Hållbara sängkläder från Höie
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Hållbara sängkläder från HöieOm Höie

Höie har sedan 1850 producerat sängkläder av hög kvalitet med stort fokus på hållbarhet. Designfolisofin grundar sig i att kombinera hög kvalitet med unik design och innovativa lösningar. Detta resulterar i produkter som uppskattas i de skandinaviska hemmen.

Om produkterna

Genierna bakom Höie vill inspirera till en värld av välbefinnande och en god natts sömn. Detta tänk speglar av sig i produkterna. Höie erbjuder idag ett stort sortiment av täcken, kuddar, sängkläder och plädar. Förutom att produkterna är stilsäkra och snygga är de även väldigt sköna. Designen grundar i en kombination av nya trender och gamla traditioner. Detta älskar vi på Reforma, som verkligen tror på att den perfekta balansen når man genom att blanda nytt och gammalt. Höies vision är att bidra till hög sömnkvalitet. En parameter i att nå detta är designen på sängkläderna. De menar på att former, färger och mönster skapar en bekväm sovrumsmiljö att trivas i, vilket i sin tur kan påverka nattsömnen. För att alla ska kunna hitta något som passar dem har Höie tagit fram ett stort urval av färger och mönster. Varianterna anpassas och uppdateras efter säsong och trender och det nordiska hemmet. Att skapa en härlig oas i sovrummet är a och o för hög livskvalitet. Tänk hur många timmar vi spenderar i sängen - givetvis påverkas vi av hur vi trivs där. Lyft ditt sovrum till högre höjder med hållbara och snygga sängkläder från Höie.

Höies hållbarhetsarbete

Hållbarhet ligger Höie varmt om hjärtat, precis som för oss på Reforma. Alla sängkläder är Oeko-Tex certifierade vilket säkerställer hög kvalitet på både produktion och slutprodukt. Dessutom är sängkläderna skapade med varaktighet i fokus, för att du ska kunna njuta av dina sängkläder länge. Höie använder uteslutande naturfiber i alla deras sängkläder, vilket innebär att sängkläderna andas. Råmaterialet, som är bomull, vävs och i slutet produceras mysiga och lena sängkläder i bland annat flanell, krepp, satin och damast. En del av sängkläderna som Höie erbjuder är garnfärgade, vilket innebär att färgningen av sängkläderna sker innan vävningsprocessen drar igång. Detta har många fördelar – sängkläderna blir ännu mjukare och färgen håller mycket längre. I slutskedet av produktionsledet behandlas sängkläderna med Easy Care. Detta bidrar till att sängkläderna känns sköna mot huden, blir mindre skrynkliga och håller längre. Höies fantastiska erbjudande av sängkläder rimmar med allt som Reforma står för. Vi älskar Höies stora fokus på hög kvalitet, varaktighet och hållbar produktion. Detta helt utan att tumma på designen.

Vårt sortiment

I vårt sortiment från Höie finner du noggrant utvalda sängkläder och plädar. Sängkläderna erbjuds i flera olika storlekar och mönster/färger där vi strävar efter att alla ska hitta något som passar deras preferenser och personliga stil i hemmet. Även plädarna kommer i flera olika material och design. Sängkläderna och plädarna kan med fördel kombineras för att skapa en mysig och naturlig känsla i sovrummet.

Sängkläder

Påslakansetet Froya från Hoie och är en del av Hoies Care-serie som fokuserar på miljö och hållbarhet. Froya är tillverkat i 100% ekologisk bomull och innehåller inga skadliga kemikalier eller ämnen. Froya är dessutom GOTS-certifierat vilket garanterar en bra produktionsprocess. Sängkläderna är stentvättade vilket gör bomullsfibrerna mjuka och perfekt skrynkliga. Påslakansetet Satto från Hoie är sängkläder med dekorativt mönster gjorda för barn. Satto är tillverkade i 100 % ekologisk bomull och innehåller inga skadliga kemikalier eller ämnen. Påslakansetet Kos från Hoie är tillverkat i 100% bomull med vävtekniken krepp som är krispig och len mot huden. Krepp skapar luftfickor i tyget vilket gör att påslakanet håller dig varm under vintern och sval under sommaren. Alla sängkläder från Hoie är Oeko-Tex certifierade vilket säkerställer hög kvalité på både produktion och slutprodukt. Bottenöppning med dolda knappar.

Plädar

Pläden Oppdal från norska Höie är en varm och härlig ullpläd som skapar en ombonad och hemtrevlig känsla i hemmet. Pläden är jacquardvävd och tillverkad i naturmaterialet ull som andas och isolerar utan att bli fuktigt. Oppdal är tillverkad i 100 % Woolmark-certifierad ull vilket garanterar att produkten och ullen är kvalitetstestad. Pläden Kilimanjaro från norska Höie är en varm och härlig ullpläd som skapar en ombonad och hemtrevlig känsla i hemmet. Ull är ett naturmaterial som andas och isolerar utan att bli fuktigt. Kilimanjaro är tillverkad i 100 % Woolmark-certifierad ull vilket garanterar att produkten och ullen är kvalitetstestad. Pläden Rondeslott från norska Höie är en varm och härlig ullpläd som skapar en ombonad och hemtrevlig känsla i hemmet. Ull är ett naturmaterial som andas och isolerar utan att bli fuktigt. Rondeslott är tillverkad i 100 % Woolmark-certifierad ull vilket garanterar att produkten och ullen är kvalitetstestad. Alla pläder från Höie är dessutom OEKO-TEX-certifierade vilket garanterar att textilierna är fria från skadliga ämnen för hud och hälsa. Finns även i färgen grå. Skaka och vädra filten för att hålla den ren.

Våra bästa tips för att skapa ett härligt sovrum

  1. Välj material som är anpassade efter just dina preferenser.
  2. Satsa på tidlösa färger och mönster som kommer passa ditt hem över en lång tid framöver.
  3. Det viktigaste i sovrummet är att skapa ro för att möjliggöra för en god natts sömn. Välj därför jordnära nyanser på textilierna som utstrålar harmoni. Beige, skogsgrön och ljusblå är några av de färger som har en lugnande effekt på oss människor.
  4. Belysning och ljussättning är a och o för en härlig känsla i sovrummet. Kombinera varmt ljus från belysning med levande ljus. Kom ihåg att släcka innan du somnar!
  5. Lika viktigt som ljussättningen är att du sover mörkt. Matcha dina sängkläder med tunga böljande gardiner som stänger ute solens strålar under morgontimmarna.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden enWZPU:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.