Ett naturligt hem 
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Ett naturligt hem 


Ett naturligt hem 

Något som vi ser mer och mer i inredningsvärlden är naturmaterial. Du hittar mer och mer av olika träslag och sten i alla olika inredningsstilar. I allt från den moderna stilen till den mer rustika stilen. Vi på Reforma älskar det. Vi älskar blandning av olika materialet och strukturer, vi tror att det är nyckeln till att göra ditt hem personligt och hemtrevligt. Därför strävar vi efter att ha en bra blandning i vårat sortiment, men såklart alltid med miljön i åtanken. 

Ta in mer möbler utav Återvunnet trä 

Hos Reforma hittar du mängder av varor utav återvunnet trä. Detta är vi väldigt stolta över. Att köpa möbler som är gjorda utav återvunnet trä sparar massor på vår miljö. Att återanvända redan brukad skog istället för att göra möbler utav nya träd är därför att föredra. Förutom att det är bra för miljön och vår värld så är det även väldigt snyggt. Möblerna som är gjorda utav återvunnet trä får ofta en färg och en finish som är svårt att få utav nytt trä. Möbeln känns mer personlig ofta är ingen möbel den andra lik. I Reformas stora utbud av möbler som är gjorda utav återvunnet trä hittar du bland annat bänkar i varierande storlekar ifrån Ib Laursen. Dessa har blivit en stor favorit både hos kunder och hos oss på Reforma. Dessa bänkar kan göra vilket hem som helst mer personligt och vackert. Förutom bänkar utav återvunnet trä hittar du alltifrån sängbord, matbord och hyllor i detta fantastiska material. Det bästa av allt är att möblerna bara blir finare och finare med åren och de kommer alltid vara trendiga. Vi älskar att fler och fler tänker på att göra möbler och inredning utav material som vi redan har, som plast utav petflaskor och liknande. Vi tror och hoppas att vi kommer se mer av detta de närmsta åren

Bambu, det snabbväxande materialet

Som nämnt ovan gillar vi när vi återvinner material istället för at skörda mer skog. Men om vi måste använda oss av något nytt är Bambu rätt material. Bambu kan växa upp till en meter på ett dygn, vilket är helt otroligt. Det går att skörda bambu utan mängder av farliga kemikalier och träslaget går att använda lika bra till kläder som till möbler och inredning. Att bambun har blivit så populär förstår vi, det går att få det att nästan se ut som ek, i alla fall kan det ibland påminna om ek. Fast mycket mer miljövänligt. Bambun är även bra på att omvandla koldioxid till syre. Hos Reforma hittar du självklart en uppsjö av olika inredningsartiklar och möbler gjort utav bambu. Ib Laursen har skapat helt fantastiska möbler utav bambu. Du hittar en vacker pall och sittbänk i bambu. De passar lika bra ute på sommaren som inne. De flesta kopplar bambu till just utemöbler för att det är ett så tåligt material men det har verkligen blivit mer och mer trendigt att även inreda sitt hem inne med detta fantastiska material. Hos Reforma hittar du

Betong: stilrent, kallt och hållbart

Betong skapar inte samma värme som trä och bambu men det skapar ett lugn i hemmet. Den mjuka kalla grå beigea färgen passar lika bra till den mer råa och rustika inredningsstilen som den moderna och lantliga. Hos Reforma hittar du brett ett utbud av betongmöbler och inredning i betong. Om man som person gillar mycket dova färger och ofta väljer vitt på möbler tycker vi att betong är den perfekta ersättaren. Materialet är fint bara i säg och ger en annan touch till ditt hem. Soffbordet Fifty ifrån det trendiga och väldigt populära varumärket House Doctor är en stor favorit både hos kunder och hos oss på Reforma. Soffbordet finns i två olika storlekar vilket gör att du kan ha dessa som satsbord, både ett lite mindre och ett lite större. Du kan även använda de till sidobord om du är i behov av en avlastningsplats. Vi har även andra soffbord med betong eller betongliknande material som verkligen gör vilket vardagsrum som helst harmoniskt. Förutom soffbord hittar du matbord, lampor och hyllplan gjorda utav betong. Ett sista tips är att inte gå all in på betong och ha betong överallt. De bidrar till harmoni men för mycket betong kan bli motsatsen. Eftersom den ofta uppfattas som kall och hård kan det bli ett väldigt stelt och omysigt intryck och det vill dem flesta inte ha. Så blanda betong med andra härliga material och mjuka textilier.

Korgar och inredning utav sjögräs

Ett material som vi ser mer och mer, speciellt när det kommer till korgar av olika slag. Sjögräs är verkligen ett naturligt och vackert material att ta in i sitt hem. Något som just har blivit en stort trend är att ha korgar. Korgar funkar som förvaring av det mesta. En korg kan användas till förvaring av plädar, leksaker, magasin bara för att nämna några av grejerna. Ett tips är även att spika upp fast korgar på väggen för en vacker förvaringsplats. Tillexempel kan du spika upp korgar i olika storlekar i hallen och använda som förvaring för mössor och vantar. Förutom som förvaring är en korg i sjögräs superfin som kruka. Placera en stor grön växt som en monsterera i en vanlig plastkruka och ställ sedan ner den i en stor vacker flätad korg. Det är bohemiskt och vackert. Ett till tips vad du kan göra med en korg i sjögräs är att använda den som lampa. Häng den upp och ner och trä en lampsladd igenom och häng upp den. Du kommer antagligen vara ensam om denna lampa och du kommer få många frågor. Se bara till att du använder en LED glödlampa så det inte blir varmt. I Reformas utbud av möbler online hittar du även mattor i just sjögräs. Dessa bidrar verkligen till ett naturligt och mysigt intryck. För att verkligen uppnå ett naturligt hem tror vi på att blanda olika material och olika texturer men att hela tiden tänka på harmonin. Det är det som får ditt hem att kännas som en riktigt hem.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden m3vwFz:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.