Så här sätter du guldkant på midsommardukningen
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så här sätter du guldkant på midsommardukningen

Gör dig redo för midsommar - sätt guldkant på dukningen

Vi plockar sju sorters blommor, dansar runt majstången, äter gott och njuter av att det är ljusaste tiden på året.  Midsommar är en ljuvlig högtid mitt i tiden då naturen har sin vackraste outfit. Vi älskar ju att sitta ute och äta på terassen eller i trädgården. Här kommer mina bästa midsommar tips för att piffa till inredningen. 

Återanvänd gamla detaljer och skapa samtidigt en ny och fräsch känsla

Att återanvända gamla detaljer är även ett billigt och snyggt sätt att pimpa till dukningar. Flaskor och burkar i tonat glas kan användas som blomvaser och ställas ut på bordet. Duka gärna med gammaldags porslin och linneservetter för att få fram den här härliga känslan. 

 

Vimplar, ljusslingor och blomarrangemang 

Det är alltid kul att göra något extra när man dukar. Att pynta med vimplar har blivit poppis inne i barnrum men det är lika vackert att hänga upp vimplar i träden, uteplatsen och ovanför bordet. Papperslyktor är också fint att hänga upp i trädgården och lyser fint på årets ljusaste kväll, det ger en härlig och mysig känsla. 

 

Blommor, blommor, blommor… Det är ju så vackert att titta på. Varför inte sätta några snittblommor i småvaser som är utspridda på bordet. Vad är väl vackrare än enkla plockade prästkragar på midsommarbordet? Pyssla ihop en liten midsommarkrans som ni placerar mitt på bordet som ringlar sig från den ena sidan till den andra. Det finns så mycket fint man kan göra :-)

 

Nischat tema! Mitt tips är att försöka hitta en röd tråd i midsommarfirandet. Duka med härliga färger och kör samma färg på papperslyktorna i trädet eller liknande. Låt kreativiteten flöda! 

  

Använd mer textilier uthomhus

Bulla upp med mjuka kuddar och plädar så kan middagen vara länge utomhus. 

 

Bordsplaceringskort av tapetrester. Varför inte göra placeringskorten lite roligare? Vi är väl många som har överblivna tapetrester som samlar damm i lådorna hemma? Använd dem som placeringskort, de är perfekta att klippa till i den storlek du önskar. De tillför lite extra mönster och färg till dukningen och är dessutom stabilare än vanligt papper.


Något som är lite utöver det vanliga är att ge en blomma till varje gäst. Placera en minibukett med blommor på varje gästs tallrik som de kan sätta i håret eller i kavajfickan för en extra midsommarkänsla. Det är en fin detalj som sticker ut och det gillar vi! 

 

Lägg fokus på porslinet

Mixa porslinet, allt behöver inte vara identiskt utan det blir mer livat att våga blanda sitt porslin, både snyggt och praktiskt att mixa flera olika serviser. 

 

Klä en rockring! Har ni inte plats för en midsommarstång hemma så är det enkelt att klä in en rockring med vackra blommor och hänga upp i taket istället. Antingen med gröna blad eller med massor utav olika blommor som blir en oversizead midsommarkrans. Önskar ni piffa till den lite extra är att hänga en tunn ljusslinga i den också för att få myskänsla samt en midsommarkrans och belysning i ett. 

 

Nu får vi hoppas att regnet håller sig borta och att vädret visar sin bästa sida midsommarhelgen! 

 

----

Skribent: Towe Kimby

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden gsyFmv:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!