Möbler och inredning från House Doctor ? stylistens favoriter!
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Möbler och inredning från House Doctor - stylistens favoriter!Hösten är här och höstens inredningsnyheter lika så! Vi har intervjuat Reformas stylist och inredare Anna och därmed djupdykt i det populära varumärket House Doctors nyligen lanserade nyheter. Vi har frågat henne vad som bör satsas på för att säkerställa ett trendigt och hemtrevligt hem hösten och vintern 2019!

Vad är House Doctor och varför tror du att det är ett sådant populärt varumärke inom möbler och inredning?

House Doctor är ett underbart varumärke med rötter i Danmark, liksom många andra välkända namn inom möbeldesign. Deras designfilosofi bygger på kombinationen av skandinaviska trender och det mysigt bohemiska. Att deras möbler och inredningsdetaljer är designade efter just den skandinaviska och den bohemiska inredningsstilen är tydligt – då de verkligen är proffs på att hitta den perfekta balansen mellan dessa, annars ganska olika, stilar. De gillar att vara nytänkande och på snudd till provocerande i sin formgivning och som resultat av det skapas de mest härliga möbler! Letar du efter ett häftigt och sobert soffbord, matbord eller lampa är House Doctor svaret för dig! Just därför har vi sett till att det på Reforma ska finnas ett brett utbud av House Doctors möbler och inredningsdetaljer. Just för att vi personligen älskar dem!

Vi vet att du kikat på House Doctors nyheter hösten 2019, vad är utmärkande där?

Mest utmärkande kring House Doctors nyheter i höst är den perfekta balansen mellan skandinavisk lyx och den rustika industriella stilen. De vågar mixa och matcha trender från så väl det bohemiska hållet som det avskalade nordiska och kombinationen som uppstår blir verkligen härlig att vila ögonen på! Trendig manchester möter järn, bohemiska mönster möter nordisk ull och lyxig mässing möter rökigt glas. Just dessa typer av otippade kombinationer är precis vad jag absolut älskar med House Doctors möbler. Jag är så glad över att vi är en av Sveriges och Norges största återförsäljare av deras populära lampor, soffbord, matbord, hyllor, mattor och konstverk!

Vilka möbler och inredningsdetaljer är dina favoriter från House Doctors höstkollektion 2019?

Kul att du frågar. Jag har nämligen några få som jag lagt ögonen på något extra och funderar på att köpa hem till mitt eget hem! Först och främst älskar jag House Doctors mini-serie Orto. Orto kommer i ett ursnyggt och avskalat soffbord, sidobord och konsolbord. Dessa tre bord vid namn Orto vill jag nästan ha alla tre hemma! Ett tips är att de går att kombinera flera stycken på rad om du önskar ett större soffbord eller sidobord. Du kan även skapa nivåer i din inredning genom att ställa de olika Orto-borden från House Doctor bredvid varandra – det blir ju nästan som en konstinstallation! Vidare är jag nästintill besatt av deras nya stolar – Classico. Dessa kommer i en mörkgrå och en ljusgrå nyans och har en snygg och avskalad design utan att tumma på finess och coolhet. Jag älskar verkligen manchester och det är tydligt att detta material har slagit starkt inom inredningsvärlden på sistone. Jag vill förutom att ha mina matsalsstolar klädda i manchester gärna se det på såväl soffa som gardiner! Manchester är den nya, snäppet coolare, sammeten! Vilken tur då att serien Classico även kommer som just bänk / kökssoffa. Bänken har både armstöd och ryggstöd och passar därför lika bra i hallen som vid det större matbordet. Jag kommer nog placera soffan / bänken Classico i min inre hall då den kommer ge ett stiligt och ombonat intryck i en annan ganska tråkig vrå av mitt hem.

Vad kan vi, baserat på House Doctors höstnyheter, spå för trender över lag i inredningsvärlden det kommande året?

Jag har ju redan tjatat om manchestern, så det ska jag inte tråka ut er med på nytt. Men med det sagt är det verkligen en tydlig trend som avspeglas i House Doctors möbler och inredningsdetaljer i höst. Utöver det skulle jag säga att en solklar och snygg trend är att inreda bohemiskt, utan att gå allt för långt och galet med färgpaletten! Detta kanske låter omöjligt i mångas ögon då just den bohemiska stilen oftast förknippas med rostrött, orange, rosa, turkos och knallgrönt. Denna färgskala är ju såklart superhärlig men kanske något lätt att tröttna på. Det House Doctor visar med sina höstnyheter är möjligheten att med en sober färgskala i grått, blått, vitt och svart, fortfarande få till en bohemisk och rustik känsla. Detta gör de genom att leka med mönster och struktur på ett sätt som verkligen imponerar mig. Som exempel vill jag lyfta fram sittpuffen Strings som kommer både i storleken 80 cm i diameter, samt i rektangulär form som mäter 120 cm i längd. Dessa har en härlig struktur som ger en bohemisk känsla. Även materialet jute spelar oftast i samma lag som det bohemiskt och lantliga men i sittpuffarna strings blir det en mycket mer nordisk och modern känsla av det hela. Nästa trend som jag spår baserat på deras höstkollektion är materialen mörkt trä och ljus betong / cement. Med dessa två materialval kommer du komma långt med din inredning rent trendmässigt. Satsa på House Doctors ursnygga och stora bord ’Kant’ i mörkt trä och svart stomme. Eller deras vackra väggdekoration ’Face’ i cement som gör sig otroligt vackert på en målad vägg för att komplettera dina tavlor och posters hemma! Våga mixa och matcha med speglar, posters, tavlor och väggdekorationer för att skapa en personlig touch.

Tack Anna för att du har låtit oss intervjua dig om House Doctors möbler idag! Sist men inte minst: vad är dina tre bästa inredningstips?

Oj, vilken svår fråga. Inredning är ett sådant otroligt personligt fenomen och därför svårt att generalisera. Men just det kanske ska bli mitt första tips: våga vara personlig när du inreder. Fundera på vad du tycker om och vad du tycker är snyggt. Ingen gillar ett hem som ser ut som alla andras! Jag kan ibland bli full i skratt när jag kommer hem till någon då det blir så uppenbart att den som äger hemmets personlighet så väl avspeglas i inredningen. Även fast de möbler och detaljer som där och då står framför mig inte är val som jag skulle göra blir det så obeskrivligt snyggt när man ser det i relation till personen som äger hemmet! Tips nummer två: Våga prova dig fram. Är du trött på ett matbord? Måla om det innan du säljer och köper nytt. Man vet aldrig, det kanske blir precis den uppdatering till köket som du var ute efter. Prova dig även fram när det kommer till position av möbler och detaljer. Det dynamiska hemmet är det härliga hemmet i min mening! Mitt sista tips får bli att låta det ta tid. Det är när vi ger någonting tid och energi som det verkligen blir bra – så är det med allt från jobb till relationer och inte minst även när det kommer till våra hem. Stressa inte! Köp det du älskar och vet att du vill ha till ditt hem. Precis som jag ska göra med House Doctor-nyheterna nu i eftermiddag!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden VV5jgq:
Kommentarer:
Fortsätt »