Kvadratsmarta tips när du ska inreda attefallshuset | Reforma Sthlm
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Kvadratsmarta tips när du ska inreda attefallshuset

Attefallshus, friggebod, lillstuga - Kärt barn har många namn och med tanke på alla varianter av dessa som man har sett intill villor och sommarstugor under åren så verkar trenden med att bygga upp en extra stuga hålla i sig. Det är såklart helt förståeligt med tanke på hur praktiskt det är att kunna ge familj och vänner som hälsar på ett avskilt boende som ligger nära intill. Utmaningen ligger dock i att planera och inreda den lilla ytan på ett så kvadratsmart sätt som möjligt - så att ett helt hem får plats på 25 kvadratmeter. Därför vill vi på Reforma ge våra bästa tips för att optimera ytan i ditt attefallshus.

Ordning och reda med platsbyggd förvaring

Genom platsbyggd förvaring kan du både spara yta och enkelt skapa en sammanhängande helhet i ditt lilla attefallshus. Optimera ytan på bästa sätt genom att integrera din förvaring i till exempel trappan för att undvika oanvändbara och otillgängliga ytor. Tänk också på att utnyttja väggarna för förvaring, väggkonsoler tar mindre plats än en stående bokhylla. Se alla våra vägghyllor HÄR. För att ge ett harmoniskt intryck så är ett starkt tips att måla eller klä in den platsbyggda förvaringen i samma material eller färg som resten av väggarna - Och det är dessutom otroligt trendigt.

Terrass ger känsla av extra rymd

Om du har yta runt omkring ditt attefallshus till att bygga ut med en terrass så är detta verkligen en rekommendation för att få stugan att kännas rymligare och luftigare. Möjligheten att öppna upp och använda ytan utanför skapar en sömlös ute-inne-känsla som helt klart skapar extra rymd - Speciellt om det är stora fönster som gör att terrassen känns som ett extra rum. Detta tips kräver såklart lite mer förberedelse, planering och budget som bör tas i åtanke innan man bestämmer sig för att bygga en terrass.

Leta efter flexibla möbler

När man ska inreda kvadratsmart och optimera små ytor är det viktigt att välja möblemanget med stor omsorg. Något att kolla efter när man ska välja möbler är om de antingen går att multianvända, såsom till exempel en bäddfåtölj, eller anpassningsbara möbler såsom ett förlängningsbart matbord. Kolla in bäddfåtöljen ‘San Francisco’ som är i en härlig beige färg och som både skapar en bekväm sittplats och sovplats.

Avskalade möbler i rätt storlek

Ytterligare tips när du ska möblera är att tänka på att välja möbler i rätt storlek. Tänk inte att en större soffa kommer att ge större sittyta utan välj en mindre och nättare soffa där du istället lägger till en fåtölj eller sittpuff. Sittpuffar eller pallar kan dessutom flyttas runt och användas vid matbordet om en extra sittplats behövs. Att möblerna har enkla linjer och diskreta färger kommer också att bidra till ett luftigare intryck i hemmet. Dags att välja soffbord? Ett soffbord med glasskiva släpper både igenom och reflekterar ljus och ser inte ut att ta någon plats i rummet. Satsbordet ‘Irona’ har en nätt design med glasskiva och som dessutom har en praktiskt förvaring som är inbyggd under skivan.

Skapa rum i rummet

Att ha en öppen planlösning är nästintill avgörande för att lyckas få en liten yta att kännas luftig. Det blir därmed viktigt att försöka skapa rum i rummet som ger skenet av att det lilla huset innehåller alla delar som ett fullständigt hem ska göra. Rama in ‘vardagsrumsytan’ med en större matta och skärma av köket med en fristående köksö. I köksön kan du dessutom både ha mycket förvaring och använda som matbord tillsammans med några nätta barstolar. Barpallen ‘Läder’ har en avskalad och ren design som inte känns klumpig på en liten yta samtidigt som den är oerhört snygg och stilren.

Förstora känslan med rätt färger och speglar

Ett ganska självklart tips men som är ack så viktigt är att tänka på färgsättningen i attefallshuset. Vita eller ljust grå eller beige väggar ger ett mycket öppnare intryck än mörkare färger även om dessa kan kännas mysiga och ombonade. Samma sak gäller för mattor och övriga textilier i rummet som genomgående bör vara i en ljusare nyans. Även det klassiska tipset med speglar som gör att ett rum känns större och öppnare är värt att ta in när man ska inreda sitt attefallshus. För att förstärka effekten av speglar bör de placeras mittemot ett fönster för att reflektera så mycket ljus som möjligt.

Placera gardinerna rätt

Ljusinsläppet blir väldigt viktigt när det kommer till små ytor. Som tidigare nämnt kan ett stort glasparti ut mot terrassen vara något att fundera kring när attefallshuset ska planeras och byggas. Men stora glaspartier innebär att det kan bli otroligt varmt och gardiner är absolut något man vill ha för att kunna stänga ute solen under de allra varmaste timmarna. Hur man placerar gardinerna kan avgöra mycket för i vilken utsträckning man begränsar ljusinsläppet. Försök att sätta ljusa och skira gardiner i ytterkanterna av fönsterytan, på så sätt känns fönstret fortfarande stort och öppet trots att gardinerna är på plats. Att sätta gardinerna i skenor i taket hjälper dessutom till med att ge en känsla av högre takhöjd.

Inred på höjden

När golvytan är begränsad blir istället väggarna viktiga att utnyttja för både förvaring och annat. Häng till exempel upp väggbelysning hellre än att placera ut en golvlampa och utnyttja ytor såsom den över sängen för skåp eller hyllor. Kolla in vårt breda sortiment av vägglampor inne på Reforma HÄR. Hyllan ‘Loft’ från Nordal har en smart anordning för att hänga upp vinglas och andra köksgrejer på ett riktigt snyggt sätt - Den hängs dessutom från taket så att ingen golvyta behövs användas till vitrinskåp eller liknande förvaring. På så sätt kan du också använda skåpsförvaringen till andra grejer som du hellre vill gömma undan. Även dekorationer såsom väggkrukor eller amplar som hängs från taket kommer att sätta en personlig touch på huset utan att ta någon större plats.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden yd3tbq:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!