Namnlöst blogginlägg
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred med mysiga och värmande mattor i vinterInred med mysiga och värmande mattor i vinter

Nu när vintern har tagit inträde med stormsteg kan det vara på tapeten att inreda om i hemmet för att skapa en mer mysig och ombonad känsla. När temperaturen sjunker vill många krypa upp i soffan och värma sig bland mjuka plädar & filtar och prydnadskuddar. Det man många gånger kan glömma bort är att en matta kan göra mycket för värmen och mysfaktorn i rummet. En mattor håller inte bara värmen i rummet utan skapar ökad trevnad och enhetlighet. Vi tipsar om några av våra mest populär mattor i olika material och storlekar!

Investera i en mysig matta

Vi ser mattor som en stor investering. En matta i ett slitstarkt material och hög kavlité kan hålla hur många år som helst och bidrar mycket till ett rum. En matta skapar en helhet i rummet och för möblerna samman till ett. Alla rum i hemmet kan höjas med hjälp av en härlig matta och skapar fina kontraster mot golvet. Hos oss kan du hitta mattor för alla hem och rum.

Mattor i ull och tuftat material

Mattor i ull och tuftat material är ofta mycket mysig och mjuka och skapar därmed en härlig stämning i rummet den placeras i. Ull är ett naturfiber som förekommer mycket i tillverkning av mattor därför är det en självklarhet att vi har ett stort utbud av detta. En extra mysig matta i 100% hållbart framtagen ull är mattan ‘Fluffy Dream’ från vårt egna varumärke Reforma. ‘Fluffy Dream’ är som det låter en fluffig, mjuk dröm till matta som ger en känslan av att gå på moln. Den fluffiga texturen ger ett ombonat intryck och den passar därför perfekt i vardagsrummet eller i sovrummet. Den ljusa och vita färgen ger rummet ett fräscht och modernt intryck och gör att den är lätta att matcha med många olika inredningsstilar. Om du istället är ute efter en matta som direkt drar till sig uppmärksamhet och som agerar som en statement piece i hemmet bör du satsa på mattan ‘Line’ från Broste Copenhagen. Mattan ‘Line’ är en symmetrisk rund matta också tillverkad i ull men med en mer kortluggad version. Den symmetriska formen kombineras med ett asymmetriskt mönster i skiftande grå, rosa och beiga färger. De perfekta och jordnära tonerna gör att mattan fint kan matchas med andra dova färger men samtidigt ge ett starkt intryck genom det väldesignade mönstret.

Mattor i återvunna material

Vi på Reforma brinner för miljö och hållbarhet och strävar alltid efter att ta nya steg i vår utveckling som företag. Att i största möjliga mån arbeta med återvunna material är därför något som vi arbetar med varje dag. Vi har många mattor i återvinnet material som uppfyller detta. En utav de är den vackra mattan ‘Ankara’ från Fuhr Home som är tillverkad av 100% återvunnet läder. ‘Ankara’ är inte bara en matta utan kan beskrivas som ett konstverk. Material är helt gjort av patinaläder som är sytt för hand och materialet blir bara vackrare allt efter som tiden går. Placera i vardagsrummet för den perfekta vintagelooken i hemmet. Ytterligare en matta i en mörkare höstig och tidlös färg är mattan ‘Tindre’ från House Doctor. ‘Tindre’ som kan placera utomhus och inomhus är tillverkad av återvunna plastflaskor och är ett perfekt multi funktionellt och hållbart alternativ att ha som matta. Den ovala formen och den djupa gröna färgen gör ‘Tindre’ mycket användbar och modern med den något ovanliga formen.

Mattor i jute

Materialet jute har under en längre tid varit en het trend inom inredningsvärlden. Jute är även väldigt populärt när det kommer till mattor då det ger hemmet ett naturnära och organiskt intryck. Jute som material på mattor är perfekt då det är slitstark och har en hållbar tillverkningsprocess med minimal miljöpåverkan. Jutemattor är dessutom mycket värmeisolerande som gör att det är den perfekta mattan att pryda kalla vintergolv med. En matta i jute som vi på Reforma älskar är ‘Ella’ från det svenska varumärket Dixie. ‘Ella’ finns i två olika färger, en naturfärg som framhäver strukturen i materialet och i en svart färg som skapar ett fint djup. Ytterligare en matta i jute som vi älskar är ‘Hafi’ från House Doctor. Mattan ‘Hafi’ finns i fler olika storlekar som gör att du kan anpassa den efter dina behov och vilket rum du ska placera den. ‘Hafi’ är tillverkad av en blandning i jute, bomull och ull och har en fin handvävd struktur. Den trendiga bruna färgen och den melerade effekten tillför värme och mjukhet i rummet samtidigt som den skapar struktur och en enhetlig känsla.

Vävda och handkunta mattor

Vävda och handknutna mattor är alltid ett säkert kort i hemmet för att skapa karaktär och ett unikt uttryck. Mattan ‘Ranjar’ från House Doctor är den perfekta blandningen mellan en matta i jute och en vävd matta. ‘Ranjar’ är fint vävd i bomull, ull och jute som tillsammans skapar fina strukturer och värmer dina kalla golv. Mönstret som denna matta är tidlöst vackert och tillsammans med fransarna vid kanterna ger den oss intrycket av den klassiska trasmattan. ‘Denim’ från Speedtsberg är ytterligare en härlig matta som ger oss intrycket av en klassisk och tidlös trasmatta. ‘Denim’ är en mindre, vävd matta i blått med en härlig melerad effekt. Den funktionella och klassiska modellen gör att den enkelt kan kombineras med olika stilar och i olika rum. Den något mindre storleken i måtten 60x90 gör att den passar perfekt i hallen, på badrumsgolvet eller barnrummet.

Lugg och ryamattor

Klassiska lugg och ryamattor går aldrig ur tiden och finns i många olika modeller, färger och mönster. Varumärket ‘Bloomingville’ har två nyheter som just landat i vårt sortiment som vi älskar! Mattan ‘Addo’ är en cool rektangulär matta med geometriskt mönster i två olika gråa nyanser. Den gråa färgen gör ‘Addo’ lättmöblerad samtidigt som mönstret ger mattan en unik touch. Är du ute efter en färgklick när det kommer till mattor är ‘Abiola’ istället något för dig! ‘Abiola’ är en multifärgad matta med ett trendigt mönster i vitt, blått och brunt och är den perfekta färgklicken i ett avskalat hem.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden dras5j:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!