Skapa en avkopplande atmosfär med rätt sovrumsmöbler
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Skapa en avkopplande atmosfär med rätt sovrumsmöbler

Sängen – Hjärtat av Sovrummet

Sängen är självklart den mest centrala möbeln i sovrummet. När du väljer en säng är komfort nyckeln, men det finns också andra aspekter att överväga. En säng med en snygg sänggavel kan ge en känsla av lyx och komplettera rummets estetik. Träramar kan tillföra naturlig värme, medan metallramar ger en modern touch. För att maximera avkopplingen, kan du också tänka på att kanske investera i en kvalitetsmadrass och kuddar som passar dina personliga behov. Mjuka sängkläder och fluffiga täcken kan ytterligare göra upplevelsen av att sjunka ner i en himmelsk sömn magisk.

Förvaring – Skapa Ordning och Harmoni

En av de viktigaste aspekterna av en avkopplande sömnupplevelse är en organiserad och städad miljö. Förvaringsmöbler som byråer och garderober är avgörande för att hålla sovrummet i ordning. Mörka och släta ytor kan skapa en lugnande atmosfär, medan integrerad belysning i förvaringsutrymmet kan göra det lättare att hitta och organisera dina kläder och tillbehör. Att minska röran i sovrummet kan ha en direkt inverkan på din ro och göra det lättare att koppla av inför natten.

Sittmöbler – Avslappning

Sovrummet är inte bara för att sova; det kan också vara en plats för avkoppling och reflektion. Att inkludera bekväma sittmöbler som en fåtölj  eller en snygg bänk vid foten av sängen kan skapa en mysig hörna för att läsa eller helt enkelt njuta av en lugn stund. Mjuka kuddar och plädar på sittmöblerna lägger till en extra touch av bekvämlighet och avkoppling.


Klicka direkt på bilden för att komma till fåtöljen.


Belysning – Skapa Stämning med Ljus

Rätt belysning är helt avgörande för att skapa en avkopplande plats. Undvik starkt och kallt ljus och överväg istället att inkludera sänglampor för en mer dämpad och intimitetsskapande ljusnivå. Dimmerfunktioner kan vara ett utmärkt val för att anpassa belysningen efter vad du ska göra. Kika här för att se vårt sortiment av lampor.Klicka direkt på bilden för att komma till lampan.


Färg och Dekor – Skapa Harmoni i Färgpaletten

Färgvalet i ditt sovrum kan ha en betydande påverkan på din förmåga att koppla av. Mjuka, jordnära toner som beige, grönt och grått kan främja lugn och ro, medan starka, kontrasterande färger kanske bör undvikas om du söker en avslappnad atmosfär. Dekorativa saker som tavlor, speglar och växter kan också bidra till att skapa en harmonisk och personlig atmosfär.

Teknologifri Zon – En Frizon för Sömnen

För att säkerställa en avkopplande sömnupplevelse är det viktigt att hålla sovrummet fritt från onödig teknologi. Att undvika att använda telefoner, surfplattor och andra elektroniska enheter i sängen kan förbättra sömnkvaliteten genom att minimera exponeringen för blått ljus och stimulera produktionen av sömnhormonet melatonin.


Klicka direkt på bilden för att komma till spegeln.


Luftkvalitet – Frisk Luft för Djupare Sömn

Luftkvaliteten i sovrummet spelar också en viktig roll i att främja en god natts sömn. Se till att ditt sovrum är välventilerat och håll det svalt och friskt. Att inkludera växter, som till exempel lavendel, ger inte bara en trevlig doft utan kan också ha lugnande effekter och förbättra luftkvaliteten.

Personliga Touch – Skapa en Oas för Dig Själv

Gör ditt sovrum till din egen personliga oas genom att inkludera personliga detaljer och minnen. Fotoramar, konstverk eller föremål med emotionellt värde kan göra ditt sovrum mer än bara en plats att sova. Det blir en plats där du känner dig omhändertagen och där du kan koppla av och vara dig själv.


Klicka direkt på bilden för att komma till postern.


Rörelseutrymme – En Känsla av Frihet i Sovrummet

Att ha tillräckligt med rörelseutrymme i sovrummet är också viktigt. Ett övermöblerat och trångt utrymme kan skapa en känsla av klaustrofobi och påverka din förmåga att koppla av. Håll möbleringen enkel och skapa en känsla av öppenhet och frihet. Detta kan bidra till en mer avslappnad atmosfär och främja en god sömn.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden BUMCgY:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2022 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2022 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

ny kund? Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter!
Ange koden i kassan när du handlat klart.
Tack för att du prenumererar!
Ny kund? 
Få 5% rabatt på ditt första köp.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter. 
Thank you for subscribing!