Inredningstrender 2021 - De största trenderna
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrender 2021 - De största trenderna | Reforma Sthlm

De största inredningstrenderna 2021

Vi vill här nedan guida dig till de största inredningstrenderna in i 2021. Välj ut dina favorittrender som passar ditt hem och din stil bäst för att skapa ett härligt och trivsamt hem under 2021. Bland inredningstrenderna kan vi urskilja tre tydliga färger som gör sig påminda i alla inredningsmagasin där ute just nu. Dessa är jordnära toner, blåa toner och eldiga nyanser. För oss är detta ett tydligt tecken på att vi under 2020 saknat att resa och upptäcka färgglada miljöer på sydligare breddgrader. Därför tar vi 2021 med oss det in i hemmen istället. På tal om resor ser vi även att inredningen influeras av medelhavsländerna och både dess mer exotiska djurliv och färgglada detaljer. Även om vi uppskattar klimatet och naturen i sydeuropa har vi under 2020 även tagit större del av naturen i Sverige också. Karantän och restriktioner har snarare lett oss ut i skog och natur än in i storstaden. Detta ger sig uttryck i inredningen just nu och vi har blivit ännu mer benägna att ta med en bit av naturen in i hemmet, både i termer av nyanser och material. Förutom att vi ser fram emot resor så längtar vi också tillbaka en smula till 70-talet. De hetaste inredningstrenderna från 70-talet gör sig påminda in i 2021. Utöver detta ser vi två framstående material som vi älskar att pryda hemmet med; trä och teddy. Kombinera gärna dessa två material för balans. Förutom färg och material är former även något vi vågar experimentera mer med 2021. Speglar, vaser och soffor erbjuds i utformningar som i inte sett tidigare och som skapar en spännande och iögonfallande inredningsstil i ditt hem. Läs vidare nu när vi djupdyker i dessa trender och gräver djupare i hur vi kan ta in dem i hemmet!

Trendiga färger och former under 2021

Jordnära nyanser

Den första inredningstrenden som vi kickar igång denna lista med är de jordnära tonerna. Bland dessa jordnära toner finner du inte de mesta självklara beigea och bruna tonerna. Utöver dessa mest självklara finner vi även mörkröda toner, solgula och mossgröna. Alla dessa toner bidrar till att skapa en harmonisk och lugn atmosfär i hemmet. Många av trenderna som vi ser under 2021 går i just det temat - att skapa ett rogivande hem att trivas i, där du samlar kraft och fyller på med härlig energi.

Blå toner i havets och himlens tecken

Djupblå, havsblå, himmelsblå och pastellblå. Blå i alla nyanser är en het trend under 2021. Vad passar bättre än att bli påmind om blå himmel och blått hav när vi befinner oss i hemmet. De blåa nyanserna skapar en jordnära och rogivande känsla i hemmet. Det finns oändligt många möjligheter att ta in denna inredningstrend i hemmet. Du kan måla en vägg i sovrummet i en mörkblå färg. Detta kan bryta av ljusa linnesängkläder och det ljusa trägolvet på ett snyggt sätt. Ett annat alternativ, som vi verkligen älskar, är att våga välja en blå färg på möbler och inredning som du oftast inte ser i blått. Detta kan exempelvis vara en blå byrå, en blå lampa eller en blå matta. Kombinera gärna fler nyanser av blått för den fulla effekten!

Textilier och möbler i eldiga inslag

En av de färgtrender som vi ser är på ingång under början av 2021 är gula, röda och orangea toner. Dessa färger bidrar mycket till att skapa en hemtrevlig och rogivande känsla i hemmet. Färgerna kan tyckas vara skrikiga, intensiva och vågade. Men om du inte vill gå för solgula inredningsdetaljer och möbler så kan du anamma trenden genom att välja kuddfodral i dova roströda toner eller byta ut den genomskinliga glasvasen till en vas som skiftar i solnedgångens toner.

Iögonfallande och spännande formgivning

En av de största inredningstrenderna under 2021 kommer att vara oförutsägbara och oregelbundna former. När vi föreställer oss en blomvas så har vi säkerligen en bild i huvudet av ungefär hur denna ser ut. Detsamma gäller när vi föreställer oss en soffa, en matta eller en spegel. Under 2021 ska dessa suddas ut och allt vad vi trott om regelbundna former och förutsägbara möbler kommer ruckas på. Skapa ett spännande hem genom att bryta av med detaljer och möbler som får både dig och dina gäster att vända sig om och titta en extra gång.

