Duka fint till påsk och vår!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Duka fint till påsk och vår!

DUKA FINT I PÅSK

Sveriges alla olika högtider är alltid en fröjd att fira med god mat och trevligt sällskap. Påsk är en högtid många associerar med mycket färg och fina blommor. Våren är på ingång och man är på glatt humör! Bli inspirerad av dessa vackra, färgglada produkter från oss på Reforma som gör mycket för dukningen och hemmet. Ett vackert serveringsfat med unikt mönster och en härlig, gul färg från varumärket Bloomingville. Fatet är tillverkat för hand av stengods och har en krackelerad glasyr vilket gör att varje exemplar av fatet blir unikt då det gör att färgen kan variera. Perfekt att ha en god sallad på, snittar eller olika ostar.

Tillsätt dessa nya, unika vinglas med en kul design från danska Nordal för att göra din dukning mer säregen. Perfekta glas i en underbar grön ton för din favoritdrink.
Avsluta middagen med att bjuda på kaffe eller te i dessa citron-koppar i rolig och annorlunda design med matchande assiett från ByOn. Ett modernt varumärke som gör möbler och inredning med lekfullhet och nyfikenhet av skandinavisk design med en twist. Upptäck ByOn hos oss på Reforma.

SKAPA DIN EGEN UNIKA DUKNING

Det är kul att sätta sin egen prägel på dukningen. Att skapa en unik dukning som gör sig fint inomhus eller på uteplatsen. Däremot är det inte helt enkelt att duka så alla komponenter matchar. Det är alltid bra att börja med en neutral bas i form av enkla, dova färger såsom beige, vit och grå. Färger och toner som är enkla att matcha tillsammans med starkare färger. Till exempel att börja med en bordsduk i färgen “natur” för att sedan addera stilrena mattallrikar i ljusgrå och bestick i rostfritt stål. För att sedan utifrån den bas av färg man valt bygga på med exempelvis mörkgröna assietter och en karaff i en stark blå färg. Genom att blanda starka färger med lite mer svala färger som bas skapar man den perfekta dukningen som varken är för tråkig eller för färgstark. Genom att mixa och matcha färger framhäver man dukningen på bästa sätt. Värt att tänka på är också att duka utifrån den mat som kommer bjudas på. Serveras det ostron kan det vara fint med exempelvis blåa eller gröna tallrikar och fat som gör att färgerna gifter sig utmärkt. Serveras det en orange morotssoppa däremot är det möjligtvis mer passande med mörkare, behagliga färger att använda i sin dukning.

DUKA UPP TILL FINMIDDAG MED EXKLUSIVA KRISTALLGLAS

Kristallglas kommer aldrig gå ur tiden och kommer alltid ge ett starkt intryck av lyx. Att duka upp med vinglas i kristall kommer alltid ge din dukning ett uppsving. Dessa vackra, stilfulla vitvinsglas från märket Spiegelau ur serien ‘Lifestyle’ har en glänsande design av unikt slag som garanterat kommer imponera på gästerna. Skapa en röd tråd i din dukning och använd kristallglas som genomgående tema på samtliga glas och eventuell karaff.

LIVA UPP BÅDE HEM OCH DUKNING MED DESSA VASER 

Låt dig inspireras av vackra, trendiga vaser och krukor. På Reforma har vi mängder lämpade för både inomhus- och utomhusbruk. Blommor och växter bidrar alltid till god stämning! Kolla in den populära vasen ‘Cheetah’ från ByOn som har ett utseende i form av leopard i en verklighetstrogen design som är enastående vacker. En inredningstrend som sent kommer gå ur “modet” inom inredning är djurtema. Vem älskar inte roliga, innovativa inredningsdetaljer?  ‘Cheetah’ kommer bli en perfekt inredningsdetalj att dekorera med och kommer göra sig fin med en stor blombukett på sidobordet i hallen eller på byrån i sovrummet. Denna vas kommer även göra sig rätt som bara en inredningsdetalj och funkar utmärkt att ha ståendes utan blommor i. Ännu en given inredningstrend 2021 är all möjlig inredning i hav- och strandtema. Dessa trendiga vaser gjorda som snäckor kommer till sin rätt i alla hem oavsett årstid. Perfekt för både färska och torkade blommor eller bara att ha ståendes som en dekorativ skulptur. 

Sist men inte minst, denna underbara vas från ByOn. Denna vas bör stå på hemmets bästa plats och kommer garanterat fånga varje gästs uppmärksamhet med sin unika och vackra design. Vasen passar även utmärkt in i alla olika typer av inredningsstilar tack vare sin neutrala beigea färg.

DUKA UPP UTOMHUS-FIKAT MED GEDIGET STENGODS 

Inredningstrenden år 2021 är att duka upp med keramik av unika former. Stengods är ett otroligt hållbart material och har använts till matlagning i tusentals år. Därför är stengods perfekt att duka med utomhus. Det får gärna vara lite sne och rustik design som sticker ut. Kolla in denna underbara skålen från House Doctor eller dessa unika koppar från Olsson & Jensen i en fin klackered rosa och mörkbrun/svart färg. Stengods kommer alltid vara trendigt att ha i köksskåpen och kommer alltid uppskattas att även få i present.

LEVANDE LJUS HÖJER MYSFAKTORN SENA SOMMARKVÄLLAR

Inspireras av ljusstakar, doftljus och ljuslyktor av olika slag. Blanda som du vill och variera att dekorera med både inomhus och utomhus. Att ha ljus förgyller alltid hemmet och stämningen. Men framförallt är det en trevlig detalj som förgyller dukningen. Att placera ut små ljuslyktor på bordet eller att hänga upp lyktor i träden skapar en trevlig atmosfär utomhus. Men även att ha vackra ljusstakar på matsalsbordet inomhus. Ljus kommer till sin rätt i hemmets alla rum, doftljus i badrummet, ljuslyktor i hallen och ljusstakar i exempelvis vardagsrum och matsal. Ljusstakar är en perfekt inredningsdetalj och det är alltid kul att mixa och matcha med olika färger, mönster och stilar. Självklart bör inga ljus lämnas utan uppsikt.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden EjVZPv:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.