Hur du lyckas med en extra festlig juldukning!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Hur du lyckas med en extra festlig juldukning!


Duka inför julen

Den festliga högtiden julen närmar sig med stormsteg och snart är det dags att börja planera högtidliga tillställningar med familj och vänner. När vi samlas runt middagsbordet är en extra festlig och högtidlig dukning något som höjer stämningen och julkänslan betydligt. Duka med ett tema i åtanke eller en specifik färg och låt kreativitetet flöda fritt. Vi på Reforma vill inspirera dig och ge dig tips på hur man lyckas med en festlig juldukning med enkla detaljer och låg budget.

En extra festlig juldukning

En extra festlig och högtidlig dukning till julmiddagen eller långlunchen kan göra mycket för stämningen och känslan hos gästerna och familjen. En juldukning behöver inte innebära de klassiska färgerna rött och grönt utan kan innebära så mycket mer. Ett tips är att inspireras av vårt blogginlägg och utgå från en färgskala eller något du redan har hemma och utifrån den tillsätta dekorationer eller keramik som du tycker passar tillsammans. På så sätt kan du skapa en jul och högtidsdukning som kan fungera och älskas många år framöver.

En vit juldukning

Många av oss längtar efter en vit jul när snöflingorna faller ner utanför fönstret och harmonin infinner sig på dopparedagen. I många städer i Sverige får vi inte en vit jul varje år, något man istället kan göra då är att bjuda in den vita julen och snön in till hemmet. Inspireras av vackra snöflingor och härlig kramsnö och skapa en vit juldukning. Använd då vitt porslin och tallrikar som din bas att utgå ifrån. Ett perfekt porslin som fungerar bra för alla tillfällen, där ibland en festlig dukning är serien ‘Pion’ från House Doctor. House Doctor är ett danskt varumärke som lägger mycket vikt i detaljrik design och elegant dekoration. Serien ‘Pion’ är ett perfekt exempel på House Doctors elegans och deras öga för detaljer. Serien är i en vit färg med gråaktiga inslag och fläckig textur som skapar en rustik och karaktärsfull känsla. Porslinet är gjort i 100% lergods och finns i flera olika storlekar, färger och modell som gör det till den perfekta serien för en fulländad dukning. En vit dukning är dessutom perfekt om man vill köra lager på lager med tallrika eller skålar. Ha en större tallrik i serien ‘Pion’ som grund och placera en assiett eller mindre skål på toppen från House Doctors andra populära serie ‘Lake’. Serien Lake är också tillverkad i lergods och har en vacker mossgrön färg som gifter sig fint med ‘Pion’s fläckiga textur.

En sagolik juldukning

Om man är ute efter en mer sagolik jul och juldukning gäller det att våga mix och matcha. En sagolik dukning innebär mycket färger, mönster och intryck. De perfekta porslinet att utgå ifrån är de djupa skålarna från HK Living ‘70s’ serie. Skålarna finns tillgängliga i en grön/grå färg samt en röd/orange färg, perfekt för att skapa kontraster och en lekfullhet i dukningen. Para de djupa skålarna tillsammans med de häftiga vinglasen ‘GORM’ från danska Nordal. ‘GORM’ är de perfekta glasen till vinet på julbordet eller din favoritdrink att skåla med. De färgade fotstativet med de unika rillmönstret gör glasen festliga och ger juldukningen en speciell touch. Denna dukning kastar oss tillbaka till 70-talet och ger utlopp för lekfullhet och en mer otraditionell juldukning som är mer modern och som fungerar perfekt på bjudningar året om.

En svart juldukning

Julen är en högtid för mysig festlig och ombonad stämning. En mörkare dukning på matbordet kan alltså vara mer än aktuellt. Att utgå från mer mörka färger och porslin kan skapa en murrigt och stilrent intryck med mycket elegans. Placera det mörka porslinet under en ljusare duk för att skapa en fin kontrast och ett vackert djup i den festliga juldukningen. De perfekta och exklusiva porslinet för en mörk och murrig dukning är återigen serien ‘Pion’ från House Doctor. Serien finns inte bara i vitt utan även en en mörkare svart färg med bruna inslag. Den återigen fläckiga ytan ger porslinet ett spännande och personlig utseende som också ger oss en naturnära känsla. Det ultimata komplementet till denna moderna och exklusiva dukning är brickan ‘Marblelous’ från danska Nordstjerne. ‘Marblelous’ har en snygg matt och mörk marmorfinish som ger en cool och lyxig effekt. Denna bricka har många användningsområden inom servering och dukning och kan lätt anpassas efter behov eller önskan. Använd som ljusbricka och placera ett flertal ljuslyktor, ljushållare eller en maffig ljusstake ovanpå och lys upp bordet med levande ljus. Om servering är prioriterat kan brickan istället användas som uppläggningsfat för för smakfulla ostar eller era favorit sillsorter.

Dekorationer till juldukningen

Dekorationer och julpynt är A och O när det kommer till en lyckad juldukning. Detta gäller speciellt när du väljer att utgå från en enklare och mer minimalistisk bas som vitt eller svart. Fördelen med en vit eller svart bas är att det är lätta att kombinera med andra stämningsfulla detaljer för att få till den fulländade och festliga dukningen. Införskaffa detaljerna inför jul redan nu så du är redo för glöggminglet, adventsfikat eller luciafirandet. När vi tänker på högtiden julen och december överlag tänker vi på glitter, granar och vackra julstjärnor. För att komplettera dukningen med ditt utvalda porslin för servering är det perfekt att dekorera med den champagnefärgade grenen ‘Joy’. Grenarna ser ut som glittrande girlanger och är prydda med vita pärlor för att förstärka den vintriga känslan. Placera ‘Joy’ i mitten av matbordet och dukningen får ett lyft direkt. Som komplement till de mörka vinterkvällarna och det glittriga skimret från grenen ‘Joy’ är en ljusstake, ljushållare eller ljuslykta perfekt med levande och värmande ljus. Placera ljusstaken ‘Ring’ från House Doctor i mitten av bordet som en mittpunkt i dukningen. Välj bland storleken med fyra ljushållare som funkar perfekt som adventsljusstake eller den med åtta ljushållare för uttökad ljussättning. ‘Ring’ är en multifunktionell ljusstake som passar lika bra på julbordet som matbordet året runt. Ytterligare en detalj som passar bra på julen men även alla andra månader är skärbrädorna ‘Teak’ från Hk Living som kommer i ett set om tre. Brädorna är perfekta för att servera på och förenklar förflyttningen av all julmat på bordet. Dessutom skapar skärbrädans träyta ett naturnära intryck på bordet och fina kontraster till keramiken.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 8z2vX6:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!