Miljövänliga möbler online
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Miljövänliga möbler onlineMiljövänliga möbler online

På Reforma Sthlm kan du handla miljövänliga möbler utan att bidra till några negativa avtryck på vårt klimat. Vi har inlett ett gediget arbete för att minska våra utsläpp i alla områden som det är möjligt. De utsläpp vi ännu inte har kunnat påverka har vi beräknat och därefter kompenserat för. Här kan du läsa mer om våra hållbara möbler och vår klimatstrategi!

Medveten konsumtion – varför så viktigt?

Att mänskligheten står inför sin största utmaning någonsin har antagligen inte undgått någon. De klimatförändringar som i dagsläget sker har vetenskapligt bevisats bero på människans handlingsmönster och de utsläpp som genereras av vårt levnadssätt. Det finns flera olika sätt att minska sin klimatpåverkan, ett av dessa är att konsumera mindre och / eller smartare. Medveten konsumtion är ett begrepp som vi fått höra mer och mer under de senaste åren och detta då medvetenhet kring vad vi handlar är av största vikt om vi ska kunna tackla de utmaningar vår art står inför. Vi på Reforma vill underlätta för våra kunder som önskar konsumera mer medvetet. Vi vill dels erbjuda kvalitativa möbler som kommer hålla länge, men också erbjuda hållbara möbler ur ett miljömässigt perspektiv. Tack vare vårt klimatarbete underlättar vi för dig som kund att konsumera inredning mer medvetet. Detta för att ditt hem ska vara lika välmående som vår jord.

Vår klimatstrategi

Det senaste året har Reforma genomgått stora förändringar för att bli mer klimatsmarta och miljövänliga. Vi har sett över vår verksamhet för att kuna reda ut inom vilka områden vi kan bli bättre. Både för att minska våra utsläpp men också för att vara säkra på att alla de personer som är involverade i produktionen samt transporten av våra möbler har bra arbetsförhållanden. Detta då social hållbarhet är lika viktigt som miljömässig hållbarhet. Detta arbete har lett till att vi har satt hård press på våra leverantörer, både i Europa och Asien. Vidare har vi valt att flytta en stor majoritet av vår produktion till miljöcertifierade fabriker där arbetsförhållanden och avfallshantering tas på större allvar. Detta har lett till att vi lyckats minska våra koldioxidutsläpp väsentligt. Vidare har vi tagit kontakt med våra speditörer för att byta våra transportavtal till att frakta våra leveranser med miljöcertifierade fartyg. De utsläpp vi inte har kunnat påverka har vi beräknat för att kunna kompensera för. Mer om det i senare stycke.

Reforma RESPONSIBLE - underlättar medveten möbelkonsumtion

En produkt av vårt miljöarbete är att vi har lanserat en ny produktkategori som heter Reforma RESPONSIBLE. Detta är en artikelmärkning som underlättar för våra kunde att göra ett ännu bättre och mer medvetet val i och med köp hos oss på Reforma. De artiklar som är märkta med den gröna Responsible-rutan är möbler och inredning som vi på Reforma rekommenderar lite extra. När du handlar hos oss kan du vara säker på att alla transporter och all materialanvändning är kompenserat för men de artiklar som ingår inom RESPONSIBLE är antingen tillverkade i certifierade fabriker och eller tillverkade av återvunna material.

Vintage möbler online

Ett mycket effektivt sätt att konsumera medvetet är naturligtvis att inte köpa nyproducerat. Vi pratar såklart om vintage möbler där ingen nytillverkning skett över huvud taget. Just möbler är den del av fysiska artiklar där det är väldigt tacksamt att handla vintage. Världen är full av möbler som behöver nya hem, men ibland kan det vara svårt att få tag på dessa. Där vill vi på Reforma handla som mellanhand mellan de som letar nya vackra möbler och de som inte längre är i behov av något. På Reforma kan du därför handla allt från gamla vintage matbord, vintage soffbord, vintage lampor och vintage stolar. Bra priser och leverans till dörren i hela Sverige. Att inte kunna handla coola vintagemöbler på grund av att du inte bor i en storstad är nu ett minne blott. Vi levererar hem till din dörr var du än bor och detta är vi omåttligt glada för. Köp dina vintagemöbler online på Reforma Sthlm!

Möbler av återvunna material

Är äkta vintage inte helt och håller din grej finns det ett ypperligt mellanting. Det är inget mindre än möbler tillverkade av återvunna material. Detta har blivit en stor trend på sistone och kallas ofta för upcycling. Det kan alltså vara att man har tagit delar från en sak för att skapa en ny sak med en helt annan funktion än ursprungsföremålet. Som exempel kan detta vara en lampa tillverkad delvis av kopparrör som tidigare använts som elledningar eller vattenrör. Vi älskar verkigen detta nya sätt att tänka och skapa. Det är lika nytänkande som miljövänligt och bygger en bro mellan alla inredningsälskare och alla miljökämpar. Det inte behöver inte längre utesluta det andra. På Reforma Sthlm finner du ett brett utbud av upcyclade möbler, det vill säga möbler av återvunnet trä samt möbler av återvunnet metall. Till exempel dessa ursnygga och prisvärda mattor gjorda av återvunna pet-flaskor räddade ur haven.

Möbler tillverkade i miljöcertifierade fabriker

För vissa känns det aningens svårt att inreda sitt hem med möbler och inredning som tidigare använts. Detta har vi på Reforma naturligtvis förståelse för och vill därför kunna underlätta även för dessa kunder att kunna göra ett bättre mer etiskt och hållbart val när de handlar möbler. Därför erbjuder vi nu möbler som är tillverkade i miljöcertifierade fabriker. Du kan med andra ord fylla ditt hem med miljövänliga stolar, matbord, barstolar, pallar, soffbord, bänkar, lampor och mycket, mycket mer. Dessa möbler hittar du under produktkategorin RESPONSIBLE och dessa möbler är producerade i fabriker med certifikaten SMETA, BSCI och ISO14001. Dessa certifikat säkerstället att fabrikerna har bra arbetsförhållanden för sina anställda, bra och miljövänliga elavtal samt bra avfallshantering. Detta är dels bra för de anställda ur ett socialt perspektiv samt mer hållbart då det innebär mindre utsläpp och bättre avfallshantering, vilket hela vår jord ekosystem gynnas av i längden

Klimatkompensation för de utsläpp som vi ännu inte har kunnat påverka

Vi har som sagt inlett ett gediget arbete för att minska våra avtryck på klimatet och detta arbete slutar inte bara för att vi nu är klimatneutrala. Vi vill konstant se över alla våra leverantörer för att hitta de områden där vi kan bli bättre. Vi är däremot medvetna om att det kommer dröja till dess att vi kommer vara ett helt utsläppsfritt bolag och därför vill vi, fram till den dagen kommer, kompensera för de utsläpp vi inte kan göra något åt. Därför har vi beräknat alla utsläpp och valt att kompensera för dessa i projekt som bygger vindkraftverk i Kina. Dessa vindkraftverk kommer att ersätta förbränning av kol i Zhangbeiprovinsen i södra Kina. Dessa kolkraftverk har tidigare varit det som försörjt delen av landet med el och ström. Har du fler frågor om detta är du välkommen att maila oss på info@reformasthlm.se så berättar vi mer!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden hAxfNx:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!