tyger bidrar till den bohemiska känslan. Vi ser mattor, kuddar och möbler i sammet och andra lyxiga material. Vad betyder “bohemiskt”? Det är inte bara inredning utan det är så mycket mer. Det bohemiska omfamnar passion och en avslappnad stil. Det finns utrymme för alla i den bohemiska inredningen. Något som är viktigt är att skapa ett personligt och unikt hem. Nu är det dags att gå lös och blanda dessa underbara stilar!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden fD6my2:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!