Så skapar du den perfekta julstämningen för ditt hem
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Så skapar du julstämning hemma


Så skapar du den perfekta julstämningen i hemmet

Den mysigaste högtiden på året är snart här så se till att skapa julstämning i hemmet. Det finns mycket att välja på när det kommer till julpynt, och det går att skapa julstämning utan att behöva ändra inredningsstil. För den trendsäkra kommer här tips för att skapa julstämning utan att behöva inreda med röda nyanser och tomtar.

Inred julen krispigt och vintervitt

Att inreda hemmet med vita detaljer till jul har nästan blivit lika klassiskt som det julröda stuket. Det vita ger en harmonisk och lugn julstämning till hemmet och bryter snyggt av mot grönska och naturmaterial. Inred med vita dekorationer och addera silvriga ting för en glittrig och vit jul. 

En grön och modern jul

Älskar du grönt? Denna ljuvliga färg är en riktig favorit till jul som bidrar till en sagolik och harmonisk atmosfär. Granris, tallris, mossa, julblommor, eukalyptus. Finns mycket vacker grönska att inreda med vid julen och det kan bidra till den rätta julkänslan. En snygg färg att komplettera det gröna med är mässing. Genom att blanda grönska och mässingdetaljer kommer julinredningen att glänsa.

Skapa julstämning med mörka textilier

Gillar du den mörkare och murrigare inredningsstilen och vill addera julstämning till den?  Inred med vackra textiler i mörka kulörer som går i naturnära färger. Addera detaljer i guld och silver för en festlig stämning. Grönska passar också väldigt bra till de mörka tonerna.

Låt naturen få flytta in

Naturmaterial är något som bara blir trendigare och trendigare med åren. Det förknippas också med julen och blir en rustik stämningshöjare. Möbler och detaljer i obehandlat trä, dukning i linne, fluffig fårull, kvistar och gröna kransar är bara några få av alla fina naturdetaljer som finns att välja på.

Inred hemmet i trendigt rött

Om den klassiska julröda färgen inte är något som du vill addera till din inredning i jul kan den trendiga varianten vinrött vara något för dig. De smälter snyggt in bland både gråskalor och dovare kulörer och bidrar till en elegant julstämning.

En neutral inredning till jul

Julen behöver inte bara förknippas med nyanser av vitt, rött och grönt. Om du har färger som går i beige och vitt hemma blir det minst lika mycket julstämning genom att addera textiler och pynt i bruna, guldiga och grå toner.

Julbelysning från Watt & Veke

Belysning i form av ljusslingor, ljusstakar och adventsstjärnor är viktigt för att skapa den mysiga känslan i hemmet under den mörkaste tiden på året. Watt & Veke's jul är full av kontraster. Här hittar du juldekoration som gnistrar i mörkret när LED-belysningen reflekteras mot glitter och paljetter i silver och guld. Dem har också plockat in naturen i form av mossa och kvistar. Julgranspyntet går i jordnära och naturella färger och likaså julstjärnorna. Ultimata julpyntet för dig som gillar att ha det stilrent och enkelt. Watt & Vekes pappersstjärnor tillverkas sedan många år tillbaka i en fabrik strax sydost om New Delhi i Indien. Och det fantastiska är att pappersstjärnan härstammar från just Indien. När du köper en stjärna från Watt & Veke så kommer du att förstå varför stoltheten över dem är stor. Det finns många olika stjärnor i olika prisklasser, men bakom varje Watt & Veke pappersstjärna ligger hårt arbete både från dem som omsorgsfullt viker stjärnans armar för hand och limmar ihop dem, till fabrikens ägare som månar om kvalitet och tillverkningsprocesser. Fabrikens tillverkning ligger i en grönskade fabriksområde där man ställer höga miljökrav.

Flera av stjärnorna är tillverkade av 100% återvunnen textil och fabriken använder inget vatten i sin produktion. Så att man kan spara på Indiens resurser, där rent dricksvatten är en bristvara. Stora fönster släpper in dagsljus, vilket gör det möjligt att spara på elektricitet. Detta bidrar också till att alla arbetare som omsorgsfullt sitter och viker, limmar och stansar hål i din stjärna, får en ljus och trivsam arbetsmiljö. Majoriteten av de som sitter på plats är kvinnor. Så genom att köpa pappersstjärnor från Reforma bidrar du till att fler kvinnor i Indien kan bli mer självständiga.

Julpynt från Nordstjerne

Nordstjerne designar hemtillbehör som kombinerar funktionalitet med modernitet. Vi är starkt inspirerade av det skandinaviska och nordiska landskapets råhet och vi vill ge den unika känslan inomhus med Nordstjernes enkla men eleganta föremål som passar alla interiörer. Det fina med pyntet från Nordstjerne är att det är hållbart i 100% nedbrytbart material och handgjort av bomullsavfall från bomullsindustrin. Ingen plast har använts i vare sig produktion eller förpackning. Läderbandet som är på julhängena är i 100% nedbrytbart material. Smycka granen hållbart i år!

Granar för hemmet 

Granen får vi inte glömma, den som sprider julstämning allra mest. Orkar du inte ha en stor gran som barrar finns det mindre som är minst lika fina och blir dekorativa i en kruka eller korg. Granarna från House Doctor är gjorda i syntetmaterial och kan användas år efter år. Om du inte hunnit upptäcka dem stora granarna så kolla in dem vi har på vår hemsida, dem är otroligt eleganta, det är svårt att urskilja om granen är äkta eller i syntetmaterial. Likaså kransarna från House Doctor. Fina att hänga upp på väggen eller använda som adventskrans tillsammans med levande ljus. House Doctor kombinerar skandinavisk design med en mysig bohemisk atmosfär. Du hittar material, nyanser och ytor som kombinerar din inredning med ett estetiskt utseende och en atmosfär av harmoni. Alla produkter från House Doctor är utformade internt och sprutar av personlighet.

Duka inför julen 

Att duka upp ett härligt bord under julen behöver inte vara allt för krångligt. Med ljus och goda tillbehör så kommer du långt. För att lyckas med en juldukning med det ’’lilla extra’’ är ett tips att duka med vackert granris, torkade apelsinskivor och ljusslinga på bordet. Vill du ha en personlig touch på julbordet och gillar att pyssla då kan du göra dukningen ännu mer dekorativ. Använd linnedukar och knyt ett snöre runt där du sätter en liten grön kvist, kanelstång eller en etikett med en personlig julhälsning. Ett annat tips är också att använda pepparkakor både till bordsdukningen och till dessert! Om du gör ett hål i kanten när du bakar kan du enkelt dra igenom ett snöre till julmiddagen. Vill du göra det mer personligt är en rolig sak att skriva namn med glasyr på pepparkakorna.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden u2uH7E:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2023 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2023 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!