Färgscheman för att skapa enhetlig stil i ditt hem
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Färgscheman för att skapa enhetlig stil i ditt hem

Neutrala Färgscheman: Tidlös elegans och flexibilitet

Neutrala färgscheman, som beige, grå, vit och svart, ger en tidlös och elegant grund för ditt hem. Dessa färger fungerar som en neutral bakgrund och skapar en känsla av lugn och harmoni. En neutral bas gör det också lätt att byta ut och lägga till dekorativa element när du vill förändra utseendet på ditt hem. För att undvika att det blir för monotont, lägg till kontrasterande texturer och accentfärger som metalliska toner eller naturliga trädeltaljer.


Klicka på bilden för att komma till stolen.

Monokromatiska färgscheman: variation i nyanser

Ett monokromatiskt färgschema bygger på en enda färg och dess olika nyanser, vilket ger en subtil variation i hela rummet. Till exempel kan du använda olika nyanser av blått, från ljusaste himmelblå till djupt marinblå. Detta skapar en enhetlig och sofistikerad look samtidigt som det ger möjlighet att utforska olika nyanser och toner inom en specifik färgfamilj. Balansera det med neutrala inslag för att undvika övermättnad.


Klicka på bilden för att komma till stolen.

Komplementära färgscheman: Energi och kontrast

Komplementära färgscheman bygger på färger som ligger mittemot varandra på färgcirkeln, som rött och grönt eller blått och orange. Dessa färgkombinationer skapar starka kontraster och ger en energifylld atmosfär. För att använda detta färgschema effektivt, välj en huvudfärg och använd dess komplementära färg som accent i detaljer, kuddar eller konstverk. Det ger en levande och dynamisk känsla samtidigt som det bevarar en grundläggande enhetlighet


Klicka på bilden för att komma till fåtöljen.

Analogt färgschema: Subtil harmoni

Analogt färgschema innebär att välja färger som ligger bredvid varandra på färgcirkeln. Detta skapar en mjuk och subtil harmoni eftersom dessa färger delar gemensamma toner. Till exempel kan du välja en palett av grönt, blått och turkos för en avslappnad och lugn atmosfär. Använd dessa färger i olika proportioner i hela rummet för att skapa en enhetlig och avslappnad känsla.

Triadiska färgscheman: Balanserad mångfald

Triadiska färgscheman bygger på att använda tre färger som är jämnt fördelade på färgcirkeln, vilket ger en balanserad mångfald. Till exempel kan du använda gult, blått och rött tillsammans. För att undvika övermättnad, välj en primär färg som huvudton och använd de andra två som accentfärger. Detta ger en levande och samtidigt balanserad atmosfär.

Split-Complementary färgscheman: Kontrast med mått av harmoni

Detta färgschema utgår från en huvudfärg och dess två komplementära färger med en liten twist. Istället för att använda de exakta komplementära färgerna, välj färgen på varje sida om dess komplementära. Det ger fortfarande kontrast, men med en mildare och mer harmonisk känsla. Använd den huvudsakliga färgen för stora ytor och de andra två som accentfärger.

Flerfärgs färgscheman: Lekfull kreativitet

Flerfärgs färgscheman involverar användning av flera färger i olika nyanser och intensiteter. Detta färgschema ger stor frihet att uttrycka kreativitet och lekfullhet i inredningen. Välj en huvudfärg och använd därefter olika färger som kompletterar den. Detta passar särskilt bra i barnrum, lekrum eller andra utrymmen där du vill skapa en livlig och lekfull atmosfär.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 8nEeqd:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2022 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2022 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!