Inredningstrender 2024
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inredningstrender 2024

Hållbarhet i Fokus

Ett av de mest betydelsefulla temana i inredningstrenderna 2024 är hållbarhet. Med ett ökat fokus på miljövänliga alternativ strävar många mot att skapa hem som är snälla mot både planeten och människor. Materialval spelar en avgörande roll här. Återvunna material, som återvunnet trä, återvunnen plast och återvunnet glas, kommer att vara högt efterfrågade. Dessutom kommer naturliga material såsom bambu, kork och linne att vinna popularitet för sin hållbarhet och estetik.


Klicka på bilden för att komma till väggmattan.


Biophilic Design: Naturen i Hemmet

Biophilic design är en trend som har växt sig allt starkare under de senaste åren, och 2024 blir inget undantag. Detta koncept fokuserar på att integrera naturen i våra inomhusmiljöer för att främja välbefinnande och harmoni. Gröna växter, naturinspirerade mönster och material som efterliknar naturen kommer att vara i centrum. Dessutom kommer stora fönster och öppna ytor för att maximera dagsljuset att vara populära inslag.

Klicka på bilden för att komma till taklampan.

Flexibla Möbler och Modulsystem

Med ett ökat behov av mångsidighet och anpassning efter olika livsstilar blir flexibla möbler och modulsystem allt viktigare. Möbler som kan anpassas och omkonfigureras efter behov kommer att vara en viktig del av inredningstrenderna 2024. Detta inkluderar modulsoffor, förvaringslösningar med justerbara hyllor och omvandlingsbara möbler som kan användas på olika sätt.


Klicka på bilden för att komma till soffan. 

Färgexplosion och Djärva Kontraster

Efter år av neutrala färgpaletter tar 2024 en vändning mot djärva och färgstarka inslag. Färgexplosioner och lekfulla kontraster kommer att prägla många hem. Djupa juvelfärger som smaragdgrönt, safirblått och rubinrött kommer att vara populära, både som accentfärger och som huvudfärger i olika rum. Denna trend ger utrymme för kreativitet och personlig prägel i inredningen.

Mjuka och taktila material

Under 2024 kommer fokus att ligga på material som skapar en mysig atmosfär. Mjuka tyger som sammet och ull, tillsammans med naturliga material som läder och linne, kommer att vara högt eftertraktade. Dessa material ger en känsla av värme och komfort till ditt hem.


Klicka på bilden för att komma till stolarna.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden kmYmUK:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2022 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2022 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!