Inredningstilar - våra favoriter
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningsstilar - våra favoriter

Reformas inredningsstilar

Vi på Reforma har ett stort utbud och sortiment av olika möbler och inredning i olika stilar. Det utbudet vi har från vårt eget varumärke och våra återförsäljare grundar sig i mycket. Framförallt väljer vi ut vårt sortiment baserat på de fyra inredningsstilar som vi starkt identifierar oss i. Läs mer för att inspireras av de olika stilarna Scandinavian Minimalism, Mediterranean Chic, Classic & personal, Modern & Bold och varför du borde älska dem lika mycket som vi gör.

Scandinavian Minimalism

Scandinavian minimalism är en stil som vi ser i många hem just nu runt om i Sverige och norden. Den skandinaviska och minimalistiska inredningsstilen handlar mycket om enkelhet och flöde i hemmet. Inredningsstilen speglar också Reformas hållbara tänk om att prioritera och köpa kvalité före kvantitet. Det handlar om att konsumera och köpa med omsorg och att köpa möbler och inredning som faktiskt gör skillnad i hemmet. Kvalitén är alltså någonting man inte kompromissar med enligt Scandinavian Minimalism. Komfort och funktion är också högt prioriterat i den minimalistiska stilen. Möblera gärna med ljusa och stora soffor och fåtöljer eller puffar med vackra inredningsdetaljer i naturmaterial som jute, rotting och trä. Om du är sugen på att inreda enligt Scandinavian minimalism och dess riktlinjer har vi en stor mängd med artiklar tillgängliga för att fullfölja din minimalistiska dröm! House Doctor är ett danskt varumärke som har extra bra koll när det gäller att inreda modernt - däribland skandinaviskt och minimalistiskt. Taklampan ‘Twice’ är ett perfekt exempel på det. ‘Twice’ är en taklampa med två kupor i glas, en vitfärgad och en genomskinlig mindre kupa. Den assymmetriska designen tillsammans med väggfästet i mässingsfärgad metall ger lampan ett elegant och unikt utseende. Placera taklampa i hallen eller ovanför matbordet för ett vackert och behagligt sken. Vår populära stol ‘Alma’ från vårt egna varumärke är också ett utmärkt val när det kommer till Scandinavian Minimalism. ‘Alma’ är tidlös och bekväm, tillverkad av bokträ med en fint flätad sits. Det ljusa träet och naturfärgade sitsen gör att stolen är enkel att kombinera och matcha med bord i samma eller liknande färgskala.Mediterranean Chic

Mediterranean chic är en inredningsstil som ger oss en härlig utomlandskänsla. Den för oss till medelhavet där naturfärger och romantiska detaljer ligger i fokus. Inredningsstilen Mediterranean Chic urskiljer sig mycket på grund av kontrasterna mellan modernt, rustikt och vintage. Vår inredningsfilosofi på Reforma är att möbler och inredning kommer till liv när gammalt möter nytt. Vår sortiment har därför den perfekta blandningen mellan unika vintage möbler och trendig inredning. Likt oss har Mediterranean Chic även hållbarhet i fokus. De hållbara materialen syns i form av vintage möbler i massivt trä eller handgjorda vaser. Den friska och lätta färgpaletten tillsammans med de rustika detaljerna i naturnära färger ger mycket karaktär till de rum som inreds enligt Mediterranean Chic. De perfekta detaljerna och möblerna för inredningsstilen Mediterranean Chic hittar du hos oss på Reforma. Vi har ett brett sortiment av möbler och detaljer i modern och vintage tappning. Inred med den rustika, naturnära och handgjorda morteln från IB Laursen tillverkat av inoljat olivträ. Eller varför inte satsa på den genuina träbänken ‘April 01’ från Själsjö Nordic tillverkad från återvunnet trä. Materialet som bänken är gjord av kommer från gamla hus och träavfall som genom denna bänk fått ett nytt liv. Addera bänken vid matbordet med en pläd och mysiga kuddar för en ombonad och mysig känsla.

Classic & Personal

Classic & Personal är en inredningsstil som grundar sig mycket i 70-talets lyxiga attribut. Den klassiska och avskalade färgpaletten blandas med statement pieces i exklusiva material och former. Likt Mediterranean Chic har Classic & Personal mycket inslag av vintage men med en tvist av retro. Möblerna vi ser idag har tagit mycket inspiration från just 70-talet och idag blandas ribbat material med mjuka, runda former. Möblerna är inbjudande, i jordnära färger och får gärna ha spännande och extraordinär formgivning. Den fluffiga och moderna fåtöljen ‘Gori’ från vårt eget varumärke är inspirerad av Pierre Paulins populära design från 60 och 70-talet. Paulin som främst var verksam under 70-talet som inredningsarkitekt designade många klassiker som många funnit ny kärlek i idag. Likt ‘Gori’ designade Paulin mycket fåtöljer i mjuka och rundade former med ögonfallande texturer. ´Gori´s teddytextur ger ett modernt intryck och en avslappnad och komfortabel känsla när du sitter på den. Placera ‘Gori’ tillsammans med din soffgrupper eller ensam som en egen pjäs. Serien ‘Barbier’ från det holländska märket Zuiver skriker verklig 70-talet och Classic & Personal. Den stilrena designen och de detaljrika ribborna tar inredningen till nya höjder. De jordnära tonerna av ask och valnöt i olika färger ger också ett lyxigt intryck tillsammans med djupet i ribborna. Investera i en Tv-bänk, skåp, sidobord eller ett skrivbord från Zuivers vackra serie ‘Barbier’ för att fullända ditt klassiska men personliga hem.

Modern & Bold

Inredningsstilen Modern & Bold är starkt inspirerat av den elektriska stilen Art deco. Art deco drivs främst av den individuella, dekorativa och exklusiva när det kommer till inredning. Färgerna är mer vågade och ofta rostiga och rika i sina kulörer. Färger som djuprött kombineras ofta med jordnära material som trä och betong för att få en mer skandinavisk känsla över det hela. Modern & Bold är alltså den perfekta brytpunkten mellan modern, livfull och elektrisk inredning. De djärva formgivningarna som Art deco präglas av framhävs ytterligare med hjälp av den skandinaviska enkelheten. Den perfekta inredningsdetaljen att pryda ditt moderna men djärva hem med är spegeln ‘Layer’ från den danska märke Broste Copenhagen. ‘Layer’ ger en fin färgklick i två olika orangea nyanser som gifter sig fint tillsammans. De oregelbundna formerna som spegeln och de baksida ramarna bjuder på är dessutom en perfekt reflektion av den livfullhet 20-talet en gång bjöd på. Placera spegeln ovanför soffan horisontellt eller i hallen vertikalt som helkroppsspegel. Soffan ‘Snäcka’ från vårt egna varumärke är ytterligare ett perfekt exempel på en möbel som avspeglar Modern & Bold. ‘Snäcka’ är en underbart fint formgiven soffa i en mörkgrön djup färg. Den mjuka sammetsklädsel ger maximal komfort och ger ett lyxigt och oförglömligt intryck. Placera i vardagsrummet eller framför sängen för en extra färgklick.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden RyNGDm:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.