Inred ditt hem som ett hotell
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred ditt hem som ett hotellInred ditt hem som ett hotell 

 

Det är inte alltid lätt att inreda ett hotell, det är många kriterier som ska uppfyllas. Hotellägaren vill få fram den personliga och välkomnande känslan för alla typer av gäster. När gästen kommer till ett hotell så pratas det om hur upplevelsen har varit på hotellet och det är viktigt. Ett hotell ska självklart vara bekvämt för gästerna men det ska även vara välfungerande och praktiskt för personalen som jobbar där. Materialen man väljer i inredningen ska vara slitstarka och välfungerande i många år. 

 

Inred ettan som ett hotellrum 

Om man tänker renovera ett hotell finns det många duktiga inredare man kan anlita, de som är vana och vilken inredning som passar. 

I hotellrummen ska det finnas sängar, antingen enkel eller dubbelsängar, tillhörande sängbord. Ställ en lampa på sängborden eller fäst lamporna på väggen. För att göra något extra uppskattas det alltid med något grönt som en liten vas med snittblomma för att göra det ännu mysigare. Färska blommor mår vi bra av och det ger en härlig energi! Bädda sängen med ett överkast som matchar sänggaveln för att hålla en röd tråd, mitt tips för att få en varmare känsla är att jobba med sammet. Bädda med ljusa sängkläder, vita och krispiga lakan och gärna fluffiga täcken. Placera två större kuddar mot sänggaveln och framför två mindre kuddar för att få hotellkänslan. För att göra det roligare är mitt tips att placera två kuddar med mönster på framför de större kuddarna. I de flesta hotellrum idag finns det även skrivbord med stol och en tv. Hotellrum behöver inte kännas alltför avskalade utan med enkla medel kan man få ett hotellrum att kännas väldigt ombonat och mysigt. Det är en fröjd att få gästen nöjd! Nedanför sängen brukar det oftast finnas en fåtölj med en golvlampa och den kan man hotta upp med en kudde samt pläd och en läcker golvlampa. Varför inte placera ett litet bord nedanför med böcker eller tidningar? 

 

Textilier och gardiner ger den där lyxiga hotellkänslan hemma

Textilier är en detalj som vi kan jobba mycket med för att få det ombonat. Gardiner som går från golv till tak och gärna i samma stil som överkastet för att hålla den röda tråden. Gardiner på skena från taket är ett enkelt knep att få taket att känna högre och rummet luftigare. Ett tips är också att låta gardinerna sträcka sig utanför fönstrets sidor, på så vis får du in mer ljus och fönstret upplevs större. Välj gärna en gardinskena med dubbla spår, då kan du sätta gardinlängderna parallellt, Ett skirt tyg som släpper in ljus i kombination med ett tyngre tyg med vackert fall, som du kan dra för vid behov. 

  

Sängkläder för en krispig och nybäddad känsla

Krispiga och fina sängkläder, härliga prydnadskuddar, mjuka och stora handdukar. I många hotell ser vi heltäckningsmattor och det är också något som ger en ombonad känsla och det är skönt att sätta fötterna på, mitt tips är att jobba med en slittålig matta som klarar mycket och en dämpad färg som till exempel grå/beige. 

 

 

Lyxiga badrum 

Badrummet är ett viktigt rum för oss på ett hotellrum. Oftast är dem ganska tråkiga och avskalade men det kan vi enkelt piffa till. En badrumsmatta, stora fluffiga handdukar, små tvålar som ligger på handfatet. Här är det också trevligt att ställa in en vas med snittblomma och kanske lämna ett litet välkomstkort? 

Att inreda med en stor spegel är inte bara fint utan det är också ett sätt att få ett rum att kännas större, det är oftast något vi ser i hotellrum. Häng spegeln på väggen eller ställ den på hovet lutat i vinkel. Du kan också kombinera flera mindre speglar i olika former för att få lite mer liv. 

 

Glöm inte växterna! 

Inget rum är komplett utan en dos av gröna växter. Det ger oss härlig energi och får ett rum att kännas väldigt ombonad. Vi mår helt enkelt bra av växter! Just nu är det supertrendigt med stora blad och gärna träd, men några vilda grenar, en krukvät eller ett gäng vackra snittblommor räcker ofta fint. 

  

Receptionen avgör det första intrycket 

Receptionen är väldigt viktigt, här får gästen sitt första intryck och hotellet visar direkt sin stil, om det är ett enklare hotell eller om det är ett lyxigare. En reception brukar bestå av en disk dit kunden kommer samt några sittmöbler där gästerna kan slå sig ned om de vill och behöver. Här är det viktigt att lägga extra omtanke på receptionen och entrén för att lyckas ge rätt intryck. Mitt tips är att jobba med belysning, det är viktigt att det blir varm belysning för det ger en härlig känsla och man vill få fram den känsla vi får från levande ljus. Här kan vi också jobba mycket med textilier, en stor härlig matta med t.ex. ett stort runt bord med en stor vas med blommor i och ovanför en stor fin lampa, det är otroligt inbjudande. 

 

Att tänka på vid inredning av ett hotell

Jag tycker att man ska försöka undvika blanka material, anledningen till det är för att det ger fingeravtryck och behöver putsas ofta. Mönstrande textilier är att rekommendera i tillåtande färger, det gör att fläckar inte syns så lätt. Kom ihåg att välja textilier som går att maskintvätta. Möbler som tål vätska är viktigt, gärna med utbytbart tyg. Mitt tips är att undvika möbler som är tunga. Höga sängar som har en sitthöjd med 60 centimeter ger en mer ergonomisk arbetsställning för personalen som ska städa. Garderober som går ända upp till tak gör det enklare att hålla rent och ni undviker dammtorkning på höga göder.

 

 

Fäst alla sladdar och kablar i vägglister och i snygga kabelrör 

Hotellinredning köpts vanligtvis inte hos vanliga möbelaffärer utan det finns speciella leverantörer som säljer möbler som är anpassade för just hotell. Det brukar oftast gå att måttbeställa möbler för att passa in i en viss miljö och de är tillverkade av material som är anpassade för denna miljö. Det är slitstarka material som tål ett visst slitage och det är ett måste i ett hotellrum. Mitt tips är att investera i slitagetåliga möbler, det är i många fall ekonomiskt i längden att satsa på dyrare möbler i högre kvalité för att de ska hålla och stå i många år framöver. 

----
Skribent: Towe Kimby

 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden F9VwTR:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!