Inreda ett snyggt hemmakontor
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inreda ett snyggt hemmakontor

I dagens samhälle har hemmakontoret kommit att bli en självklar del av arbetslivet för många människor. Fantastiskt enligt somliga, osocialt och trist enligt andra. Som med allt i livet handlar det förstås om vad man gör det till. Ett hemmakontor som är estetiskt tilltalande, ergonomiskt utformat och som gör det möjligt att släppa jobbet efter arbetsdagens slut kan vara en utmaning att skapa. Som tur är ger vi på Reforma dig värdefulla tips på inredning och hemmakontor inspo!

Inreda hemmakontor estetiskt och funktionellt

Den största utmaningen du stöter på när du ska inreda hemmakontoret är att det ska uppfylla många krav och behov. Som en del av ditt hem måste det självklart vara stilfullt, samtidigt som det ska främja en god arbetsmiljö. Arbetar du redan mycket framför datorn vet du förstås hur viktigt det är med en bra kontorsstol, skrivbord och andra tillbehör. Annars kan räkningen hos den lokala kiropraktorn bli hög!

Förutom smakfulla och ergonomiska möbler bör hemmakontoret ramas in av tilltalande väggar och golv. Exempelvis kan en fondvägg framför skrivbordet skapa en känsla av avskildhet från det övriga hemmet, vilket kan minska vardagliga distraktioner. I vårt utbud av mattor hittar du klimatkompenserade, mysiga och snygga varianter. En tilltalande matta är dels skön att vila både fötter och ögon på. Dessutom minskar den ekot från samtal i rummet. Perfekt för videomöten med kollegorna med andra ord.

Integrera hemmakontoret naturligt i ditt hem

För att kunna arbeta effektivt behöver du ha ordning och reda på din arbetsplats, vare sig det är hemma eller på kontoret. Första steget mot att inreda ett praktiskt och snyggt hemmakontor är att kartlägga dina behov. På så vis vet du bland annat hur mycket utrustning du behöver få plats med, hur stort skrivbord som behövs samt var i ditt hem du lämpligast placerar kontoret. Då slipper du köpa möbler som egentligen inte behövs, utan bara blir stående och samlar damm. Bläddra gärna igenom vår utbud av kontorsmöbler och inredning för inspiration till ditt hemmakontor.

Redan från början är det klokt att ha i åtanke hur du ska kunna släppa jobbet, när arbetsdagen är slut. Om skrivbordet och datorn alltid finns tillgängliga mitt i vardagsrummet, kommer det alltid finnas något litet som “bara” ska göras. Kanske passar det bättre att ta tillvara på något överblivet hörn i bostaden. På så vis får du användning för varje kvadratmeter, samtidigt som du kan “checka ut” efter arbetspasset. Den största vinsten med en tydlig avgränsning får ändå sägas vara den minskade risken för utmattning och utbrändhet.

När du bestämt plats för ditt hemmakontor och vilken typ av möbler och utrustning du behöver för dina behov, är det bara det roliga kvar – nämligen vilken stil du är ute efter. I vårt sortiment hittar du allt som behövs för att skapa ett snyggt hemmakontor, bland annat skrivbord, kontorsstolar och lampor. Om du delar vår fascination för mötet mellan det gamla och det nya kommer du inte bli besviken. Vi erbjuder möbler och inredning som ger känslan av vintage och rustik industrimiljö blandat med något nytt och fräscht. Helt enkelt det du behöver för att inreda hemmakontoret.

Imponera på kollegorna

När du är i färd med att inreda ditt snygga hemmakontor, är det av förståeliga skäl lätt att fastna i vad som är stilrent och estetiskt tilltalande eller inte. Även om dessa aspekter är av största vikt är det också bra att ha i åtanke vilka andra positiva effekter som inredningen kan ha på arbetsmiljön.

Ett vanligt inslag under arbetsdagen i hemmakontoret är videomöten med kollegorna eller kunder. Ett vårdat personligt yttre är förstås att föredra vid dessa möten, men utöver det kommer kollegorna ofrånkomligen att mötas av intryck från ditt hemmakontor. Kollegorna kommer lägga märke till om du exempelvis har någon konst på väggarna, eller om skrivbordet ser strukturerat och välordnat ut.

Tänk på att det faktiskt inte bara är det som syns från din webbkamera som har betydelse för kollegornas intryck av ditt snygga hemmakontor. En härlig matta på golvet kommer bidra till att förbättra akustiken i ditt kontor. Det betyder i klartext att dina kollegor eller kunder kommer att få ett mer angenämt möte där de kan fokusera på det som sägs.

