Jul hos Reforma
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Jul hos Reforma


Skapa julstämning tillsammans med Reforma

Snart är julen här och det är en av våra favorittider på året. Mörkret faller utanför och den vita snön lyser upp vägarna. Inne tänder vi ljus och äter gott. Hos Reforma hittar du allt du behöver för att få en magisk julstämning i hemmet. Vi firar gärna julen hela december och januari. Vi tycker att man ska investera i ordentligt julpynt och mysig belysning som du kan ha år efter år och som är tidlöst. Vissa älskar att inreda med de traditionella färgerna röd och grönt när julen smyger sig på medans andra absolut inte vill ha dessa färger i sitt hem. Vi har alla vår egna inredningsstil som vi ofta även vill hålla i under julen. Inred iställer med naturfärger och tänk mer på material än färg! Jute och granris kan med fördel få pryda ditt hem.

Juldukning för bordet

Om det är något som verkligen är synonymt med julen är de gemenskap och att äta med nära och kära. Under julen spenderar vi mycket tid och långa kvällar runt matbordet och med god mat. På Reforma hittar du allt till din juldukning. Duka med det fina rustika porslinet Studio Craft ifrån Denby. Porslinet är rustikt men har jordnära toner. Klä ditt matbord i en naturfärgad duk av materialet linne för att få till den rustika och lantliga känslan. Köp granris och lägg över mitten av bordet och placera sedan ljusstakar eller ljusslingor emellan för att verkligen skapa ett bord med ordentligt julkänsla. För dig som vill ta juldukningen till en ny nivå kan även införskaffa dig julbestick! Vad passar inte bättre än bestick i mässing. Guld och mässing är verkligen en färg som tillhör julen och om du inte alltid vill ha guldbestick kan du införskaffa dig det som julbestick!

Pynta uteplatsen för den där sagolika julen

Glöm inte att pynta uteplatsen eller balkongen. Ofta riktar vi stort fokus till att pynta och göra det mysigt inne. Vi anser att det inte blir komplett om man lämnar utsidan opyntad. Om du har en balkong kan du vira granris runt balkongräcket och sedan vira en lång och tät ljusslinga runt. Ljuset kommer att lysa in på ett mysigt och hemtrevligt sätt! Du kan även placera en gran på balkongen för ytterligare julmys och julkänslan! Om du istället har en stor trädgård har du massor med möjligheter. Du kan klä din häck/grind/staket i vackra ljusslingor och låta dem lysa upp ditt hus med värme och ett vackert sken. Även små tomtar kan få flytta in i trädgården. 

Pynta fönstren med julstjärnor och andra vackra ting

Oavsett om man gillar att pynta mycket eller lite så är belysningen det absolut viktigaste. Nu under gråa kalla nätter vill vi ha de ljust och mysigt inne! Den belysningen som är kanske den viktigaste. Eller iallafall den belysningen som är mest synonym med julen är julstjärnan! Det finns mängder av olika sorter! Både som är i from av just en stjärna men även andra som är i form av kransar eller snödroppar. De finns även i mängder av färger och storlekar så de finns ett till varje fönster och hem! Värt att tänka på är att försöka hänga likadana stjärnor i fönstren som sitter bredvid varandra! Så det utanför ser symmetriskt och mer som en helhet ut. Det är även fint att hänga flera stjärnor i olika storlekar i samma fönster! Då kan du skapa som en stjärnhimmel!  

Mysig känsla med värmeljus och brasa

Om du har en öppen spis kan även denna tändas! Skaffa dig en vacker vadhållare som du kan placera all din ved i! Annars kan du självklart tända mängder av värmeljus. Värmeljus sprider just värme till ditt hem och ett lugn sprids direkt när du tänder ljusen! På Reforma hittar du även fina julstakar som du kan ha år efter år utan att de går ur tiden! Det finns både traditionella och lite mer moderna ljusstakar. Även här kan man tänka som med julstjärnorna att man ställer samma ljusstakar i fönstren som är på samma sida. Så ser det enhetligt och fint ut utifrån. Det är självklart även fint inifrån och skapar en fint sken i ditt hem. Riktigt mysbelysning helt enkelt.

Gran eller inte gran spelar ingen roll för julkänslan

Om du inte vill ha en gran inne kan de räcka med att ta in lite granris att pynta med! Det får samma känsla och samma härliga doft i ditt utan att du behöver konka på en stor gran! Du kan fortfarande dekorera den med fina julkulor! Som tillexempel julkulorna från Nordstjerne som är speciella med oerhört vackra! Dessa kommer du få många frågor om vart du har fått dem ifrån det kan vi lova!  Tips på julklappar under 500kr Julklappar behöver inte vara dyrt och det är alltid bäst att ge bort något som en person verkligen vill ha och behöver. Möbler och inredning är verkligen något de flesta vill ha och behöver till sina hem. Hos oss har vi listat en massa fin och prisvärd inredning som max kostar 500kr! Designinredning och möbler behöver inte kosta skjortan. Kanske hittar du även en julklapp till dig själv? Om du inte hunnit köpa alla julklappar än är ett presentkort från Reforma helt magiskt! Ge det till den inredningsintresserade och vi lovar att det kommer bli succé! Du kan skriva ett fyndigt rim och sedan låta personen själv välja exakt vad det vill ha! Vissa personen är helt enkelt svåra att köpa julklappar till och då är just presentkort en sådan present som är uppskattad!  Hoppas våra tips till en mysig jul är till användning! Men det viktigaste av allt under julen är att umgås med nära och kära och ta de lugnt. Även såklart att äta gott!  Ett tips är att köpa på sig nya julsaker efter julen till nästa år! Då är det ofta billigare och du kan göra riktiga fynd under mellandagsrean. Missa inte alla fynd du kan göra på Reformas mellandagsrea där du kan hitta mängder av fina designmöbler och dekoration till helt fantastiska priser.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ReLEJm:
Kommentarer:
Fortsätt »