Inred med naturnära materialval
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred med naturnära materialval


Bohemisk inredning 2021 – Terrakotta, rotting och jute.

Bohemisk inredning kommer vi att se ännu mer av i år. Den bohemiska inredningen inspireras av varmare och mer exotiska breddgrader. Stilen beskrivs som nonchalant, värmande och har kontraster mellan det moderna och det mer lantliga. Klassiska färger i bohemisk stil är naturnära och beigea toner. När det kommer till material för denna stil är det mycket naturmaterial. Rotting, keramik, terrakotta och bambu är riktiga måsten för den som vill införa stilen. På Reformas hemsida ser du dessa material i allt från korgar, pallar, ljuslyktor till porslin, vaser och möbler.

En stil som passar väldigt bra ihop med den bohemiska är den skandinaviska stilen. Med hjälp av bohemisk inredning får hemmet mer personlighet, värme och naturinslag. Om du inte vill gå all-in på denna stil är ett tips att börja med något mindre och känna på känslan. Därefter kan du addera fler inslag från den bohemiska inredningen om det känns rätt och passande i ditt hem. Det kan inte bli fel bara rätt! Alla inredningsdetaljer och möbler i den bohemiska stilen är inte så extrema i sitt uttryck så dem är lätta att få in i sin nuvarande inredning. Prova dig fram!

Rotting

Ett av de trendigaste naturmaterialen är rotting. Det är ett väldigt tacksamt material att matcha med det man redan har då det passar till flera inredningsstilar och går att styla på många olika sätt. Materialet åldras även snyggt, vilket bidrar till att du kan behålla möbler i många år och fynda fina secondhand möbler i rotting. Om du vill få in trenden i mer än en liten detalj är rottingsoffan ett snyggt alternativ. Soffan sätter personlig prägel på rummet och bryter av från övrig inredning.

Rotting är även perfekt om du vill tillföra en varmare och ombonad känsla till ett kallt rum. Naturmaterial mjukar upp intrycket i ett rum. En korg eller någon mindre detalj kan lyfta så att rummet får en hemtrevligare känsla. Rottingmaterial är dessutom supersnyggt att kombinera i ett hem där stengolv och betongväggar förekommer.

Om du vill satsa på en större möbel i rotting är fåtöljen ett perfekt alternativ! Den inför en mysig känsla till rummet och den får gärna bryta av till övrig inredning. Köksstolar i rotting har också blivit en storfavorit och som är praktiskt då stolarna står sig år efter år. En mindre detalj med som ger stor effekt är lampskärmen. Lampskärmar är enkla att variera och att byta ut mot en annan kan ge stor effekt i inredningen. En skärm i rotting ger ljuset ett mönster och bidrar till en rustik känsla i hemmet.

Mixa flera olika material för att skapa en levande känsla i hemmet. Rotting är ett tidlöst material att tillföra i inredningen och som passar till allt från linne och bomull till detaljer i ljust trä, lergods och metall. Rotting är särskilt snyggt tillsammans med andra ljusa, naturnära kulörer som framhäver det fantastiska materialet. 

Jute

Jute är ett fantastiskt material som vi ser allt mer av, framförallt på mattor. Jutemattan är en av de mest välkända och eftertraktade mattorna idag. Med sitt ovanliga material erbjuder den en naturlig skönhet till vilken plats de än placeras på. Jutemattan är gjord av växtfibrer som vävs för att skapa en fantastisk matta. Det finns väldigt få mattor som kan mätas med jutemattan när det gäller hållbarhet. De naturliga fibrerna står emot föråldring då de i stort sett inte behöver något underhåll.

Om du är miljömedveten är det här mattan du bör satsa på. Jute är en snabbväxande växt och producerar utbytbara fibrer som inte skadar miljön. Mattorna är dessutom nedbrytbara och kan återvinnas. Jutemattor har en förmåga att addera en exotisk känsla på ett sätt som få andra mattor kan, och det är denna känsla som många vill skapa i sitt hem just nu. Jutemattan har en låg underhållningsfaktor och en enkel dammsugning gör den fläckfri på nolltid. Det bästa är att dem passar in var den än är. Mattans neutrala färg gör det enkelt för den att passa in. Om ditt rum behöver mer värme är jutemattan perfekt! Den ger en unik elegans och rå textur till det hem och smälter in väldigt bra. Upptäck våra fantastiska jute-mattor på Reforma HÄR.

Bambu

Ett annat trendigt naturmaterial är Bambu. Bambu är ett naturmaterial som har fötts på nytt och används av kända formgivare och kommersiella möbelförsäljare. Bambu har en förmåga att smälta in i rummets inredning och bidra med värme och naturlighet. Det är något närvarande och mysigt med bambu, det påminner oss om semester och exotiska klimat vilket för att de sätter en personlig prägel på inredningen och tillför värme till inredningen. Bambu har en vacker gyllene färg som passar till stort sett alla färgpaletter. Om du inte vill ha en allt för bohemisk atmosfär är det bästa att blanda materialet med den enkla, ljusa och råa skandinaviska stilen. Även lägga till samtida konst.

Behöver du piffa upp hallen är en bambubänk en utmärkt möbel som tillför en modern och varm känsla. Alla rum i huset mår bra av lite bambu-touch. I badrummet sätter bambu en lyxig prägel. Blandningen av vita handdukar och ett gyllene trähandfat för tankarna till ett lyxigt hotellbadrum. I vardagsrummet smälter bambun också snyggt in tillsammans med alla olika stilar.

Om du inte vill införa bambumöbler inomhus gör de sig extremt vackra i växthuset, uterummet eller på en överbyggd terrass. Bambu bidrar en väldigt härlig känsla tillsammans med vårens och sommarens varma ljus. Låt de få framhävas tillsammans med massor av grönt runt omkring eller med pastell-färgade textilier som dynor, plädar och kuddar.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 5pewC6:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.