Inredningstrender 2022
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrender 2022Inredningstrender 2022

Är du nyfiken på vilka trender som förutspås dominera inredningsvärlden under 2022? Häng med på trendspaning, när vi på Reforma listar fem heta trender inom inredning 2022 som du bara inte får missa.

1. Hållbarhet och återbruk – det nya svarta

En av de starkast övergripande trenderna vi ser inom inredning under 2022, är hållbarhet. Det räcker inte längre att prata om hållbarhet – nu handlar det om att efterleva det. Men vad betyder det egentligen inom inredningsdesign? Svaret är: satsa på sådant du verkligen älskar och använder. Med väl genomtänkta köp och genom att ta till vara på det du redan har, är du på god väg till en mer hållbar inredning.

Hållbarhetstänket handlar också om att välja möbler och inredningsdetaljer av hållbara material och hög kvalitet, som håller länge. Naturmaterial som trä, keramik och läder är exempel på material som fortsätter att trenda starkt, eftersom de är både tidlösa och vackra. Dessutom är de vanliga att återbruka och enkla att återvinna.

2. Vintage gör comeback

Hand i hand med hållbarhetstänket, går vintage-trenden. Som en av de hetaste inredningstrenderna 2022 ser vi levande och dynamiska hem där gammalt mixas med nytt. Återigen är det här en fantastisk nyhet för dig som älskar att återbruka, rusta upp och inreda med gamla vintagemöbler. Eller helt enkelt tycker det är snyggt med inredningsdetaljer som andas vintage.

Läs mer om att hur du inreder med vintage här!

3. Japandi – japansk harmoni och skandinavisk minimalism

I sviterna av en global pandemi har hemmet kommit att bli viktigare för oss än någonsin. Det representerar nu den totala tryggheten och den lugna oasen där vi kan andas ut i en föränderlig värld. I takt med ett allt större behov av miljöer som främjar inre ro, avkoppling och glädje, har japandi-trenden fortsatt att växa sig riktigt stark inom inredning.

Japandi handlar om att skapa utrymme för harmoni, genom att rensa ditt hem på onödiga prylar och röriga ytor. Dold förvaring, avskalade och funktionella rum, naturnära och organiska element, vacker och omsorgsfullt utvald inredning – det är det som gäller under 2022. Lägg sen till ljusa, mjuka och jordnära toner av vitt, grått och beige i hemmet. Låt devisen “less is more” eller Marie Kondos “does this spark joy?” bli dina ledord under 2022.

4. Transparenta inredningsdetaljer

Transparent inredning var hett redan under 2021, men du kan med fördel fortsätta satsa på transparenta inslag i din inredning under 2022. Vackra stilleben i glaskupor, vaser, exponerade ljuskällor och annan transparent belysning – eller varför inte transparenta möbler, exempelvis i material som polykarbonat eller glas?

5. Eldigt, pastelligt och neon à la 80-tal

Som kontrast till krämigt beige och de ljusa toner vi fortsätter att se mycket av i inredningstrender 2022, säger vi nu också välkommen tillbaka till desto mer färgsprakande influenser à la 80-talet. Från svala pasteller, till magenta, poppiga neon-accenter och livfulla rödorange toner.

Men trots att det är eldiga nyanser av rött och orange som förutspås vara de hetaste statement-färgerna i din inredning 2022, så är det färgen lila som kliver högst upp på gräddhyllan. Pastelltoner eller lyxiga nyanser som purpur och mauve – det spelar ingen roll vad du väljer, så länge det är lila.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden YcWuSz:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!