Runda matbord
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Runda matbord

Hemmets hjärta

Matbordet är den möbel som verkligen symboliserar gemenskap i våra hem. Vi på Reforma ser matplatsen som hemmets hjärta och den sociala samlingspunkten. Matbordet går att se som en investering för hemmet, det är en möbel som alla ska kunna använda och trivas runt i många år framöver. Att äta tillsammans vid matbordet är ett av våra vanligaste och mest uppskattade tillfällen att göra med våra nära och kära och just därför är valet av det rätta matbordet viktigt. I det här inlägget vill vi lyfta runda matbord som är en stor trend just nu och dessutom det mest sociala matbordet tack vare sin inbjudande form.

Runda matbord

Fördelen med ett runt matbord är att alla middagsgäster bjuds naturligt in till samtalen och gemenskapen, det känns ombonat och trevligt att sitta kring ett runt matbord då ingen hamnar på kanten. Viktigt att tänka på inför ett köp av ett runt matbord är dess diameter och omkrets i förhållande till rummet bordet skall stå i. En diameter på exempelvis 100 cm ger en omkrets på ca 314 centimeter.

Runda matbord från vårt eget varumärke Reforma

Reforma har en helt egen kategori tillägnat åt runda matbord just för att det är bland det trendigaste du kan ha i ditt hem just nu och är inte bara väldigt funktionellt utan en snygg inredningsdetalj.  I Vårt segment för runda matbord finner du dem i flera olika stilar: modern design, dansk, shabby chic, vintage och nordisk design.  Du hittar också runda matbord från flera olika varumärken som Reformas egna, House Doctor, Bloomingville, KDESIGN, Madam Stoltz, Rowico, Hubsch och många fler!

Runda matbord i återvunnet trä och FSC-märkt trä

Flera av Reformas matbord är i FSC-märkt och genom att köpa en möbel som är FSC-certifierad gör du ett bättre miljöval! FSC-märkningen innebär att möbelns trä består av 100% FSC, ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. För att göra det tydligt för kund vilka möbler vi rekommenderar extra ur miljösynpunkt märker vi alla artiklar som är producerade i miljöcertifierade fabriker, av återvunnet material eller vintage med grön ’RESPONSIBLE’-logga. Utöver det har vi valt att utforma olika hållbarhetssymboler som vi just nu arbetar med att kunna märka upp på de artiklar som uppfyller respektive krav. Håll utkik efter dessa när du handlar hos oss! 

Läs mer om Reformas hållbarhetsarbete här!

Tips vid inredning av runt matbord

Att tänka på när man inreder med ett runt bord är att det behöver närma sig mitten av rummet för att alla ska få plats. Vi har ofta en tendens att placera möblerna längs väggarna annars för att skapa en så fri yta som möjligt men i det här fallet öppnar vi upp för en mer central mötesplats genom att placera bordet närmare mitten. Om en matta under bordet önskas är ett tips att välja en rund då det ramar in bordet på ett snyggt vis och bidrar till at placeringen i rummet uppfattas som mer naturligt. Välj en matta vars diameter överstiger bordets och bakbenen på stolarna med god marginal. För att få det så snyggt som möjligt bör då mattan vara så pass stor att hela matgruppen ryms.

Runt matbord för den mindre ytan

Bord man lite mindre och inte har plats för ett så stort matbord är det runda pelarbordet ett perfekt val.  Konstruktionen innefattar endast en pelare mitt under bordet vilket gör att man får plats fler, bordet är oftas mindre i sig och inte lika tungt.

Våra fem populäraste runda matbord

Matbord 'Pillar' – Teak/Natur från HK LIVING

Matbord 'Pillar' är ett runt matbord som skapar en härlig gemenskap då alla runt bordet kan se varandra och delta i konversationerna.  Förutom att bordet är snyggt att kolla på och blir en designfull inredningsmöbel kommer det att bli hemmets mittpunkt för vänner och familj. Det är tillverkat av naturligt teakträ och har kännetecken som visar tydligt på att bordet är handgjort. Vackra detaljer pryder bordets stomme och tillsammans med det något skiftande mönster och färg blir bordet unikt och vackert. Passar perfekt in i de allra flesta hem och är ett enkelt bord att matcha med övrig inredning. HK Living är ett holländskt varumärke som tillverkar möbler och inredning i traditionell bas med modern touch och känsla.

Matbord 'Hypnotising' - Svart från Bold Monkey

Matbordet 'Hypnotising' från det hollänska varumärket Bold Monkey är vackert och elegant i sin enkelhet. Det vackra ringmönstret i kombination med den enkla designen gör bordet både unikt och diskret. Lyft din matsal eller ditt kök till nya nivåer med detta eleganta och tidlösa matbord som du enkelt kan komplettera med vilka stolar du vill.

Matbord 'Nellie' – Grå

Matbord 'Nellie' är ett modernt och stilrent matbord från vårt eget varumärke Reforma. Bordet är i pulverlackad mattsvart metall med en toppyta i målad ljusgrå MDF. Den har en robust stång i mitten av det runda bordet och en slät toppskiva som i kontrast gör att bordet känns väldigt lyxigt. Tack vare bordets smakfulla desgin och klassiska materialval blir det tidlöst och kommer att passa in i alla typer av hem.

Matbord 'Marbleous' – Svart

Matbord 'Marbleous' från vårt eget varumärke Reforma är ett perfekt runt matbord som är mycket prisvärt! Kring detta matbord behöver du inte anpassa dig till bordsben som bara är i vägen då bordet står på en pelare istället för på fyra ben. Stommen är i svartlackad metall och bordskivan i vacker marmorimitation, skivan är lättskött och enkel att torka av med en trasa.  Bordet mäter 120 cm i diameter och är därmed anpassad för att sitta sex stycken kring med gott om rum, det finns även plats för upp till 8 personer om man vill sitta mer tätt. Det här bordet blir en smakfull inredningsdetalj i såväl vardagsrummet som köket.

Matbord 'Rondo' - Transparent/Guld

Matbord 'Rondo' är ett stilfullt och elegant bord men en bordskiva i glas och underrede i kromstål. Glasskivan ger det här runda bordet en lätt och transparent känsla, vilket gör det till ett alternativ som passar mycket bra i små utrymmen men gör sig även snyggt i större rum. Bordet utstrålar lyx och kommer att bli en elegant detalj till hemmets övriga inredning. Matbord 'Rondo' är från vårt egna varumärke Reforma.


Hela Reformas breda utbud av matbord hittar du här

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden YpEs8w:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!