Inredningstrend 2021 - Statement piece
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrend 2021 - Statement piece

En av de hetaste inredningstrenderna 2021

Det föregående året var inte helt fritt från överraskningar och en av de största vad hur mycket tid vi kom att spendera i våra hem. Detta har även påverkat på vad som trendar inom inredning och hur vi vill att våra hemmiljö både se ut och och nyttjas. Inredningstrenderna har länge gått mot enkelt och avskalat där omtanke och medvetenhet gentemot naturen ska styra våra val. Inredningsåret 2021 kommer handla mer om kontraster och vi vill möta det mjuka med det hårda. På samma sätt möter minimalism statement pieces och vi jobbar med färger, former och detaljer balanserar upp det mjuka och runda. Den naturnära elegansen med lugna baser med färre och mer genomtänkta föremål lämnar plats för just en “statement pieces”. Bort med lager av dekorativa saker som skräpar, samlar damm och står i vägen för det stillsamma. Det kan handla om att ha en möbel, lampa eller kruka som riktigt talar för sig själv och får betraktaren att riktigt stanna upp.

Enkelt och avskalat möter maffiga detaljer

2021 välkomnar vi alltså denna inredningstrend som handlar om att bryta av med något iögonfallande föremål något som sticker ut från resten av vår inredning. Denna designtrend är en av favoriterna för att den är enkel att inkorporera till ditt hem och går i linje med den växande rörelse som handlar om att rena och rensa ut för för att minska stress och skapa harmoni. Statement pieces hjälper inte bra till att binda samman en look för ditt hem utan blir också ett samtalsämne och lyfter upp din redan existerande inredning. Beroende på vad du har för slags inredning i ditt hem kan du välja något modernt som förstärker elegansen eller göra motsatt genom att ta en ett vintage objekt till din redan moderna heminredning. Extra roligt blir det såklart om du väljer något som har en särskild betydelse för dig så din statement piece blir en reflektion av dig själv! Mixar man inredning med hobbys och intressen och satsar på inredning som man verkligen tycker om istället för att bry sig om vad som trendar så kan en statement piece bli ett riktigt bra sätt att ta fram din personlighet genom din inredning. Stort som smått finns det stora möjligheter att relativt enkelt uppdatera ditt hem efter din stil och smak. Satsa på statement pieces som du tillsammans med andra kan uppskatta, prata om och som ger ögat njutning. Du kommer garanterat hitta något som ger karaktär till din inredning dig från vårt breda sortiment. Nedan visar vi några exempel:

Fåtölj från Bold Monkey

Kolla in denna vackra fåtölj från det Holländska varumärket Bold Monkey som är ett nederländskt företag med formskapare som tycker om att ha kul och vara kreativa med inredning. De designar snygga fåtöljer, soffor och stolar som har unika former och färger och som passar dig som tycker om att dekorera hemmet med lite annorlunda men riktigt lyxiga möbler. De erbjuder också mattor och andra inredningsdetaljer som är lekfullt och färgglatt. Deras filosofi är att skapa inredning som är utstickande och som passar dig som vill att din inredning ska dra till sig uppmärksamhet. Ett varumärke för dig som är modig helt enkelt. Denna fåtölj “Such a stud” talar helt klart till ögat och drar den uppmärksamhet till sig i rummet som man vill att en statement piece. En annorlunda och kaxig fåtölj i sammet och i kombination med rustika och tuffa nitar är denna fåtölj perfekt för dig som vill ha det där lilla extra i din inredning. Denna fåtölj passar lika bra i offentlig miljö, som hemma i ditt vardagsrum. En sittmöbel och ett konstverk i ett helt enkelt! Finns även i färgerna rosa, turkos och blå!
Skåpet 'Meena' från Dutchbon

Oavsett om du är ute efter en statement piece eller bara är en möbel som passar perfekt in i ett minimalistisk hem är skåpet ‘Meena’ från det Holländska företaget Dutchbone värt att kolla in. Dutchbone tillverkar inredning och möbler med fokus påbåde det estetiska och funktionella där industriella influenser kombineras med minimalistisk design. ‘Meena’ är ett snyggt och modernt skåp som är en dröm att ha i sitt hem. Skåpet har en rektangulär form med brun toppskiva och svarta skåpsben. Skåpsdörrarna är mönstrade i flera härliga färger och är även praktiskt om du behöver förvaring. Om du vill skapa kontraster i ett övrigt neutralt hem är detta något för dig, likaså om du tycker om annorlunda och färgglada möbler i alla dess former. Denna möbel är ett riktigt konstverk och passar perfekt som ett statement piece!

Vasen 'Multi' från HUBSCH

Det bästa med denna inredningstrend är att det inte behöver vara svårt och det räcker med en liten karaktärsfylld inredningsdetalj som får folk att reagera och titta dit. Vasen ‘Multi’ från HUBSCH är precis en sådan detalj! Som en utav vårens finaste vaser ger denna en härlig färgklick i ditt hem och är precis lika vacker med blommor som utan. Denna nyhet finns även i andra färger.

En taklampa från Gross- familjen

Eller varför inte välja en annorlunda lampa som statement piece i år? Den populära taklampan ‘Gross Grande’ från varumärket By Rydéns är något att beundra! Denna lampa passar in i vardagsrum såväl som hall och kommer ger en riktigt lyxig känsla. De vackra kuporna ger ifrån sig ett jämnt och härligt sken och drar definitivt blickarna till sig - funktion och konstverk i ett! By Rydéns är ett nyskapande belysningsföretag och skapar kvalitetsbelysning som riktigt lyfter upp inredningen. Inom den populära serien ‘Gross’ återfinns ett flertal lampor i olika färger, storlekar och designer. Dessa kan absolut kombineras, men är lika fantastiska på egen hand!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ubUKQ2:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!