Fri frakt över 999 kr      Prisgaranti       200% klimatkompenserat
Laddar

Låt din kreativitet flöda och ge ditt hem en personlig touch genom spännande DIY-projekt. Utforska en värld av kreativa idéer och inspirerande projekt för att skapa unika och personliga detaljer som ger ditt hem karaktär. Här är några DIY-tips för att ge ditt hem en personlig touch.

Skapa din egen konst

Utforska dina kreativa sidor och låt din inre konstnär blomma genom att skapa ditt eget konstverk. Ta fram dina penslar och färger och ge dig själv friheten att experimentera med olika tekniker och uttryckssätt. Måla en abstrakt målning där du låter färgerna och penseldragen uttrycka dina känslor och tankar. Låt din hand glida över duken och skapa dynamiska former och spännande kontraster.

Om du föredrar att jobba med bilder kan du skapa en collagevägg med dina favoritfoton. Välj ut bilder som betyder något för dig och arrangera dem på ett sätt som skapar en visuell berättelse. Lägg till andra element som text, klipp från tidningar eller andra material för att ge ditt collage en extra dimension.

Kanske är skulptering din grej? Ge dig själv möjligheten att forma och skapa med olika material som lera, sten eller trä. Utmana dig själv att utforska olika former och strukturer och se hur de tar form under dina händer. Det finns ingen rätt eller fel i konsten, så låt din fantasi och kreativitet vara din guide när du skapar dina skulpturer.

Oavsett vilken konstform du väljer att utforska, kom ihåg att det viktigaste är att du njuter av processen och låter din personlighet och stil skinna igenom. Konst är ett uttryckssätt som låter dig kommunicera och utforska dina tankar och känslor på ett unikt sätt. Så ge dig själv tillåtelse att skapa något vackert och meningsfullt och låt din inre konstnär blomstra.Renovera och återanvänd möbler

Ge dina gamla möbler nytt liv genom att ge dem en renovering och återanvända dem på ett kreativt sätt. Ta fram penslar och färger och ge en gammal byrå en fräsch och modern look genom att måla om den i en ny färg som passar din inredning. Du kan också byta ut handtagen på stolar, byråar och skåp för att ge dem en helt ny stil och karaktär.

Att renovera möbler handlar inte bara om att ge dem en estetisk uppdatering, utan också att förbättra deras funktionalitet. Om en stol är obekväm kan du klä om sitsen med en ny tygklädsel som passar din smak och ger extra komfort. Lägg till kuddar och kast för att ge en extra touch av stil och personlighet.

För träbaserade möbler kan du ge dem en ny finish genom att slipa och behandla ytan med färg eller lack. Detta kan förnya deras utseende och skydda träet samtidigt. Du kan också experimentera med olika tekniker som att skapa en antik eller väderbiten look för att ge möblerna en unik charm.

Kom ihåg att renovera och återanvända möbler handlar inte bara om att vara kreativ, utan också om att vara miljömedveten. Genom att återanvända och ge nytt liv åt gamla möbler minskar du avfallet och bidrar till en hållbar inredning. Så ta på dig förklädet och sätt igång med dina möbelrenoveringsprojekt för att skapa unika och personliga möbler som kommer att bli stolt prydnad i ditt hem.

Skapa egna dekorativa objekt

Utforska din kreativa sida genom att skapa egna dekorationer för att ge ditt hem en personlig touch. Ta fram gamla burkar och ge dem ett nytt syfte som ljuslyktor genom att måla dem i färger som passar din inredning. Använd färgspray för att skapa en jämn och professionell finish. Du kan även dekorera burkarna med band, snören eller klistermärken för att göra dem ännu mer unika.

Ge dina kuddar ett personligt utseende genom att skapa egna kuddfodral med tyger som du älskar. Välj tyger med olika mönster, färger eller texturer och sy dem till kuddfodral efter din önskade storlek och form. Detta ger dig möjlighet att skapa kuddar som passar perfekt till din soffa eller säng och ger en touch av originalitet till ditt hem.

Skapa en unik väggdekoration genom att använda trä och rep. Skär träplankor i olika storlekar och former och fäst dem på väggen med hjälp av rep eller snören. Du kan skapa geometriska mönster, ord eller symboler som är meningsfulla för dig. Detta blir en iögonfallande och personlig väggdekoration som ger en rustik och naturlig touch till ditt hem.

DIY-trädgårdsprojekt

Ta med naturen in i ditt hem genom spännande trädgårdsprojekt som kommer att skapa en fräsch och naturlig atmosfär. En vertikal trädgård på en vägg är ett fantastiskt sätt att utnyttja liten yta och skapa en grön oas. Välj växter som trivs inomhus och placera dem i vertikala planteringslådor eller hängande korgar. Detta ger inte bara en vacker dekoration utan också förbättrar luftkvaliteten i ditt hem.

En mini-kryddträdgård i köket ger dig möjlighet att odla färska kryddor som du kan använda i matlagningen. Använd små krukor eller odlingslådor för att plantera örter som basilika, persilja, rosmarin eller mynta. Placera dem på en solig plats nära köksfönstret så att du enkelt kan komma åt dem när du behöver dem. Detta ger inte bara en praktisk funktion utan också en härlig doft och grönska i ditt kök.

Om du är intresserad av ett mer lågt underhållsalternativ kan du skapa ditt eget terrarium. Välj en glasburk eller ett terrariumsbehållare och skapa en liten värld inuti med hjälp av sand, stenar, mossor och små växter. Terrariumet blir som ett levande konstverk som du kan njuta av och ta hand om med minimal ansträngning.

Genom att utföra DIY-projekt kan du ge ditt hem en personlig touch och skapa en unik atmosfär som speglar din personlighet och stil. Utforska olika idéer och inspirerande projekt för att hitta det som passar bäst för dig. Låt din kreativitet flöda och ge ditt hem en personlig och unik karaktär.

ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 
Logga in
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi siktar på att fördubbla denna siffra under 2024.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.