Möt våren med dessa trendfärger
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Möt våren med dessa trendfärger

Färgtrender inom inredning 2019

 

Våren är kommen och det blir allt tydligare vad som väntas bli detta års absolut hetaste trender när det kommer till heminredning: kraftfulla och förföriska färger så som gul, korall, rött och orange! Vill man något hellre än att omvandla sitt hem till en utstickande och lekfull oas med hjälp av dessa underbara kulörer? Svaret är nej!

 

Våga inreda med rött och korallSträva efter en röd nyans som har en gnutta orange i sig. Vi vill inte att det ska gå mot det blodiga/bruna hållet utan mer åt det cericea, pigga och orangea hållet. Då denna färg är extrem och intensiv vill vi inte låta den ta över allt för mycket. Begränsa den röda färgen till ett överkast på sängen eller fondvägg i hallen. Det blir lätt överdådigt och för mycket. Den röda färgen ger din heminredning ett dramatiskt och sensuellt inslag som är perfekt för den moderna innerstadsbon. Har du just nu en monokrom och avskalad stil i hemmet kan just röda detaljer bli perfekt för dig för att liva upp atmosfären riktigt ordentligt! Den röda färgen som går mer åt korall-hållet är den som vi ser allra mest av just nu. Inredningsmagasinen fylls till brädden med korallröda kuddar, korallröda sammetsgardiner och mattor i kulören korall. Våga satsa på denna uppiggande färg till ditt hem nu i vår. Vi lovar att du inte kommer ångra dig. Det röda och korallrosa blir perfekt till lackade ytor och moderna, skandinaviska möbler. Det fräschar upp och ger liv till en inredning du kanske annars börjar tröttna på. Den oförklarliga energi som finns i de orangea, röda och korallfärgade kulörerna är underbar. Just färgsprakande och positiva färger ser vi allt mer av när det kommer till heminredning och denna positiva trend uppmanar vi alla till att haka på när de inreder sina hem.

 

Budgettips: Färgsprakande posters och konst 


När det kommer till trender och kanske framförallt trendfärger är det enkelt att vilja avstå på grund av risken att trenden ska övergå snabbt. Vi förstår dig! Därför är det absolut bästa, mest effektiva och prisvärda beslutet att satsa på nya posters när det kommer till trendfärger. Hur får man enklast in färg och liv i ett rum? Häng upp några posters och skapa din egna färgsprakande tavelvägg och du är hemma! Vintage posters eller posters som liknar gamla skolplanscher med coola motiv är ett perfekt sätt när du vill ge ditt hem mer färg. På Reforma Sthlm handlar du billiga posters online i vintage stil eller med coola grafiska mönster. Sätt färg och personlighet på dina väggar. En ny poster i sovrummet, vardagsrummet eller hallen och du kommer komma hem med ett stort leende på dina läppar. Den senaste trenden när det kommer till posters och tavlor är att hänga upp vävda mattor på väggen. Et danska varumärket Nordal har varit snabba på bollen på denna trend och du kan nu klicka hem supersnygga vävda mattor att hänga upp som konstverk på väggen. Häftiga motiv och utstickande färger vill vi se på denna textilkonst. Varför inte satsa på en tavelmatta i millenial pink? Milleniumrosa har haft stor slagkraft i inredningsvärlden och vi har sett den på allt från möbler till textilier. Nu trendar en mer nedtonar variant av denna annars väldigt skrikiga nyans vilket på ett sätt demokratiserar denna färg och gör den mer användbar i alla typer av hem.  

 

Gult är inte fult!


Gult är utan tvekan vår mest hoppfulla, positiva och optimistiska färg. Färgen som skiner upp, belyser, piggar upp och ger dig ett leende på läpparna vill vi i vår se på allt från soffor till väggar! Den pastellgula gula kulören görs sig väl med såväl klassiska möbler i sekelskiftesstil som modern inredning med plast, glas och raka linjer. Addera ett gäng härligt solgula kuddar till soffan, en cool gul pläd på sängen eller varför inte klä om soffan med ett manchesterfodral i en kall gul nyans. På Reforma Sthlm köper du den populära knut-kudden i gul sammet, gula linneservetter från HK Living som blir perfekt till påskdukningen men passar lika bra därefter när det vankas sommarmiddag, gula sittpuffar med häftiga mönster och gula stålstolar där det industriella möter det modernt lekfulla! Den gula trenden går även väl med den minimalistiska trenden vi sett mycket av på sistone. Den gula färgen är nämligen väldigt avslappnande och behaglig för ögat, vilket man först kanske inte kan tro. Kombinera därför denna färg med minimalistiska soffbord i betong och enfärgade mattor för att fortsätta på den avskalade och härliga atmosfären du redan skapat i ditt vardagsrum. Limegrönt och citrongul är färger vi nu ska vänja oss vid och det är bara att våga fullt ut när det kommer till dessa färger. Vi vet att de må ligga ett par kilometer utanför den bekväma och berömda boxen men för all del! Låt oss våga något nytt! Om du inte känner för att måla om hela vardagsrummet i en limegrön nyans, det är ok, vi förstår dig! Kan en bra början vara att addera några gula inredningsdetaljer. Exempelvis en skulptur, en ljusstake, en mindre matta eller några kuddfodral. Börja smått, känn efter och låt sedan de kreativa fingrarna gå loss. På Reforma Sthlm kan du klicka hem dina nya trendkap online, snabba leveranser och prisgaranti!

  

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Puf2nm:
Kommentarer:
Fortsätt »