Så inreder du ditt orangeri till en mysig oas | Reforma
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Inred ditt orangeri - Reformas 5 bästa tips


Så inreder du ditt orangeri till en mysig oas

Små orangerier och växthus har man under den senaste tiden sett poppa upp i fler och fler villaträdgårdar. Visst ser det otroligt mysigt ut, men hur inreder man egentligen en så liten yta till en plats att umgås och där man vill spendera sina sommarkvällar? Vi på Reforma ger våra 5 bästa tips för att inspirera dig till hur du kan inreda ett orangeri att trivas i!

Skapa en loungeyta där du sitter bekvämt

Om du vill kunna sitta timma efter timma och läsa din favoritbok eller bara umgås i gott sällskap i ditt orangeri är prio ett att kunna sitta ner bekvämt och bara njuta av lugnet. Oavsett vad du vill ha för stil i ditt orangeri så är möjligheterna oändliga när det kommer till att skapa din nya favoritplats men vi rekommenderar att du investerar i en härlig men något nättare loungegrupp eller möbel. Soffan i serien ‘Vebbestrup’ med tillhörande fåtöljer och loungebord ger ett vackert intryck och skapar en drömmig oas där du kommer vilja spendera majoriteten av din sommar. Vill du däremot ha en mer modern industriell känsla så är loungestolen ‘Habra’ verkligen något att kika på. Om du inte har så mycket plats eller helt enkelt vill satsa på något unikt och oväntat kan dagbädden ‘Milan’ skapa en modern känsla och en plats att verkligen vila ut på.

Belysning i orangeriet skapar mysfaktor

Ett varmt sken från ett upplyst orangeri i en lummig trädgård kan vara bland det mysigaste som finns. Därför tycker vi att belysningen är a och o när det kommer till att skapa mysfaktor i ditt orangeri. Kombinera levande ljus i vackra lyktor och stakar med ljusslingor hängandes från taket. Ljuslyktan ‘Calore’ från BYON som finns i flera olika färger och storlekar är en trend som du inte får missa att ta in i ditt orangeri. Eller varför inte fortsätta med den drömmiga stilen och dekorera med lanternan ‘Drop’ från House Doctor som ger ett härligt sken ifrån sig. Denna kan du både ha ståendes på marken eller hängandes från taket beroende på var du vill fokusera dina belysning. På Reforma har vi ett brett sortiment av dekorativt ljus att välja mellan efter vad som passar in i ditt orangeri.Textilier skapar ett ombonat orangeri

För att verkligen få till en skön känsla i ditt orangeri bör du tänka att du ska inreda som om det vore inomhus. Försök att uppnå samma härliga balans av hårt och mjukt som du vill ha inne i ditt vardagsrum och variera materialen i ditt orangeri för att skapa en spännande och trendig miljö. Ta in plädar att värma dig med när sommaren börjar gå mot tidig höst och låt ett hav av fluffiga kuddar krama om dig i soffan. Lägger du sedan in en tålig och lättskött matta i ditt orangeri så tillför du mjukhet och värme till rummet som verkligen gör skillnad i mysfaktor. Kolla till exempel in den stilsäkra och tidlösa jutemattan ‘Glossy Sand’ från vårt eget märke som finns i både flera storlekar och utformningar så att den passar in just i ditt orangeri. Ett tips är att även sätta upp gardiner längst med väggarna. Gärna vita, skira gardiner för ett romantiskt och luftigt intryck. På så sätt kan du båda skärma av ditt glashus och få de att kännas ännu mer som ett rum utan att du stänger ute naturen runt omkring. Dessutom skyddar det något mot värmen som kan uppstå i ett hus av glas vilket är ett plus på de allra soligaste dagarna.

En bord att samlas vid för middag

Har du även plats för en matsalsdel i ditt orangeri så är detta en möjlighet att verkligen ta vara på. En lunch eller middag på en plats som är skyddad från blåst och regn men som samtidigt känns som att man äter under bar himmel är en helt oslagbar upplevelse. Här kan ett förlängningsbart bord vara en god idé så att en begränsad yta inte känns övermöblerad samtidigt som möjligheten till större sällskap finns. Kolla in bordet ‘Cecilia’ från varumärket Hillerstorp, en klassisk modell som ger dig oändliga möjligheter att skapa en personlig miljö oavsett vad du har för stil. Kombinera bordet med tillhörande stolar eller mixa stilar för att sätta din egna touch på orangeriet. Vill man sticka ut så är gruppen ‘Garden’ från Nordal värt att kolla på. Trots att ditt orangeri skyddar dina möbler mot väder och vind så är ett tips att välja ett bord och stolar som är gjort för utomhusbruk så att du utan problem kan flytta ut i trädgården om så vädret tillåter. Duka upp till en härlig middag och bjud in familj, vänner och grannar till sommarkvällarna ni kommer att minnas när höstrusket drar in.

Våga blanda gammalt och nytt - Inred med vintage

För oss på Reforma är hållbarhet otroligt viktigt och något som genomsyrar allt vi gör. Ett sätt att vara bidra till hållbarhet är att hoppa på den stora vintage trenden. Vi älskar vintage dels för att det inte bidrar till överkonsumtionen men också för det unika intryck som kombinationen av nytt och gammalt kan skapa i ditt hem. Vår filosofi är att mixen är vad som skapar ett levande och personligt hem och det är ju precis det man vill få ut av sin lilla oas i trädgården. Spana in vårt sortiment av vintagemöbler och inredningsdetaljer och gör ditt orangeri till en plats som sticker ut i mängden, men glöm inte att det bara finns en eller ett fåtal av varje produkt.


Möbler, belysning och textilier kan verkligen lyfta ett orangeri och skapa en oas av mys och välmående, men det är ju trots allt ett växthus och inget kommer att rama in eller fånga känslan av “inne fast ute” så mycket som ett vackert arrangemang av växter, träd och blommor gör. Missa därför inte att fullända ditt orangeri med krukor, blomlådor och tillbehör för odling som finns under kategorin för odla och plantera inne på Reforma. Hoppas att vi har inspirerat dig till att ta ut svängarna och våga göra ditt orangeri till ett rum att njuta av i många somrar framöver. Lycka till!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden PC7J9E:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!