Skapa mer ordning & reda
REFORMAS INREDNINGSBLOGG
Skapa mer ordning & reda
Är du också trött på röran och det oorganiserade kaoset hemma? Att var sak ska ha sin plats kan kännas lättare sagt en gjort. Nu har du äntligen möjlighet att skapa ordning och reda i ditt hem till hösten tack vare Reformas stora förvaringskampanj, spana in den på en gång på vår hemsida! Vad passar inte bättre än att hanlda hem lite nya korgar, skåp eller lådor för att underlätta ordningen där hemma.   

Förvara och sortera dina ägodelar med allt från vackra skåp till dekorativa korgar.  
Vem gillar röra? Och har det väl börjat röra till sig är det lätt att det bara blir värre i byrålådan eller skåpen. Att hålla ordning i ett hem med flera familjemedlemmar är inte alltid det enklaste.
Men det går. Tricket är att organisera, och göra det i små omgångar, skippa dom tråkiga maraton-städningarna och hitta lättare dina prylar.

  


Första steget är att skapa en uppsamlingskorg.
När du hittar grejer på fel ställen där hemma, ha en speciell korg eller låda där du lägger allt sånt. I stället för att springa upp och ned, runt och runt med olika prylar tar du bara korgen när den är full och går och lägger sakerna på sin rätta plats. Köp korgar och lådor i flerpack så du lättare kan sprida ut dom och behålla stilen och den röda tården i hemmet.

Alla som har barn vet hur deras leksaker har en förmåga att sprida sig överallt i alla hörn i hemmet. När det sedan är läggdags är man ofta för trött för att orka plocka ihop allt, och sen snubblar man irriterat på dem. Det finns ett mycket enkelt trick. Lägg ut ett lakan eller filt på golvet där barnen får leka och härja bäst de vill. När lektiden är slut drar du bara ihop lakanet eller filten och tömmer ned allt i leksakslådan. Lär också barnen att hålla sig inom ett begränsat område.  
Svämmar det över i skåp och lådor i köket? Hittar du inte dina köksprylar när du lagar mat? Sätt krokar på insidan av köksskåpen, där du lätt kan hänga rivjärn, ugnsvantar, decilitermått och annat med krok på. På skåpet under diskhon är perfekt att hänga diskhandskar, diskborste och annat så det får torka. Det blir genast mycket mer stilfullt om det hängs på snygga krokar eller hängare. Du kan egentligen frövara allt i små korgar för att minska på dammet i hemmet. Pincetten i bardrummer i ett glas tillsammans med saxen. Hårfönen i en fin korg som blir till en inredningsdetalj istället för en plastig tråkig detlaj som endast dammar när den inte används. Förvara sladdarna, bredbandet etc i en snygg låda på golvet istället för att gömma undan dom. Var kreativ och använd din fantasi! Nästan allt i hemmet gåt att organiera upp. Ett enkelt knep för att skapa rutin på din ordning i hemmet är att införa en regel för sig själv och dom som du delar hemmets fyra väggar med, var sak har sin plats. Och ju fler korgar och förvarnings möjligheter du har ju lättare är det att hålla sig till detta.
Tänk om allting du äger har en och endast en bestämd plats där de hör hemma. Så fort du använt klart saken ifråga lägger du tillbaka den på platsen där den hör hemma och så fort du behöver den igen vet du exakt var den ligger. När varje sak har ett naturligt hem och plats tar det mindre mental energi att städa undan hemma eftersom besluten om var saker ska ta vägen redan är tagna och det blir per automatik och på rutin. En bonus är att plockandet och städandet blir mindre tidskrävande och sker frekventare sedan att det blir snyggare med mer ordning och reda. När en ny sak kommer in i ditt hem, kom då ihåg att ge den en plats där den hör hemma inann den börjar användas så den lätt hamar på rätt plats sen. Det sparar dig tid, du hittar dina saker och du slipper onödiga inköp eftersom du har koll på vad som redan finns i hemmet.

    
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden DmtNKK:
Kommentarer:
Fortsätt »
Recycled materials

Recycled Materials

22% av de möbler vi sålt under 2020 har varit tillverkade av återvunna material. Vi vill framåt få denna andel att växa med 10% årligen.

Sustainable transport

Sustainable Transport

Ingenting som går att köpa hos oss har transporterats med flyg. Vi fraktar uteslutande med iso14001-certifierade båtar och erbjuder mer hållbara fraktalternativ i kassan.

Buy For Good

Buy for good

För varje order tar Reforma en del av vinsten för att investera i grön el-produktion. Vi har hittills byggt vindkraftverk i Kina och solcellsplarker i Indien.

Locally produced

Locally produced

Under 2020 har Reforma utökat sitt sortiment av möbler och inredning som produceras i Europa. Kortare transport leder till minskade utsläpp.

Sustainable packaging

Sustainable Packaging

Våra ordrar packas i FSC-märkta kartonger och skyddas till största del av återvunnen plast. Vi uppmanar alla våra kunder att återvinna allt emballage som våra artiklar skickats i.

Good working conditions

Good Working Conditions

Vi producerar våra möbler i fabriker som erbjuder schyssta arbetsvillkor och marknadsmässiga löner. Detta säkerställs genom kontroller utförda av oberoende kontrollkontor.

Certified factories

Certified Factories

De flesta av våra möbler är tillverkade i fabriker som arbetar aktivt med avfallshantering, smart resursanvändning och har nolltolerans för kemikalier eller andra farliga material.

Animal welfare

Animal Welfare

För de mattor och möbler som är tillverkade av ull och läder ser vi till att det i produktion och materialval tas hänsyn till djur och natur.

Biodegradeable

Biodegradeable

Många av våra möbler och inredningsdetaljer är 100% nedbrytbara. I praktiken betyder det att möbeln kan brytas ner av naturen lika enkelt som matrester.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få förtur till kampanjer, erbjudanden och nyheter genom våra inspirerande nyhetsbrev!