Tänk ergonomiskt – undvik ryggont

Även om ett snyggt hemmakontor med fördel betraktas som en naturlig och estetiskt tilltalande del av ditt privata hem, är det viktigt att komma ihåg att det faktiskt är din arbetsplats. Precis som på alla arbetsplatser är det viktigt att tänka på arbetsmiljöns olika aspekter, för att du ska hålla dig frisk i längden.

På Reforma hittar du rustika skrivbord i olika träslag, lika stilrena som praktiska. Komplettera med en skrivbordsstol, och säg hej då till dålig hållning i soffan med datorn i knät. Tänk ergonomiskt redan från början när du ska inreda ditt hemmakontor.

Glöm inte ljuset

Ergonomiskt utformade kontorsmöbler är inte allt som räknas. Bra belysning är också betydelsefullt för att prestera på topp. Kombinera gärna en taklampa med en snygg skrivbordslampa. Rummets ljussättning är även det något som märks av vid videosamtal. Bra belysning håller dig också pigg och alert, samt minskar risken för huvudvärk.

Bevara familjefriden med ett väl avgränsat hemmakontor

Som vi varit inne på tidigare kan det vara en god idé att hålla hemmakontoret väl avgränsat från resten av bostaden. Det ökar trivseln och ger dig möjligheten att kunna fokusera på arbetet fullt ut. Likaledes blir det enklare att släppa jobbet efter dagens slut. Dessutom kan övriga familjemedlemmar röra sig fritt i hemmet utan att känna att de stör. Inte minst om sambon är hemma och “vabbar” kan det vara klokt att ha möjligheten att sitta ifred!

För att skapa ett snyggt hemmakontor som samtidigt är väl avgränsat kan du exempelvis prova draperier, rumsavskiljare eller en snygg gardin. Då blir det smidigt och enkelt att öppna och stänga runt kontoret.

Hemmakontor inredning – inspiration för alla smaker

Nu när du fått lite matnyttig information om de grundläggande aspekterna runt att jobba hemifrån, tänkte vi bjuda på lite ytterligare inspiration kring hur du skapar ett snyggt hemmakontor. Givetvis skiljer sig möjligheterna till vilket hemmakontor det är möjligt att skapa åt mellan olika bostäder. Dock går det att skapa praktiska och stilrena hemmakontor även i riktigt små lägenheter. Nedan följer lite hemmakontor inspo!

Lyft fram eller göm undan

Fundera på om du vill att kontoret ska sticka ut eller tonas ned gentemot övrig inredning i hemmet. Vidta sedan lämpliga åtgärder för att öka eller minska kontrasterna som uppstår, kanske genom kontorsmöbler som smälter in i den övriga inredningen. Har du tillgång till en walk in-closet eller liknande har du en perfekt möjlighet att skapa ett väl avgränsat och snyggt hemmakontor, vilket är lätt att gömma undan.

Hemmakontor compact living

Att skapa ett praktiskt och snyggt hemmakontor i en bostad med få kvadratmeter kan vara en utmaning – men absolut inte omöjligt. Kika efter praktiska möbler som har dubbla användningsområden, exempelvis snygga byråer med en nedfällbar bordsskiva. Ett annat tips är att utnyttja bortglömda hörn i rummet, kanske med ett hörnbord.

Utnyttja döda ytor

En del ytor i hemmet tenderar att glömmas bort i inredningen, exempelvis under trappor eller längs med korridorer. Med hjälp av anpassade kontorsmöbler och lite fantasi kan dessa döda ytor leva upp och göra att hela ditt hem känns större på köpet. Hemmakontor som fyller ut döda ytor med en härlig inredning ger inspiration.

Tänk grönt

Sist men inte minst vill vi lyfta fram vikten av att tänka grönt. Ett par växter i ditt hemmakontor är både vackra att se på, och dessutom välgörande på olika sätt. De förbättrar luftkvaliteten och har dessutom visat sig öka kreativitet och minska stress. De är helt enkelt grädden på moset för att skapa ett snyggt hemmakontor.

På tal om att tänka grönt, på Reforma kan du känna dig trygg i att vi gör allt vi kan för att minska vår klimatpåverkan. Vi strävar mot att bli den ledande aktören inom möbelbranschen i klimatfrågor, och de utsläpp vår verksamhet ändå genererar klimatkompenserar vi till 200 procent.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Dg3nwZ:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!