Enkla tips hur du får ordning&reda i hemmet
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Enkla tips hur du får ordning&reda i hemmet

Enkla tips hur du får ordning&reda i hemmet

Nu när vardagen är i full fart igen så är det lätt att det blir stökigt hemma och ännu viktigare att ha ordning och reda i hemmet. Att ha ett stökigt hem påverkar oss mer än vad vi faktiskt tror. Vi har tagit fram våra bästa tips för hur du organiserar och förvarar på bästa sätt för att få en snyggare och enklare vardag!

Förvara med snygga lådor och korgar

I de flesta fall är det oftast de små sakerna som vi lätt stör oss på i vårt vardagliga liv. Nycklar som inte ligger på sin plats eller papper och böcker som ligger utspridda över bordet. Lösningen för detta är att införskaffa dig snygga förvaringslådor och korgar. Det båda sparar tid och ger oss en enklare vardag då vi vet vart varje sak har sin plats. Varumärket Dixie har dessa två förvaringslådor som är både snygga och smarta, passar perfekt på byrån i hallen för nycklar och plånboken.

Spara tid genom att ha dina favoritprylar lättillgängligt

Ett tips när du ska organisera ditt hem är att ha de saker du använder mest lättillgängliga. Organisera om i dina lådor så du lätt hittar dina favoriter först, det sparar dig en hel tid tid och du slipper stå och tömma ur alla skåp för att hitta det du söker. När du väl organiserar i hemmet så kan en bra sak att tänka på vara att gruppera. Istället för att ha grejer utspridda försök att gruppera dina saker till exempel alla böcker och tidningar ligger i en hylla eller ett snyggt ställ, ljusstakarna står samlat på ett bord eller att förvara dina favorit plädar i en fin korg! På så sätt kommer ditt hem känns mer organiserat och det blir lätt att städa! Varumärket Bloomingville har denna perfekta korg ’Seagrass’ som är hållbar och praktisk. Den funkar lika bra att använda till dina plädar i vardagsrummet då den är i en snygg design i naturnära färg men också i badrummet för din smutstvätt eller varför inte använda den som en ytterdel till en kruka? Våga testa dig fram och se vad som passar bäst för just dig och ditt hem!

Kom ihåg att rensa, in med det nya och ut med det gamla

Nu kommer vi till det kanske svåraste, att komma ihåg att rensa. Det kan va något som känns jobbigt, men när det är gjort så är det absolut värt det. Det finns massvis med fördelar med att rensa ur gamla saker, dels kan du donera de kläder eller prylar du inte behöver till någon som har mer behov av grejerna men också så skapar det plats och känns luftigare. Du kan då välkomna nya saker till ditt hem och få en ny fräsch känsla!

Använd väggarna i mindre utrymmen

För de små ytorna är det inte alltid lätt att få plats med den förvaring som behövs, ett tips då är att nyttja väggarna. Sätt upp krokar eller hyllsystem på väggarna för att skapa mer plats för din förvaring. Med denna ’ 5 Hooks’ som är en klassisk och praktisk hängare i industriell design kan du placera i vilket rum som helst och den smälter in. Den kan användas som en simpel inredningsdetalj men även perfekt i köket eller sovrummet för att hänga upp saker som du använder mycket till exempel morgonrocken eller kökshanddukarna i köket. Vägghyllan ’Industri’ från Ib Laursen som är en enkel rustik stilren hylla i metall funkar perfekt för den som behöver extra förvaring. Ett tips är att sätta upp den i köket för porslin, snygga muggar och andra kökstillbehör, det blir en snygg inredningsdetalj samtidigt som den fyller en otrolig funktion. Den erbjuder också ett stort antal andra möjligheter med dess fina design som lätt smälter in i alla rum. Ibland är det lätt att stirra sig blint på vad varje produkt har för kategori och vart den ska användas, vara istället kreativ och testa dig fram för att se vad som går att göra!

Inred med snygg och smart förvaring i varje rum

För att ditt hem ska kännas hemtrevligt och harmoniskt så krävs det att organisera i varje rum, då olika rum har olika organisationsbehov. På samma sätt som det tar tid att möblera och inreda ett hem tar det tid att få ditt hem att kännas organiserat. Tips är att börja med ett rum i taget och se vad rummet har för behov och vad för prylar som behöver få en plats. I hallen kan det underlätta med ett sidobord att lägga post, nycklar på när du kommer innanför dörren. En skohylla är nästan ett måste för att inte få hallen att kännas så rörig, ett tips är då också att sortera skorna efter säsong och bara ha de skor du använder just nu framme. När det kommer till sovrummet är ett tips att införskaffa sig en klädställning om det finns plats, där du kan hänga kläder inför morgondagen så slipper du stressa på morgonen när du ska iväg på jobbet. Klädhängare ’Nova’ från Reformas eget varumärke är en kollektion som är lika praktisk som den är trendig och modern. Den består av klädhängare med inbyggda byråer som skapar plats för all förvaring, den passar inte bara i sovrummet utan kan också användas som en snygg förvaringsmöbel till hallen. Klädhängaren finns i olika storlekar med inbyggda speglar, lådor och hyllor. Ett tips är också att köpa en snygg korg där du kan lägga dina prydnadskuddar och överkast när du inte använder det! I vardagsrummet vill vi självklart också hålla det rent och fint. Med några enkla knep som att ställa en bricka på soffbordet där du kan förvara alla fjärrkontroller för att slippa ha dem utspridda gör att det blir en organiserad känsla. Vårt populära varumärke HK living har den perfekta tidningshållaren som är gjort av fin svart metall. Den passar lika bra i det mer rustika hemmet som i de moderna. Det är lätt placerad och fyller bra funktion då den rymmer många tidningar och magasin samtidigt som den är en snygg inredningsdetalj till ditt hem.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 4Zr2fB:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!