REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så lyckas du med din homestyling
Nu för tiden är det mer en regel att styla sin bostad inför en visning. Varför vi gör detta är för att försäljningsvärdet förhoppningsvis ökar. Det var toppmäklaren och inredningsdesignern Barb Schwarz som myntade uttrycket i slutet av 70-talet. Men det var inte förrän till millennieskiftet som Homesyling slog igenom i Sverige. Det var tack vare alla inredningsprogram. När man jobbar med en mindre homestyling kan man piffa inredningen med nya växter, tavlor, textilier medan man i en större kanske behöver måla om, plockar bort möbler och införskaffa nya. Idag finns det en massa inredningsföretag man kan anlita men det fungerar alldeles utmärkt att göra stylingen på egen hand, man behöver bara ha god tid på sig.


Skapa en hemtrevlig känsla

Det är viktigt att få visningsbesökarna att känna sig ”hemma” och att de kliver in i sitt framtida hem. Något att ta med sig när man gör en homestyling är att utgå från livsstilen hos besökarna. Har du ett extra rum? Och ska det komma en barnfamilj är en tanke att kanske styla extrarummet till ett barnrum. Lyckas man tilltala målgruppen med stylingen händer det att de som köper bostaden också köper möbler som lånats in.

Lägg kärlek på entren och hallen

Det är viktigt att lägga extra mycket kärlek på entrén. Det är bland det första besökarna möter så rensa bort skor, ytterplagg men låt ett par snygga skor och en jacka hänga framme till fotograferingen. Om du har en byrå så är det bra att tömma den och ställ istället något vackert ovanpå som en blombukett och t.ex. en ljusstake. Glöm inte att putsa av ringklockan!

Piffa till badrummet

I badrum är det viktigt att plocka bort hygienartiklar, papperskorgen och tömma eller plocka bort tvättkorgen. Känns badrummet färglöst och tråkigt? Köp gärna nya och fluffiga handdukar i en fin färg, plocka in gröna växter, levande ljus, fina flaskor och korgar för att göra det ombonat och mysigt.

Stylea köket, husets hjärta

Köket är ett av husets hjärta så här ska vi få till den ombonade känslan. Och det gör vi genom att ställa fram t.ex. en kokbok, snygga burkar som olivolja/vinäger, kryddor som doftar gott, en skärbräda och färska bullar, även här har vi levande ljus. Ett stort vackert fat med grönsaker eller frukt uppskattas på köksbordet.

Uppdatera vardagsrummet utan att behöva lägga en förmögenhet

Böcker i ett vardagsrum ger karaktär, placera därför böcker i framkant i en bokhylla och för den som orkar är det snyggt att ställa böcker som går i samma höjd samt färger bredvid varandra. Dra gärna soffan från väggen en liten bit, det gör att rummet känns luftigare. Om du inte orkar investera i nya möbler är ett tips att piffa upp med textilier i soffa såsom prydnadskuddar och plädar. Varför inte byta ut gardinerna till en ljus färg som plockas upp i prydnadskuddarna? Hänger du upp gardiner från tak till golv kommer taket att kännas högre och det ger en lyxigare känsla i hela rummet. Har du möjlighet kan du alltid göra en liten läshörna med en fåtölj, golvlampa samt ett litet bord bredvid med ett ljus och en blomma. Avsluta med att lägga en pläd lite slarvigt i fåtöljen.

Skapa en mysig och lugn oas i ditt sovrum

Sovrummet är också husets hjärta och det är där vi spenderar flest timmar. I ett sovrum vill vi känna trygghet. Och här inne är ett tips att jobba med neutrala färger på textilier såsom gardiner, överkast och mattor. För att det inte ska bli för kalt kan du använda en accentfärg på kuddarna och låt färgen få plockas upp i vaser och dekoration. På så sätt får vi också en röd tråd. Sovrum ska kännas lyxiga och nästan ge den här hotellkänslan som vi gillar så mycket. Ha därför ganska enhetligt överallt. Två likadana sängbord på vardera sida om sängen, bordslampor, en snittblomma och kanske en liten ask som dekoration? Låt överkasten ligga nere vid fotändan och köp gärna ett som går i samma färg som sänggaveln. Två lite större huvudkuddar och sedan två lite mindre framför. Har du plats för ett liten sidobord nedanför fotändan är det perfekt. Låt din morgonrock få lite lite slarvigt ovanpå den eller varför inte en mjuk och mysig pläd? Låt gardinerna få hänga från tak till golv och köp gärna en ljus färg på gardinerna. Har du en öppen garderob är ett tips att belysa den med varm belysning samt rensa bort en del kläder du inte använder och vika allt snyggt i lådorna. Låt din snygga festblus få hänga framme med ett par matchande skor.


Så här städar du ditt hem inför en försäljning

Städningen är A och O. Stylar du bostaden med riktigt snygga möbler är det viktigt att du håller bostaden ren och fräsch. Kliver besökarna in i ett smutsigt och ofräscht hem kopplar man tankarna till misskötsel. Vilket kan dra ner försäljningsvärdet. Kom ihåg att tvätta alla fönsters du får den bästa utsikten samt att det ger ett luftigare intryck i hemmet. Ett tips är att ta hjälp av en städfirma för bästa resultat.

Plocka bort och rensa

Plocka bort överflödiga möbler för att skapa mer utrymme. När man går på visning vill man kunna möblera om i tankarna. Ett tips är att måla om i ljusa färger, ljus inredning och ljusa textilier, gör du detta kommer hela bostaden kännas luftigare.

Håll det personligt

Bostaden ska inte kännas för personligt men samtidigt inte för kalt heller. Plocka bort personliga saker såsom lappar och foton. Ta en extra titt i badrumsskåpet och sängborden, man vet aldrig om besökarna tittar.

Glöm inte uteplatsen

Vi får inte glömma uteplatsen, trädgården eller balkongen. Ställ ut utemöbler och piffa med prydnadskuddar, pläd och ljuslyktor. Klipp gräsmattan, se över rabatterna och dekorera med ljusslingor och krukväxter.


Vad ska en homestyling kosta?

Det beror på hur stor din bostad är, i vilket skick den är, om du har balkong eller inte, budget m.m. Det man kan göra är att boka in en konsultation. Då kommer det en inredare och går igenom din bostad, rum för rum och gör en sammanställning på vad som ska plockas bort, adderas och oftast får du en lista på tips. Därefter kan du fixa bostaden efter deras tips. Mycket av det du investerar i kan du även plocka med i din nya bostad!

Lycka till med homestylingen!


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden EcNWA7:
Kommentarer:
Fortsätt »