Så här inreder du ditt hem med minimal klimatpåverkan
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så här inreder du ditt hem med minimal klimatpåverkan

De flesta inredningstokiga där ute mår bra av ett hem i förändring. Däremot har det säkert inte undgått någon att konsumtion belastar vår miljö och i längden försvårar kommande generationer tillgång till råmaterial och möjlighet att leva på en välmående jord. Reforma har just därför genomgått stora förändringar för att påverka vår produktionskedja och säkerställt att de möbler vi säljer är tillverkade av hållbara material samt på ett miljövänligt vis. Här kan du läsa vår guide för hur du inreder ditt hem klimatsmart!

En snittorder hos Reforma sparar 40kg koldioxid. Minska din klimatpåverkan genom att köpa miljövänliga möbler!

90% av möblerna som säljs under varumärket Reforma är tillverkade i miljöcertifierade fabriker. I kombination med att en stor andel av våra möbler är tillverkade av återvunna material kan det konstateras att en möbel köpt hos Reforma innebär ett vässentligt lägre avtryck på klimatet.


Hos Reforma handlar du klimatneutrala sittmöbler från varumärken så som House Doctor, HKliving, Nordal och Bloomingville. Handla här >>

Utöver en hållbar produktionskedja har vi dessutom beräknat alla utsläpp genererade av materialutvinning, produktion och transport och klimatkompenserat för 200%! Detta betyder att när du handlar en möbel på Reforma sparar du i snitt 40kg koldioxid, jämfört om du handlat den hos någon av våra konkurrenter! 

Återvunna material, hållbar produktion och miljövänliga transporter 

Reforma vill gå i bräschen för klimatsmarta möbler möjliggöra en hållbar möbelkonsumtion för svenska folket. Vi är övertygade om att våra kunder vill göra medvetna val och är därför stolta att kunna erbjuda ett så pass brett utbud av snygga och prisvärda möbler och inredningsdetaljer som dessutom är ett mer miljövänligt alternativ. 


Klimatsmarta matbord i flera olika inredningsstilar. Handla ett klimatkompenserat matbord här >>

Visste du att textilindustrin är en av vår tids största klimatbovar? Just därför är det extra viktigt att du gör medvetna val när du köper textilier till ditt hem. På Reforma finner du exempelvis ett brett utbud av mattor tillverkade av återvunna PET-flaskor. Dessa plastflaskor har alltså räddats ur haven, brytits ner och gjorts om till mjukt garn som sedan vävts till mattor. Utöver det är alla textilier som säljs på Reforma klimatkompenserade för så att du med gott samvete kan smycka ditt hem med allt från plädar till prydnadskuddar!


Köp vackra mattor tillverkade av återvunna material och mattor från välkända varumärken som dessutom är klimatkompenserade för här >>För att underlätta till mer medvetena och miljövänliga köp har vi lanserat produktkategorin RESPONSIBLE. Köp extra miljövänliga möbler här >>


Reforma vill uppmuntra till ett mer cirkulärt tänk

För att uppmuntra ett mer cirkulärt tänk hos våra kunder har vi lanserat köp- och säljgruppen Reforma Reuse på Facebook. Reforma vill tillsammans med våra kunder säkerställa att våra möbler får en så lång livscykel som möjligt. Därför möjliggör Reforma Reuse att köpa, sälja och kanske byteshandla möbler mellan varandra! Helt enkelt ett socialt community för inredningsintresserade personer som värnar lika mycket om vår miljö som att ha det fint hemma. Gå med i gruppen här >>


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden JdxH6d:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!