Trendiga material under 2021

Möbler och inredning i trä är trendigare än någonsin

Många av de bästsäljande inredningsklassikerna under 2020 har varit tillverkade i just trä. Inom kategorin finns det så mycket härligt att upptäcka! Välj det träslag som passar ditt hem och dina preferenser bäst. Välj inredning i mörkt valnötsträ eller i ljusare ek. Trätrenden sträcker sig långt förbi bara stolar och bord. In i 2021 kan du finna allt från krukor till porslin i trä. För att ta denna trend till sin spets ska gärna trä kombineras med trä. Välj olika träslag och matcha det ljusa trägolvet med mörka matsalsstolar i valnötsträ.

Ta med naturen in under 2021

Detta är en återkommande trend som lever kvar från 2020. Under det gångna året har vi sett mycket naturmaterial som tas med in i hemmen. Detta tillåter dig att sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus och binda samman naturen utanför dörren med ditt hem. Ett enkelt sätt att anamma denna trend är förstås att fylla på med växter inomhus. Växter bidrar till att skapa en ombonad känsla i hemmet. Utöver detta erbjuds just nu många inredningsdetaljer och möbler som påminner om element vi finner i naturen. Rotting har varit otroligt trendigt under 2020, och är ett jättebra exempel på ett naturnära material som livar upp hemmet. Vi kan även finna många detaljer som går i naturens tecken, bland annat tavlor med motiv från naturen, skålar och vaser i form av snäckor och porslin i gröna toner.

Bryt av med fluffig inredning i teddy

Inte bara är det otroligt mysigt att gosa ner sig i en teddy fåtölj, det är även väldigt snyggt att inreda med. Teddy-trenden kickades igång redan under 2020, men lever kvar in i 2021. Vi ser mycket av det härliga molnliknande materialet på större möbler såsom soffor och fåtöljer. Dessa iögonfallande statement pieces ger karaktär till din inredning och bryter på ett snyggt sätt av kala ytor och raka linjer. Om du inte riktigt att redo att gå hela vägen med denna trend kan det vara härligt att ta in en detalj i teddy. Detta kan vara en kudde till vardagsrumssoffan eller en sittpuff i hallen.

Miljöer som givit inspiration inredningstrenderna under 2021

Inredning med inspiration från det exotiska djurlivet

Trend nummer fem som sprider sig i hemmen 2021 är djurtrenden. Djur i alla dessa former får spela en stor roll i vardagsrum, sovrum och hall. Ett tips för att verkligen anamma trenden helhjärtat är att välja tapeter eller textilier i trendiga djurmönster eller med djurmotiv på. Detta kommer med all säkerhet liva upp ditt hem och skapa mycket glädje till dig och dina gäster. Om du vill ta trenden ännu ett steg längre erbjuder inredningsbutikerna just nu ett stort utbud av möbler och dekorationer som påminner om djur. Ett av våra bästsäljande soffbord under 2020 var det svarta panterformade bordet “Dope as Hell” från varumärket Bold Monkey. Om du inte fick chansen att klicka hem detta bord under förra säsongen så har du nu en ny chans - i år erbjuds bordet i chockrosa och i leopardmönster!

70-talets färger och materialval är tillbaks

In i 2021 tar vi med oss en liten bit från 70-talet. De tydligaste influenserna som vi tar med oss är färgerna. Senapsgult, mörkgrönt och guld har aldrig varit trendigare! Bästa resultat får du självklart om du kombinerar dessa! För att bryta av dessa vågade färger rekommenderar vi att blanda upp med vackra möbler i rogivande träslag. Välj ett skåp eller ett sidobord i ett mörkt valnötsträ för att skapa den perfekta stilen. Vi vill tipsa lite extra om en av våra bästsäljande möbelserier under det gångna året; Reformas egendesignade serie Prime!

Det saknade soliga medelhavet inspirerar oss i vår

Vi är många som under det gångna året längtat lite extra efter en solig resa till medelhavsländerna. Detta tar sig uttryck i vår inredningsstil och inför 2021 tar vi inspiration från platser i södra Europa som ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Några av de inredningsdetaljer om vi tar med oss in i 2021 är det färgsprakande porslinet, det organiska materialen och de oregelbundna formerna.


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden M5rccT:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!