En god natts sömn med hjälp av sköna sängkläder
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
En god natts sömn med hjälp av sängkläder

Material är Nyckeln

Valet av material i sängkläder är en central faktor för en bekväm sömnupplevelse. Bomull är en av de mest populära materialen, och det finns flera varianter att välja mellan, inklusive percale, sateen och egyptisk bomull. Percale är känt för sin släta yta och kyliga känsla, medan sateen har en len och lyxig känsla. Egyptisk bomull, å andra sidan, är känd för sin höga kvalitet och hållbarhet.

Linnensängkläder har också blivit alltmer populära på grund av sina naturliga egenskaper. Linnet är känt för att vara både andningsbart och fuktavledande, vilket gör det perfekt för att reglera kroppstemperaturen under natten. Dess naturliga struktur ger också en unik och avslappnad look. Kika in här fär att se utbudet av våra sängkläder.


Trådtäthet och Kvalitet

Trådtäthet är ett begrepp som ofta nämns när det kommer till sängkläder och refererar till antalet trådar per kvadrattum. En högre trådtäthet indikerar vanligtvis en finare och tätare vävning, vilket kan påverka sängkläderens känsla och hållbarhet. Generellt sett anses ett trådtäthet på 200-400 vara tillräckligt för att upprätthålla god kvalitet och komfort.

Dock är trådtäthet inte det enda som avgör kvaliteten på sängkläder. Materialkvaliteten och tillverkningsprocessen är också viktiga faktorer. Att välja sängkläder från pålitliga tillverkare med fokus på kvalitet kan säkerställa att du investerar i produkter som kommer att hålla över tid.Klicka direkt på bilden för att komma till sängkläderna.


Känsla och Komfort

Förutom material och trådtäthet är känslan av sängkläderna viktig för att skapa en behaglig sömnupplevelse. Att känna på sängkläderna innan du köper dem kan ge dig en uppfattning om deras mjukhet och komfort. Vissa föredrar svalare och släta ytor, medan andra föredrar en mer texturerad känsla.

Det är också viktigt att ta hänsyn till personliga preferenser när det gäller temperatur. Vissa personer föredrar sängkläder som håller dem svala, medan andra kanske vill ha något som ger extra värme. Materialet spelar en roll här, och bomull och linne är ofta de bästa valen för att reglera temperaturen.Klicka direkt på bilden för att komma till lakanet.

Färg och Design

Även om färg och design inte direkt påverkar sömnen kan de ha en psykologisk effekt. Forskning har visat att olika färger kan påverka humöret och avslappningen. Mjuka och lugnande färger som beiget och grönt anses ofta främja avslappning, medan starka färger som rött och orange kan vara mer stimulerande. Valet av färg och design är därför en personlig preferens, men det kan vara värt att överväga hur dessa faktorer påverkar din känsla och humör. 

Du kan även tänka på vad som passar till ditt rum, att det går ett tema i hela rummet. Vad har sängbordet för färg? Vad har gaveln för färg? Hitta färger som passar till för att skapa en enhetlig känsla. Detta kan o sin tur göra att du kan slappna av mer.Klicka direkt på bilden för att komma till sänggaveln.


Underhåll och Hållbarhet

Att investera i högkvalitativa sängkläder är en långsiktig satsning på din sömn och övergripande hälsa. Det är dock viktigt att också överväga underhåll och hållbarhet. Sängkläder som är lätta att underhålla och behåller sin kvalitet efter många tvättar är att föredra.

Att följa tillverkarens tvättråd och rekommendationer för vård kan förlänga livslängden på dina sängkläder. Dessutom kan investeringen i hållbara material som ekologisk bomull eller linne vara ett positivt steg för miljön och din egen hälsa. 
Klicka här för att se alla produkter till sovrum. 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden TEnfpq:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!