Inredningstrender 2022
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrender 2022


Inredningstrender 2022

Ett nytt år innebär nya trender på trend himlen, detta gäller inte minst när det kommer till inredning. Det nya året närmar sig med stora steg och många vill börja det med en ny fräsch start. Ett perfekt sätt att göra det är att anpassa och piffa upp sitt hem inför det kommande året. Vi på Reforma hjälper dig att inspireras och få koll på vilka trender vi tror kommer komma upp samt fortsätta regera under 2022. 

Trämöbler fortsätter att vara hett

Möbler tillverkade i trä är en trend som har varit oerhört populär det senaste året och som vi förutspår kommer fortsätta 2022 och även flera år framöver. Olika träslag har olika personligheter och färger och kan därför anpassas efter många olika hem - en gemensam faktor är dock att trämaterial bara blir vackrare med åren. Trä är ett material som kommer från naturen och är därför levande och kan förändras beroende på omgivningens förhållanden. Beroende på hur träet blir exponerat mot ljus, fukt och värme åldras det olika och kvist genomslagen slår igenom olika. En serie av möbler i trä som vi och många av våra kunder älskar är ‘Barbier’ från Zuiver. ‘Barbier’ finns som skrivbord, TV-bänk, sidobord/sängbord samt skåp - det finns alltså praktisk och trendig förvaring till alla rum i hemmet. ‘Barbier’ finns i svart, valnöt och ljust trä och är belagd med ribbor som skapar ett djup och ytterligare struktur i materialet.

Speglar i många olika former

Speglar är den perfekta inredningsdetaljen för att få ett rum att kännas luftigare och större. Speglar är både dekorativa och fyller funktion i rummet den placeras i. En trend som vi tror kommer vara stor under kommande år är inredningsdetaljer i olika former och strukturer som skapar ett utökat intresse och spänning i ett rum. Speglar är en perfekt detalj när man vill leka med olika former i ett hem. Kika in den ovala väggspegel ‘Oval’ från vårt egna varumärke Reforma. ‘Oval’ har en höjd på 130 cm och är därför perfekt i hallen eller sovrummet som helkroppsspegel. För att kombinera trenden med olika former och den elektriska trenden med starka färger är spegel ‘Layer’ från danska Broste Copenhagen perfekt. Spegeln som bäst placeras på väggen är unik och oregelbunden i sin form med en ram i två olika orangea nyanser. ‘Layer’ ger en fin färgklick i rummet och skapar en mer spännande och luftig atmosfär.

Hållbar och miljövänliga naturmaterial

Naturmaterial har varit en trend under 2021 men vi förutspår att den är här för att stanna. Naturmaterial som rotting, jute och bambu är tre material som många har förälskat sig i - och det är inte konstigt. Dessa naturmaterial har mer hållbar tillverkningsprocess, är slitstarka samt tillför en naturnära och harmonisk känsla i hemmet. På grund av dessa materials höga popularitet och känsla av tidlöshet finns de tillgänglig i allt från stora möbler som byråer till mindre inredningsdetaljer som förvaringskorgar. De små och stora detaljerna gör det möjligt att på ett enkelt sätt skapa en röd tråd i hemmet med genomgående materialval i liknande toner och struktur. Vi på Reforma älskar kontraster i hemmet och anser att det är A och O för en lyckad atmosfär. Skåpet från kollektionen ‘Twine’ från vårt egna varumärke är ett perfekt exempel på när material möts och gifter sig fint tillsammans. Skåpet ‘Twine’ har en modern med samtidigt lite retro känsla över sig. De fina och dubbla dörrarna i rotting gör sig fint tillsammans med de svart metall benen som är smala och diskreta och som dessutom gör det lätt att städa under. För att skapa en enhetlig känsla i hemmet och rummet är byrån ‘Twine’ och sängbordet ‘Twine’ perfekt att kombinera med. Både med matchande rotting dörrar ger ett modern och stilsäkert intryck.

Vintage

För att fortsätta på det hållbara spåret tror vi att vintage möblers popularitet kommer växa ytterligare under det kommande året. Det nya året innebär att ta vara på det man har eller göra mer hållbara val med miljön i åtanke. Vi på Reforma arbetar mycket med att göra det enklare för våra kunder att ta val som har minimal miljöpåverkan. Vi har ett stort utbud av just vintagemöbler som inte bara är gynnsamt ur ett hållbart perspektiv utan också tillför mycket karaktär till ett hem. Under vår stora kategorisida ‘Vintage’ kan du inspireras bland möbler och inredningsdetaljer som har en unik och spännande historia och som skapar en personlig miljö i hemmet. Möblera och smycka ditt hem med klassiska vintagematerial som trä, metall och läder som alla bara blir vackrare med åren. En vintage favorit som vi på Reforma har är detta runda soffbord som finns i tre olika storlekar. Soffbordet som är tillverkat i massivt trä har en fin lackad finish och den kraftiga naturfärgade strukturen ger vardagsrummet mycket karaktär och är perfekt att placera framför soffan ensam eller i kombination med någon av de andra soffborden i mindre eller större storlek. Ytterligare en populär möbel som är både vintage och trendig är denna stol tillverkad i järn och läder. Stolen är snygg och trendsäker och har en industriell look där det hårda järnet mäter den bruna och mjuka lädersitsen. Denna stol passa lika bra i den moderna hemmet som i det lantliga och utgör en fint kontrast mot resten av hemmet.

Starka och elektriska färger

Under många år har ljusa, mjuka och dova färger varit det som varit på våra väggar allra mest. Under kommande år ser vi tendenserna av att starka färger såsom turkos, kornblå och vinröd kommer målas på väggarna mer frekvent än förr. 2022 är året för att ta mer vågade beslut och testa sig fram till man möter den ultimata miljön och trivseln i hemmet. De starka färgerna på väggarna, möblerna och dekorationerna inspireras mycket från inrednings stilen Art Deco. Art Deco är en konst- och formgivningsstil som vill framhäva det dekorativa och exklusiva och det uttryck ofta genom rika färger och djärva geometriska former. Det djärva och starka ger ofta uttryck för ett mer intressant hem som är en upplevelse att vara i. Ett varumärke som kombinerar influenser från 80-talet med skandinavisk design och kan ses som en typ exempel på Art Deco är Hk Living. Det danska varumärket Hk Living har både klassiska och mer spännande designs i härliga elektriska färger och mönster. Sidobordet ‘Stoneware’ är ett perfekt exempel på när stark färg och oregelbundna former möts i en vacker design. Det mindre sidobordet har en fantastisk färg som fångar ögat direkt och ett material i stengods som gör att det står stabilt och ger ett exklusivt intryck.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden UcZEqq:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!