Nytänkande sätt att ta in rotting i ditt hem
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Nytänkande sätt att ta in rotting i ditt hemNytänkande sätt att ta in rotting i ditt hem

En trend som vi tagit med oss från 2020 och in i 2021 är rottingtrenden. Detta naturnära och snygga material verkar aldrig gå ur tiden - och vi älskar det! I och med att trenden bara växer utvecklas även utbudet av möbler och inredning i rotting. Det mest klassiska du kan finna inom kategorin är rottingfåtöljer och rottingstolar i retrostil. Dessa möbler, som kickade igång hela denna rottingtrend, har kompletterats med allt mer inredning i det härliga materialet. Idag kan du hitta alltifrån lampskärmar till stora skåp i materialet. Förutom att rotting är väldigt snyggt, så är det även ett naturmaterial som är mycket hållbart och starkt. Investerar du i rotting gör du därför ett mer etiskt och hållbart val samtidigt som inredningen kommer att hålla över lång tid.

Tips när du inreder med rotting

Här nedan vill vi dela med oss av tre grundläggande tips för att lyckas med din inredning i rotting i hemmet. Målet är att skapa en balanserat och spännande hem, utan att tumma på funktionalitet och stilsäkerhet.

Balansera upp den kalla väggfärgen och de industriella materialen med rotting

En trend som varit mycket omtyckt under 2020 är de industriella och rustika inslagen. Inte minst vi på Reforma älskar denna trend och har fyllt på sortimentet med mycket möbler och inredning som går i linje med denna trend. Risken med industriell inredning är dock att hemmet och rummet kan upplevas kallt och tråkigt. För att inte hamna där är det viktigt att bryta av raka linjer, rustika material och kalla toner med mjuka material, jordnära färger och böljande former. Här tror vi att rotting kan göra susen! För att balansera upp och skapa ett hem att trivas i kan hårda material med fördel blandas upp med inslag av rotting. Då får hemmet en mer rogivande känsla och bjuder in till en mysig tid för dig i ditt hem. Byt ut betongbänken till en bänk i rotting, byt ut den industriella lampan mot en lampa i rotting eller varför inte byta ut förvaringslådorna i vitt trä till förvaringslådor i rotting. Här finns det många olika möjligheter som passar alla hem!

Våga välja rotting på otippade inredningsdetaljer

Vi har nog alla sett rottingtrenden under det gångna året på ett eller annat sätt. Inredningsmagasin och sociala medier har kryllat av bilder på de klassiska caféstolarna med rottingsits och loungestolar i det naturliga materialet. I år tar vi trenden ett steg längre och förutom dessa klassiska möbler, som vi också älskar, kommer vi se materialet på mer oförutsägbara produkter. Nu kan vi hitta bland annat lampor, hyllor och soffbord tillverkade i rotting. Längre ned i inlägget kan du hitta mer information om de bästsäljande produkterna inom kategorin just nu! Vi gillar inredning som sticker ut och som går emot det förväntade. Detta skapar liv i rummet och en intressant inredning som både du och dina gäster kommer att uppskatta.

Förvara både stort och smått i rotting

Rotting erbjuds inte bara i de klassiska utformningarna längre, utan utbudet har breddats och idag finner vi många spännande inredningsdetaljer och möbler i detta härliga material. Bland annat har det den senaste tiden blivit väldigt populärt med stora förvaringsmöbler som antingen helt eller delvis är klätt i rotting. På Reformas erbjuder vi stilsäkra rottingskåp, både från vårt eget varumärke Reforma och från andra varumärken såsom Nordal, HK Living och Bloomingville. Dessa är riktiga statement pieces och får både dig och dina gäster att vända sig om och lägga ett extra öga på möbeln. Den perfekta platsen att placera skåpet är antingen i vardagsrummet för förvaring av plädar, spel och böcker eller i sovrummet för extra förvaring. Om du inte riktigt vill gå hela vägen med rottingtrenden och köpa hem dyra möbler kan du anamma trenden genom att klicka hem korgar i rotting. Dessa fyller stor funktion och kan användas såväl i badrummet och sovrummet som i hallen och på balkongen. På Reformas erbjuder vi ett stort urval av olika design och storlekar.

Bästsäljande rotting på Reforma

Sortimentet av olika rottingprodukter på Reforma har varit mycket omtyckt och vi har kunnat urskilja några favoriter som ni gillar extra mycket. Här nedan finner du en lista över fem populära rottingprodukter - som vi verkar gilla lika mycket som vi gör!

Taklampa - Rotting: Madam Stoltz

Vacker taklampa från varumärket Madam Stoltz som kommer bidra med extra mysfaktor i ditt hem. Den är tillverkad av helt naturlig rotting och har en diskret sladd till taket i svart. Dess naturliga material gör att varje lampa blir unik i sin färg och form. Rund och mjuk form, härlig naturfärg gör den lättstylad och sladden på 2 meter gör att den är enkel att sätta upp vart du vill i ditt hem.

Skåp 'Sanna': Bloomingville

Stilfull och modern byrå i en vacker naturnära färg från Bloomingville. Byrån har två skåpdörrar och en mindre hylla längre ned. Byrån kommer bli den perfekta förvaringslösningen, samtidigt som den kommer göra sig snygg i alla rummen. Perfekt att ha i vardagsrummet för att förvara sådant som inte får plats någon annanstans, eller varför inte i sovrummet för att förvara kläder eller annat annat smått?

Korgar 'Safi' 3-pack - Rotting: Broste Copenhagen

Set Safi med tre stycken korgar i olika storlekar med stabila handtag och hållbar form tillverkad av naturlig rotting. De fungerar lika bra att använda till handduksförvaring, smutstvätt eller ytterdel till kruka med växter. Passar in såväl i hallen och köket som i vardagsrummet och badrummet. Dessa kan placeras ut i hemmet eller ställas tillsammans och utgöra en snygg detalj i rummet. Korgarna ger en häftig retrokänsla med modern touch i ditt hem.

Loungestol - Rotting: HK Living

En vacker loungestol i rotting med naturnära look och hög designfaktor. Denna loungestol passar lika bra på uteplatsen under soliga sommardagar som i sovrummet som en häftig fåtölj. Den unika designen går i linje med övrigt sortiment från varumärket HK Living.

Sideboard 'Twine' - Natur: Reforma

Trendigt sidobord från vårt eget varumärke Reforma. De fina dörrarna i rotting höjer modegraden till en ny nivå. Den här byrån är en snygg kombination mellan modern och retro design. Matchas snyggt tillsammans med andra möbler som har många olika designuttryck. Denna byrå kommer att bli en användarvänlig och dekorativ möbel till ditt hem.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden uSkBws:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.