Inredningstrender 2020: De 5 viktigaste trenderna
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrender 2020: De 5 största trenderna

På Reforma tycker vi såklart att det är roligt att kika in i spåkulan och försöka sia om vilka som blir nästa års stora inredningstrender och vad som kommer att dominera möbel- och inredningsvärlden detta första år på det nya deceniummet! Här nedan listan vi därför våra fem starkaste spaningar inför året och vilka de största inredningstrenderna 2020 kommer bli:Miljövänliga möbler och inredning

I takt med att vi konsumenter blir allt mer medvetna om vår påverkan på miljö och klimat är det troligt att ”Greta-effekten” snart även påverkar hur vi ser på vår konsumtion av möbler och inredning, vilket vi på Reforma välkomnar! Vi spår att vi under 2020 kommer se en allt större efterfrågan på miljösmarta möbler och att konsumenter allt större utsträckning kommer att efterfråga information om hur möblerna är tillverkade, vilket klimatavtryck de orsakar och att detta även kommer leda till att vi i ännu större utsträckning kommer köpa vintage och begagnade möbler och inredning.Less is more

De senaste åren har många inredningstrender fokuserat på kvantitet. Bland annat har vi sett trender som t.ex. tavelväggar med många tavlor snarare än få. När det kommer till kuddar och plädar så har ledordet snarare varit att ”det aldrig kan bli för många av dessa” och så vidare. Som ett resultat av att vi tänker mer och mer miljövänligt när det kommer till hur vi köper inredning och möbler så spår vi även att detta kommer ändras och att det snarare kommer bli att ”less is more” blir en inredningstrend 2020. Det vill säga att vi snarare fokuserar på få, men kvalitativa och hållbara möbler som håller över tid och som inte är alltför trendkänsliga utan snarare klassiska och tidlösa.Jordnära färger - naturlig färgpalett

De senaste åren har dominerats av starka färger som t.ex. kornblått och gult samt olika nyanser av pastell. Vi på Reforma tror att 2020 kommer vara året då vi återvänder till en mer jordnära och naturlig färgpalett när det kommer till inrednings och möbler. Vi tror att rostrött, beige och brunt kommer att vara färger som tar stor plats och att vi i mångt och mycket kommer att sträva efter hem som känns som naturliga oaser och lugna miljöer snarare än kitschiga och färgstarka, lekfulla platser.Blandning av modernt nytt och gammal vintage

Denna trend är egentligen inte ny men vi tror att den kommer att få ännu starkare fäste under det kommande året då den både reflekterar konsumenternas nya värderingar samtidigt som den skapar mer hemtrevliga och varma hemmiljöer. Att blanda gammalt vintage med nytt modernt är inte bara ett sätt att göra ditt hem unikt och personligt, det är även ett sätt att vara mer ekonomisk utan också ett sätt att spara på våra resurser och vår miljö!Ärvda saker och återanvända saker på nytt sätt

Många är de som har ärvt t.ex. en gammal servis från någon mor- eller farförälder och vi gissar att många av dessa serviser ligger och samlar damm i källaren eller på vinden. Vi gissar att 2020 kommer vara året då detta ändras då arvegods inte bara gör din inredning mer personlig utan också är ett mer hållbart sätt att inreda på jämfört med att köpa nytillverkade saker. På samma sätt tror vi att man i större utsträckning kommer att återanvända andra gamla saker fast på nytt sätt, dvs istället för att slänga sin gamla bordsduk kanske man väljer att riva sönder den och göra fina servetter av den istället! Eller varför inte använda en gammal matta som en ny sänggavel eller konstverk på väggen?!Viktigaste inredningstrenderna 2020 summering

Summa summarum så tror vi att 2020 verkligen kommer bli det år då miljömedvetandet kommer integreras med vårt sätt att se på inredning och möbler och att detta kommer dominera de inredningstrender som kommer lysa starkast det kommande året!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden hGJvR8:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!